icon

Inšpirácie na jedlá pri chudnutí: Šetrné recepty bez nadúvania

17. sep 2026

Pustila som sa do chudnutia. Nechcem to ako diétu ale ako zmenu stravovania. Nechcem vsak jest suché kuracie s ryzou a zeleninou preto sa chcem opýtať kde sa inšpirujte receptami ktoré su chutne a nápadité. Zaroven vsak potrebujem nieco co je šetrné ku tráveniu keďže mam problem s nadúvanim. Zrejme sa u mna jedna o syndróm dráždivého creva. Dakujem za vsetky rady a odporúčania

anonym_a13fe1
17. sep 2026

@anonym_autor fitrecepty.sk

autor
17. sep 2026
@anonym_a13fe1

@anonym_autor fitrecepty.sk

@anonym_a13fe1 dakujem, to poznam 🙂

osky
17. sep 2026

https://akv-shop.com/produkt/zachrante-svoje-cr...

https://www.martinus.sk/909615-za-chrante-svoje...

Mnohi Bukovskeho neuznavaju,ale ja jeho rady povazujem za prinosne,vzdy su podlozene faktami a studiami....

Tieto knihy maju velmi dobre recenzie.
Ak mas problemy s travenim,urcite ti odporucam aj ine jeho knihy
Na chudnutie je za mna super aj knizka

Plan B,

alebo si ho najdi na youtube ci na jeho webovej stranke

www.akv sk

anonym_1d2ff3
17. sep 2026

@anonym_autor nemusíš vymýšlať ziadne nové jedlá a inšpirácie. Jedz normálne všetko no v malých porciách. Tak si to chudnutie udržíš. Pokial budeš mať raz za čas chuť na pizzu napríklad tak si ju daj. Za mňa najlepšie stiahnuť kalorické tabuľky. Ja som schudla 35kg s normálnymi jedlami aj fast foodom

kati1414
17. sep 2026

Vilgain má fajn recepty, Simona Maliová ma fajn knihy, Tinkine recepty, niečo sa nájde aj na gymbeam stránke. Ale ja rada varím aj podľa klasických receptov, len si upravím suroviny na zdravšie, použijem menej oleja, inú múku, zdravšiu prílohu atď.

kati1414
17. sep 2026
@anonym_1d2ff3

@anonym_autor nemusíš vymýšlať ziadne nové jedlá a inšpirácie. Jedz normálne všetko no v malých porciách. Tak si to chudnutie udržíš. Pokial budeš mať raz za čas chuť na pizzu napríklad tak si ju daj. Za mňa najlepšie stiahnuť kalorické tabuľky. Ja som schudla 35kg s normálnymi jedlami aj fast foodom

@anonym_1d2ff3 čo sa týka chudnutia, to určite stačí, ale na “klasickej” strave určite nepokryješ všetky mikronutrienty, ktoré sú pre zdravie potrebné
. Ale vždy záleží samozrejme od cieľa, pokiaľ človeku stačí len schnudnúť, tak stačí byť v kalorickom deficite, aj keď bude na fastfoode 🙂

anonym_23c531
17. sep 2026
anonym_1d2ff3
17. sep 2026
@kati1414

@anonym_1d2ff3 čo sa týka chudnutia, to určite stačí, ale na “klasickej” strave určite nepokryješ všetky mikronutrienty, ktoré sú pre zdravie potrebné
. Ale vždy záleží samozrejme od cieľa, pokiaľ človeku stačí len schnudnúť, tak stačí byť v kalorickom deficite, aj keď bude na fastfoode 🙂

@kati1414 každý ma svoju klasickú stravu 😀 a ano treba si sledovať makrá, to snáď niekto kto idd uz chudnuť vie. Mne to pisat nemusíš, ja mám už vyšpprotovanú ppstavu bez štipky ovisnutej kože. Takže ano, stačí si variť normálne a nevymýšlať žiadne recepty. Lebo keď chudnúť prestane, vaha sa jej vráti.

biba_18
17. sep 2026

ja tomu nerozumiem, keď niekto povie že zdravé a vyvážené jedlo je nudné - ja varím všetko, úplne všetko (samozrejme nie také z čoho mi je zle, tiež mám ibs) ...
nahádžem si to do KT a vidím či môžem použiť 50 ml smotany, či iba 100 g slaniny namiesto 125 ... úplne v pohode ...
pri zdravom vyváženom stravovaní treba dávať pozor na skryté kalórie - olej, prílohy, omáčky - ale s trochou cviku a trochou chochmesu sa dá jesť skutočne všetko (áno, aj pečená kačka s lokšami) ...

biba_18
17. sep 2026
@kati1414

@kati1414 no, záleží. čo znamená pre teba klasická strava 😒

autor
17. sep 2026
@biba_18

ja tomu nerozumiem, keď niekto povie že zdravé a vyvážené jedlo je nudné - ja varím všetko, úplne všetko (samozrejme nie také z čoho mi je zle, tiež mám ibs) ...
nahádžem si to do KT a vidím či môžem použiť 50 ml smotany, či iba 100 g slaniny namiesto 125 ... úplne v pohode ...
pri zdravom vyváženom stravovaní treba dávať pozor na skryté kalórie - olej, prílohy, omáčky - ale s trochou cviku a trochou chochmesu sa dá jesť skutočne všetko (áno, aj pečená kačka s lokšami) ...

@biba_18 pre mna je najväčší problem to, ze pri KT dlho nevydržím

biba_18
17. sep 2026
@anonym_autor

@biba_18 pre mna je najväčší problem to, ze pri KT dlho nevydržím

@anonym_autor ale ty máš ibs - špecifický druh problému, by si mala riešiť ten. nie nejaké recepty všeobecne ...
takže tebe by som radila hľadať niečo o fodmap diete - tam nájdeš čo jesť - no a aby si pri tom aj chudla - to už budeš musieť odvážiť a zapísať, aspoň zo začiatku ...
takže dve veci:
- čo jesť - fodmapdieta
- koľko jesť - kalorické tabuľky (aspoň zo začiatku)

natalka13
17. sep 2026

zniz tuk v strave, pridaj bielkoviny.
kuracie na zelenine nieje suche. Tofu, cottage, kvalitnu sunku, vajicka,celozrnne cestoviny, chlieb a kopu cerstvej zeleniny ku kazdemu jedlu, konkretne polovicu porcie co akurat mas na tanieri.
vela vody.
pozri si jedalnicky krabickovych diet alebo do daj vypracovat svoj.

autor
17. sep 2026
@natalka13

zniz tuk v strave, pridaj bielkoviny.
kuracie na zelenine nieje suche. Tofu, cottage, kvalitnu sunku, vajicka,celozrnne cestoviny, chlieb a kopu cerstvej zeleniny ku kazdemu jedlu, konkretne polovicu porcie co akurat mas na tanieri.
vela vody.
pozri si jedalnicky krabickovych diet alebo do daj vypracovat svoj.

@natalka13 koho odporucas na jedalnicek?

natalka13
17. sep 2026
@anonym_autor

@natalka13 koho odporucas na jedalnicek?

@anonym_autor jedalnicky.sk

autor
17. sep 2026
@natalka13

@anonym_autor jedalnicky.sk

@natalka13 od nej jedalnicek mam aj knihy a teda tie jej jedla mi vobec nechutia max tak par cestovinovych šalátov. Posledna kniha stihla bosorka za mna vyhodené peniaze

natalka13
17. sep 2026
@anonym_autor

@natalka13 od nej jedalnicek mam aj knihy a teda tie jej jedla mi vobec nechutia max tak par cestovinovych šalátov. Posledna kniha stihla bosorka za mna vyhodené peniaze

@anonym_autor co ti nechuti? Kuracie zelenibna ryza jogurt....paradajkova polievka....cokoladova matilda...
Lievance peceny tvaroh ryba s tevicovym pyre salaty vajicka zelenina....
Normalne jedla ktore uz mas navazene naporcovane...kolko mas zjest.