Je brušné vákuum účinné na diastázu?
Ahojte cvičíte niektorá cvik na diastázu brušne vákuum? Zaujímalo by ma či je to ozaj také účinné a ako dlho trvalo kým bolo niečo vidno. Viem,že je kopec iných cvikov na diastázu, ale toto ma celkom oslovilo. Diastázu myslím nemám veľkú, ale mám zrejme aj oslabené vnutrobrušné svalstvo.
@chichua tento cvik je účinný na diastázu ale tých cvikov potrebuješ viac ako len jeden. Je dobré posilniť aj šikmé svalstvo na bruchu, ktoré drží priame svalstvo, aby to malo požadovaný efekt. Ja som mala cca 3cm diastázu, pri (správnom) cvičení 2x denne sa mi o 1cm mesačne zmenšovala ale ako som spomínala, nebolo to o jednom cviku, chodila som ku fyzio 🙂
@denkabemommy tak to sa ti pekne spravilo.ja mám asi len 1 cm. Inak cvicím,len do týchto cvikov sa mi nechce lebo je to strašné nezáživné ale začínam si uvedomovať,že to bude asi potrebné inak budem mať stále vypuklé brucho.
@chichua tiež som si myslela, že ju ani nemám, lenže potom som šla ku fyzio a ona ma vyviedla z omylu 😅. A mala pravdu, lebo keď som skončila u nej, tak ma už absolútne nebolel chrbát, ktorý ma po pôrode sakra bolel, kvôli oslabenému bruchu, takže za mňa najlepšie investované peniaze. Ja som si tam chodila oddýchnuť 2x do mesiaca, ale v podstate človeku stačí aj jedna návšteva, kde sa urobí diagnostiku a ukážu cviky. 🙂

@chichua je to dobré na priečny brušný sval, ale ja ho vnímam skôr ako posilnenie pre chrbticu - ale samozrejme zapájanie tohto svalu podporuje aktivitu ostatných brušných svalov ... teda by som povedala že samotné brušné vákuum ako také diastázu asi neodstráni, ale napomáha účinnosť ostatných cvikov ...