icon

Je cvičenie súčasťou kalorického deficitu pre chudnutie?

westly27893
4. apr 2025

Dobrý deň,
chcela by som schudnúť. Vypočítala som si kalorický deficit, ktorý mi vyšiel 1850kcal ale mám otázku. Keď si zacvičím a spálim napríklad 300kcal mám ich ,,dojesť,, a prijať tým pádom 2150 kcal alebo 1850kcal je moje maximum ktoré môžem prijať? Ďakujem 🙂

denkabemommy
4. apr 2025

@westly27893 nič nemôžeš dojesť. Lebo neschudneš, v horšom prípade priberieš. Aktivitu si si nastavila predsa už pri rátaní deficitu nie? Takže tam máš zarátané aj kalórie, ktoré dáš dole cvičením

taktotedanie
4. apr 2025

Nic nepridavas, kt by si mala mat uz nastavene aj s cvicenim
Mimochodom ziadne hodinky ci meranie steoja ti presne kcal nevypocita

nynia
4. apr 2025

Uz len z logiky sedliackeho rozumu ked dojes tak vyrovnas prijem s vydajom a princip kalorickeho deficitu je mat prijem nizsi a nie rovnaky s vydajom. Ked sa prijem = vydaju vaha stoji, ked prijem je nizsi ako vydaj chudnes, ked prijem je vyssi ako vydaj priberas.

tana85
4. apr 2025

poviem ti ako to obcas robim ja. mam taku lahku aktivitu, mensie cvicenie, domacnost, proste taky vydaj. ale ked som si bola zabehat a dala som 10km, co je v ten den nad ramec toho bezneho vydaju, tak ano, bez vycitiek som si vecer pridala nieco do 200kcal. neviem kolko som spalila presne, prislo mi to ako ok. lebo ked mam defixit nastaveny len necelych 300 nad bazalnym metabolizmom a ja aj tych 200 spalim, tak vlastne som zjedla len na pokrytie seba samej…

jaro123321
Odpoveď bola odstránená
bororka
4. apr 2025

@westly27893 záleží.. Ja som si občas po silovom tréningu tiež dopriala + kcal. Jednak to telo si to samé vypýtalo, tak sa nebudem trápiť. Ale dojedla som sa kvalitnou stravou, väčšinou to bolo v dni keď som cvičila nohy. Tak nech 8x za mesiac, som si navýšila príjem.

sense
4. apr 2025

Ak máš v tých 1850 kcal už zohľadnenu aj aktivitu tak nie...na druhej strane ten výpočet je len hodnota od ktorej sa máš odrazit
A takisto ak si v tréningové dni hladná tak si pridaj ccca100-150kcal plnohodnotneho jedla. Ale nie napr cele jedlo resp tých 300kcal obzvlášť ak si to merias hodinkami

westly27893
autor
5. apr 2025

Ďakujem vám krásne za odpovede 🙂