icon

Je lepšia studená alebo teplá voda na podporu chudnutia?

20. máj 2025

Ahojte. Je lepšia studená alebo teplá voda z vodovodu, keď chcem podporiť trávenie a chudnutie? Nemám veľkú nadváhu, iba cca 5 kg. Viem, že teplá vraj pomáha žalúdku. Ďakujem

lila246
20. máj 2025

Ked chces pit teplu vodu,tak si ju ale rozhrievaj zo studenej. Tepla voda z kohutiku NIE JE PITNA.

nyusika
20. máj 2025

😀 😀 😀 😀 😀

ale toto je uz naozaj cez ciaru

melanta
20. máj 2025

Ak chceš podporiť trávenie, tak zrýchli metabolizmus a na to funguje športová aktivity. Kardio zrýchli, ale v podstate takmer hneď po fyzickej aktivite sa vráti do normálu. len na veľmi krátku dobu. Na dlhšiu dobu po aktivite (aj niekoľko hodín) ti metabolizmus zrýchli silový tréning.
A potom nielen dodržať príjem kalórií, ale aj sa pozerať na zloženie jedla. Vláknina, dostatok čerstvej zeleniny a ovocia, pitný režim bez ohľadu na teplotu.

kacena4
20. máj 2025
@lila246

Ked chces pit teplu vodu,tak si ju ale rozhrievaj zo studenej. Tepla voda z kohutiku NIE JE PITNA.

@lila246 prosim ta preco by nebola tepla voda z kohutika pitna?? to ma fakt zaujima, kedze aj hajzlova je pitna

melanta
20. máj 2025
@kacena4

@lila246 prosim ta preco by nebola tepla voda z kohutika pitna?? to ma fakt zaujima, kedze aj hajzlova je pitna

@kacena4 teplá voda z vodovodu je úžitková, nepodlieha normám ako studená, ktorá podľa zákona musí ako pitná spĺňať určité normy.

ivec16
20. máj 2025
@kacena4

@kacena4 lebo v teplej vode sa mnozia bakterie, urcite sa neodporuca pit

zuzubb007
20. máj 2025

Čo je veľa to je veľa, väčšiu kravinu som dávno nepočula, pi akú vodu chces, neovplyvní to tvoju váhu ani ina veštecká guľa

gejb
20. máj 2025

Studenú nie...skôr teplu /vlaznu
https://www.jamieson.sk/sk/25-veci-ktore-sa-sta...

nyusika
20. máj 2025
@gejb

Studenú nie...skôr teplu /vlaznu
https://www.jamieson.sk/sk/25-veci-ktore-sa-sta...

@gejb akakolvek voda ma tie ucinky, ako opisujes - proste pitny rezim.
s citronom je ale proste churnejsia

gejb
20. máj 2025
@nyusika

@gejb akakolvek voda ma tie ucinky, ako opisujes - proste pitny rezim.
s citronom je ale proste churnejsia

janci27
20. máj 2025

@gejb presne tak, pitie vlaznej vody s citronom rano posobi velmi prospesne pre organizmus, stabilizuje hodnotu pH

quaxi
22. máj 2025

Teoreticky to vlastne nie je úplne odveci otázka. 1kcal je množstvo energie potrebné na zohriatie 1l vody o 1 stupeň celzia. Takže ak vypiješ 2l studenej vody ktorá má povedzme 16°C, musí sa ti v tele zohriať na cca 36°C teda o 20 stupňov, dokopy tým za deň minieš 40kcal. Môžeš ju šupnúť do chladničky, to bude ešte lepšie 🙃

libusak
22. máj 2025

Ak chces nejake drobne kalorie, tak studena voda. Ale to to su skutocne len drobaky

janci27
22. máj 2025

Pitie studenej az ladovej vody ma skor zdravotne rizika a kvoli par drobakom spalenych kalorii a pocitu osviezenia sa to naozaj neoplati. Napr. znizena schopnost travenia, ladovym napojom sa treba vyhybat zvlast pocas jedla, lebo stuzuje tuky z potravin co moze stazit travenie, Namiesto toho, aby telo efektívne absorbovalo živiny, musí použiť dodatočnú energiu na zahriatie vody na telesnú teplotu. To môže spôsobiť pocit ťažkosti v žalúdku a spomalené trávenie. Taktiez sposobuje spomalenu detoxikaciu, toxíny sa začnú hromadiť, čo narúša imunitu a studena voda tiez sposobuje telu prilis vela stresu. Zvlast po prebudeni nepit studenu vodu, ale izbovej teploty alebo mierne teplu.