Je lepšie jesť trikrát alebo päťkrát denne?
Co si myslite ze je lepšie z hľadiska chudnutia jest tri alebo 5 krát... Viem ze ide hlavne o kalórie ale pre lepšie zvládanie, aké mate skúsenosti?
5
5x za deň
mne vyhovovalo menej, ale nejjedla som rovnako zakazdym.
Ja 5x nemôžem, jem 3x. Keď som jedla 5x, bývalo mi ťažko. Takže závisí od človeka.
Je to len o tvojom tele. Ja som skúšala 5x keď prišla info, že ideálny počet je 5. Nie každému to sadne, a za mňa veľa stresu, stále som jedla a sledovala si čas. Schudla som v počte 3 jedlá denne. Naozaj skús obe varianty a uvidíš sama. Názory k počtom sa rozchádzajú, testuj na sebe
@renusik za mňa 3x.Zaludok potrebuje aj vyhladnut. To ja som ani nejak extra nechudla, len už si potrebujem udržiavať váhu. Čiže 3x denne a stačí.
3x denne by som umrela, v mojom prípade aj 5x je málo 🤣, ak sa ráta ako jogurt jedno jedlo tak ja potom jem 10x denne a držím si váhu, dôležité je cvičiť
Za mňa 3x. Ale momentálne jem 2x denne
@zuzubb007 no ja som normlane rozmyslala,a le tak sem tam nieco hodim do ust, pijem aj kavu,c o by som skor zaradila medzi jedlo,a ko tekutiny.
takze to bde viac, ale klasika syte jedlo malo. dokonca niekedy vnechavam ranajky, lebo poobede sa moc rozbieham. preto si robim rezrvu v kaloriach.
ja som si na sebe vsimla, ze ked jedavam casto, som akasi prepchata. este mi nevytravi jedno jedlo a uz tlacim druhe. mozo rok dozadu som pocula novu info, ze to, co sa tvrdilo, ze treba jest casto a v malych mnozstvach nie je pravda. urcite je to ciastocne individualna zalezitost, ale teda udajne je zdrave mat aj niekedy zaludok prazdny. udajen ma samocistiacu chopnost, ale musi byt prazdny.
Pre mňa 4x
Jem 2x denne. Raňajky a obed. Na začiatku som si na večeru dával jabĺčko alebo iné ovocie. Teraz mi už večera nechýba. Cítim sa fakt v pohode a postupne chudnem.
Dôležité je pravidelne piť. Najlepšie obyčajná voda alebo nesladený čaj.
tak podla toho o akom “jedle” sa bavime. ja mam ranajky - potom doobeda nic- obed - a potom olovrant (jogurt ovocie kusok chleba a pod) - veceru. tak viem byt v kalorickom deficite. Ked si dam nieco aj doobeda potom musim mat menej kaloricke poobede atď.
je to fakt len na tebe,kazdemu to vyhovuje inak - dolezite je ze sucet tych kalorii na konci dna je menej nez to čo si vydala.
mne 4x. ale ako pises ide o tie kalorie
vzhľadom na fungovanie inzulínu 3x, je však potrebné správne vyskladať stravu
francuzi jedia 4 krat… my sme tiez uz tak nauceny… nemaju desiatu ale podla mna je to indivudualne a zalezi aj odtoho kedy clovek vstava a kedy ide spat…
Keď potrebuješ stále niečo jesť, či si hladná, či nie, tak 5x, z toho raňajky a obed sýtejšie, ostatné ľahšie, menšie porcie.
Ja neranajkujem, pijem len kávu, potom až obed. Olovrant nejaký jogurt, ovocie. Večera zelenina, syr, šunka. Nejem vôbec pečivo, tak na kalórie mi toho vojde do tabuľky dosť 🫢 a pomedzi to jem oriešky, alebo nejaké sušené ovocie, alebo tyčinky, cukríky 😬
zaklad je neprimat viac ako je vydaj to ze kolkokrat a ako je uz individualne ale celkovu bilanciu nijako neoklames
3x a do sýta a podľa možnosti približne v rovnakom čase
@renusik Podla mna je to jedno. A velakrat presne to radia treneri a odbornici na vyzivu, ze clovek jednoducho musi najst to, co vyhovuje jemu, lebo nie sme rovnaki a to co funguje pre susedu, nemusi vobec fungovat mne.
Je to úplne jedno. Kym je zachovaný kalorický deficit, chudnúť budeš či ješ dva krát veľké alebo 8 krát denne malé porcie. Je to len o tom, čo komu vyhovuje. Mne napríklad vôbec nevyhovuje jesť 5 krát za den, štartuje mi to chute a štve ma pri tom, že sa poriadne nenajem. Oveľa viac mi vyhovuje jesť 2-3x denne väčšie porcie. Ale niekto to ma zas úplne inak. Aj tu vidíš, že na to ma každý svoj názor. Najlepšie je počúvať vlastne telo a neriadiť sa odporúčaniami druhých. Tu energiu do seba dostaneš tak či tak, tam sa fakt stačí riadiť vlastným pocitom, ostatne je len tvrdá fyzika, ktorá sa nemení
za mna je 5 x denne blbost, ( telo stale musi travit a neoddychne si) staci 3 x, pri dlhsej pauze od noci k prvemu jedlu som schudla najviac, pri jedeni 2-3 x denne
5x denne jest to mi príde také ze cely deň sa je, cely deň sa rieši jedlo. V žiadnom prípade u mňa. 3x denne max. Viac nie som ochotná riešiť jedlo.
@renusik závisí od organizmu, lepšie je 5x do dňa menšie porcie a samozrejme strážiť si príjem a vydaj.
Keby som jedla 5x denne-ved to by som stale nieco zula. Za mna vela. Zaludok musi aj odpocivat. Nie stale nieco do seba tlacit. 3-4 x uplne staci.

@renusik 5x