Je môj tréningový plán na schudnutie dostatočný?
Dobry den, chcela by som schudnúť. Snažím sa zdravšie stravovať a chcela by som začať cvičiť, mám doma tréningovy plán, je podľa vás dostatočný?
1. Deň - HIIT
2. Deň - s činkami zameraný na nohy + brucho
3. Deň - HIIT
4. Deň - s činkami zameraný na vrch + brucho
Po kazdom tréningu 15-30minut orbitrek.
Ďakujem
musíš byť v deficite. to sa dá aj bez cvičenia. vôbec nerozumiem čo od toho očakávaš… základ je strava…
Vyjadrím sa k tréningovemu plánu.
- za hiit tréningom je kardio nezmysel. Hiit je kardio a orbitrek je kardio tiež.
- rozdelila by som si jeden tréning čisto na nohy a zadok a druhy na vrch tela.
Mozes cvicit kolko do teba vojde pokial nemas kaloricky deficit
a ešte chcem každú jednu ktorá doteraz necvičila odhovoriť od takého cvičenia - prepálite začiatok, budete unavené, telo sa nebude mať kedy zregenerovať - menej je viac. určite nie každý deň za sebou…
tvoja otazka, prepac, znaci, ze nepoznas princip chudnutia...ako baby hore spominali, chudne sa kalorickym deficitom, cize uprava stravy je zaklad, cvicenie je vedlajsie a jeho cielom je skor udrzat svalovinu alebo ju dokonca pridat, aby telo palilo tuk lepsie...tvoje telo pali tuk aj ked spis alebo nerobis nic...cize ak zacnes kazdy den "skakat", vyhecujes telo do soku, a po nejakom case pridu hlady, ak ostanes na rovnakej strave aku si mala, tak zmena bude pomala a budes demotivovana...vobec si nenapisala vyhodiskovu situaciu - z akej vahy ides chudnut, co je klucove pre zostavenie pohybu, a aky pohyb si doteraz bezne mala...odporuca sa chodza a silovy trening, HIIT je vo svete fitnes skor nadavka, ale v poriadku, ak naozaj je to pre teba dlhodobo udrzatelny pohyb, ty vies
Cvičením hlavne formuješ a spevňuješ.....ano dá sa schudnúť aj tak ak kaloricky budeš dodržiavať travu ako do teraz a pridáš pohyb, lebo pohybom zvýšiš kalorický výdaj.....ale chudnutie je hlavne kalorický defiit - čiže príjem musí byť nižší ako výdaj...ale ano vieš to docieliť aj čisto cvičením, ale len vtedy ak bude výdaj vyšší ako príjem....
Ďakujem Vám pekne za vyjadrenia. V kalorickom deficitné som asi som sa zle vyjadrila 🙂
Na začiatok vidím, že odporúčajú dosť aj cvičenie s fitshakerom, máte skúsenosti?
autorka, ako si cvičila doteraz?
@biba_18 ja som to myslela ale tak, že to sú tréningové dni 4, nie že sa cvičia za sebou. Cvičili by sa obden alebo dva dni, deň pauza a ďalšie dva dni.
Ideš na to ok....ono je to v podstate to čo fitshaker, tam cvičíš 30min.denne a ty ak cvičíš hodinu tak sa to môže vyrovnať cvičeniu 2x po 30minut....samozrejme obrazne, lebo pri každom pohybe nespáliš rovnaké kalórie....cvičenie by ťa malo v prvo a o m rade baviť a je jedno či zvolíš fitshaker, orbitrek či len chôdzu alebo silový tréning alebo to budeš kombinovať, v podstate je to jedno lebo ak to má byť udržateľné, tak si zvol to čo ťa bude dlhodobo baviť....lebo rýchle výsledky nečakaj - teda čo sa týka spevňovania a formovania....jedna vec je schudnúť na kg(úbytok váhy) a uplne iná vec je tvarovanie a spevňovanie postavy......tvarovať a formovať postavu vieš len cvičením...za mňa ti odporúčam skrôr nájsť v meste kde bývaš cvičenie kde chodia ženy cvičiť a vyskúšať....netreba hádzať všetky cvičenia do jedného vreca, lebo niekde sa trénerky zameriavajú skôr na výkon ako na relax a aby to ženy bavilo a hlavne aby to zvládali........ja som skúsila cvičenie kde som to nedávala ani kondične ani silovo a jediné čo som medzi cvičeniami cítila boa únava.....teraz chodím na cvičenie kde je to pre mňa relax, chodím tam s radosťou a o tom to má byť...nezamerať sa na výkon a na výsledok ale na to aby si tam chodila rada....
tak jedine s pauzou 👍 ak ťa to bude baviť, potom v poho… s fitshakerom je dobré cvičenie, len treba vyberať podľa kondičky, lebo tam sú tiež fest náročné cvičenia… držím palce 💪
ak si chces znicit klby a prezierat sa tak ano je to velmi dobry treningovy plan 🤦
Za mňa je štyrikrát týždenne (?), z toho dvakrát HIIT tréning a po každom tréningu polhodinka Orbitrek dosť intenzívny tréning.
Ja by som to preložil nejakými dňami regenerácie/odpočinku, tak ako píše biba_18
@orisker 4x tyzdenne je dost intenzivny trening? Podla coho? Uprimne myslim. Ak je to 30min HIIT, a potom 15min orbitrek, a 3 dni v tyzdni je pauza, pride mi to v poriadku, este by som vedela aj pridat, nie ze je to este dost intenzivne. Som iba laik, ale pridala by som, cvicim kazdy den, sem tam do toho nieco pride, tak realne 5 ci 6 dni. Niekedy 4. Do tyzdna. Ale citim, ze mi to nestaci. 30mim HIIT alebo pilates, cinky, rozne.
@maxik24 ,
nepoznám fyzické parametre, ani autorkinu mieru odolnosti proti únave, ani intenzitu jej cvičenia.
No domnievam sa, že takýto tréning (rozumej: štyri dni *po sebe* v dosť vysokom nasadení a bez regenerácie) by u nej po krátkom čase spôsobil únavu, pretrénovanie, demotiváciu...
a nevydržala by to potrebný čas.
Cvičenie pre schudnutie je zvyčajne "beh na dlhú trať", pýta si dlhší čas.
Preto by podľa mňa mala spočiatku svoj tréning prekladať nejakými dňami regenerácie a necvičiť 4 dni po sebe. Začať zľahka a potom, keď sa organizmus adaptuje a telo zahlási: "mám aj na viac", tak intenzitu zvýšiť.
Áno mam skúsenosti s FS, schudla som 20 kíl s nimi
@orisker dakujem za odpoved, vztahujem si to na seba, ak cvicim 5 dni po sebe, je to pre mna bez problemov, myslim ohladom unavy, aj som tak zacinala, ze hned 5 ci 6 dni a den pauza. Teraz si mi nasadila chrobaka do hlavy s tou regeneraciou, nesetrim sa, ale kym sa citim dobre, je to ok, nie? Telo by mi dalo na javo.. Prepac, ze som odbocila, naozaj ma zaujalo, za takyto trening moze byt z jednej strany vnimany uz intenzivne

pri chudnuti zalezi vela od kalorickeho deficitu ale ak je ta strava priblizne rovnaka + tento pohyb tak by tam zmena urcite mala byt