icon

Je možné prijať toľko kalórií denne?

2. feb 2026

Je možné ,že by som mohla prijať toľko kalórií??

Strana
z3
jimbean
3. feb 2026
@anonym_16ac4a

@jimbean moje hodinky presne trackuju trasu, ktorou idem. Ak ma niekto raz zabije, aj mrtvolu mi najdu uber rychlo. Fakt som to kontrolovala a presne ukazuje v appke, kadial som sla, akou rychlostou v akom useku... Tak aka nespolahlivost? Ale nie som to sunty za 50 eur, to ani nenazvem smart hodinky.. plus neverim, ze 100kg clovek za 1h prechadzky s tepom 125 napriklad spali 200 kalorii. Nech si ak pozriem akukolvek kalkulaciu, moje vypocet je im blizsi nez tvoj (mne tvoj sedi len na nizsiu hranicu normalneho BMI. Isto nie na obezne osoby). To by som v zivote neschudla tych 45kg, co sa mi podarilo. Mne ukazuje spalovanie 320 kalorii na rovine pri tepe 125-130 pri 100kg, pri 70kg to je napriklad uz len okolo 240. Ak idem do kopca so 100kg, tak 500 kalorii za 1h, lebo proste to tazke telo maka a poti sa a ma tep 160-180. V Tatrach na 25km ture som spalila aj s bazalom svoj rekord 6000 kalorii, cely den som pochodovala v snehu, cize som sa trapila viac bez v lete. 4 taketo tury a mala som o konfekcne cislo menej, gate mi komplet padali 🤣lebo som ani chut do jedla nemala, zjedla ledva okolo 1800 kalorii

@anonym_16ac4a Hovorim, ze vacsine hodiniek by som neveril. 🙂 A aj smartphonom neverim slepo, najskor si to prepocitam na vzdialenost a cas, ci mi to sedi. Mozno tie tvoje hodinky su tie dobre ... Som skepticky, ze niekto spali za den turou 6 tis kcal, moj odhad je hodina krat -250-300 kcal, ale to je moj nazor. Ak ti tvoj system funguje, tak palec hore a nikto do toho nema co kecat. O tom to je, najst si svoj system cvicenia a zivotospravy, ktory funguje mne. A naopak, moj/tvoj system nemusi sediet niekomu inemu s inou vahou, metabolizmom, hormonami (stitna zlaza, anti depresiva),... 🙂 Ja by som zase nevedel lietat s vahou plus 45 kg, potom dole 45 kg,...

sense
3. feb 2026
@jimbean

@anonym_autor Odporucaju to ludom, ktorym sa nechce poctivo rucne nahadzovat, ze dnes som sla 30 min peso do obchodu, k tomu beh 60 min,... Plus su ludia, co maju kancelarsku pracu (pausal nepotrebuju) a su ludia, co robia v bani. Takze ta pausalna je na to, ze ak mas tazku fyzicku pracu, alebo si sestricka a nabehas v praci rpavidelne 15 tis krokov, tak si das pausal 200 kcal. Ale ak nenabehas v praci tie kroky, tak je to pre teba zbytocne, az praveze nespravne.

@jimbean nuž hodnoty aktivit v kt sú veľmi nadhodnotené.... Plus každý deň bude musieť prijať iné množstvo jedál...keď si zadá režim, je tam pekne rozpísané aký rezim zadať , príjem budeat každý deň ten istý , nakoľko výdaj má rozratany aj na dni kedy necvici. Keby sa riadim vydaním resp kalóriami z aktivít podľa tabuliek tak môžem zjesť denne kľudne 3-4tis kalórií ... Celkovo výsledok akejkoľvek kalkulačky a následne trackovanie je len hodnota od ktorej sa odraziť , žiadna kalkulačka nepozná skutočne tvoj metabolizmus, áno to koľko spális pri akej aktivite.
Čiže je v podstate je jedno ako bude autorka zapisovať, ak pôjde váha dole robí to správne, ak váha dolu nepôjde tak niekde nastala chýba resp nie niekde ale v Tom že nie je v deficite

autor
3. feb 2026
@anonym_fe61ea

@anonym_autor Bielkoviny si ešte daj na 150g, tie sú dôležité 😉 a uvidíš ako ti to pôjde

@anonym_fe61ea koľko a za aky čas si schudla?

anonym_fe61ea
3. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_fe61ea koľko a za aky čas si schudla?

@anonym_autor cez 20kg za necelé 4 mesiace ale ja som makala aj vo fitku dosť.

autor
3. feb 2026
@jimbean

@anonym_autor tak je tvoja dilema vyriesena. Vazit a brat z KT maso v upravenom stave. Mysli na to, ze ide o to mat priblizne prehlad, co zjes a kolko toho vydas. Nemusi to byt presne na +-10 gramov a na +-100 kcal a ani to nebude. Ani odhad spalenych kalorii nebude presny na 100%. Ale ak tvoje nastavenia budu fungovat a budes chudnut, tak si si to dobre nastavila. Ak nebudes, tak si to zmenis. Po mesiaci, dvoch uvidis progres a mozes revidovat.

@jimbean ja som chudla aj bez KT,len ma zaujímalo približne koľko by som mala prijať a koľko približne prijímam,nebudem otrok KT

sense
3. feb 2026

A inak ak ťa moc stresuju tabuľky a zapisovanie chod na to jednoduchšiou cestou , a to štýlom že vždy si daj pol taniera zeleniny, štvrtinu taniera bielkoviny a štvrtinu sacharidy. Na desiatu si daj ten proteín, a jeden kus ovocia alebo zeleniny, olovrant ak musís mať nejakú zeleninu a bielkoviny. Raňajky ak máš slané zas pol taniera zeleniny, bielkoviny a kľudne aj pečivo. Ak na sladko tak si daj k tomu bielkoviny a miesto napr kupovaných cereálií si daj vločky, ovocie orechy a skyr. Dodrzuj pitný režim.... Tiež môžeš začať malými zmenami jedálnička oproti tomu čo máš teraz, pridas pohyb
A ono to pôjde
A hlavne si treba ten jedálniček a zmeny v ňom nastaviť tak aby boli dlhodobo udržateľné ... A nie že teraz dáš týždeň dva 1300kcal a potom zjesť veľkú milujú, lebo budeš mať pocit že nerobia nič iné len piješ práškový proteín s vodou a keď porcie ako 5rocne dieťa

autor
3. feb 2026
@anonym_16ac4a

@jimbean moje hodinky presne trackuju trasu, ktorou idem. Ak ma niekto raz zabije, aj mrtvolu mi najdu uber rychlo. Fakt som to kontrolovala a presne ukazuje v appke, kadial som sla, akou rychlostou v akom useku... Tak aka nespolahlivost? Ale nie som to sunty za 50 eur, to ani nenazvem smart hodinky.. plus neverim, ze 100kg clovek za 1h prechadzky s tepom 125 napriklad spali 200 kalorii. Nech si ak pozriem akukolvek kalkulaciu, moje vypocet je im blizsi nez tvoj (mne tvoj sedi len na nizsiu hranicu normalneho BMI. Isto nie na obezne osoby). To by som v zivote neschudla tych 45kg, co sa mi podarilo. Mne ukazuje spalovanie 320 kalorii na rovine pri tepe 125-130 pri 100kg, pri 70kg to je napriklad uz len okolo 240. Ak idem do kopca so 100kg, tak 500 kalorii za 1h, lebo proste to tazke telo maka a poti sa a ma tep 160-180. V Tatrach na 25km ture som spalila aj s bazalom svoj rekord 6000 kalorii, cely den som pochodovala v snehu, cize som sa trapila viac bez v lete. 4 taketo tury a mala som o konfekcne cislo menej, gate mi komplet padali 🤣lebo som ani chut do jedla nemala, zjedla ledva okolo 1800 kalorii

@anonym_16ac4a nejak nerozumiem tvojej správe.hovoris,že neveríš,že 100kg človek pri hodine chôdze spáli 200kcal a potom ,že ti spalovanie ukazuje 320 pri 100kg....

anonym_16ac4a
3. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_16ac4a nejak nerozumiem tvojej správe.hovoris,že neveríš,že 100kg človek pri hodine chôdze spáli 200kcal a potom ,že ti spalovanie ukazuje 320 pri 100kg....

@anonym_autor ano. Neverim ze spali IBA 200. Take velke telo spali za hodinu viac, ked ma sviznu kontinualnu chodzu

autor
3. feb 2026
@anonym_16ac4a

@anonym_autor ano. Neverim ze spali IBA 200. Take velke telo spali za hodinu viac, ked ma sviznu kontinualnu chodzu

@anonym_16ac4a aha,to slovíčko IBA mi tam chýbalo

1europa23
4. feb 2026

@anonym_autor malo by to byt vyratane podla vysky a vahy kazdy to ma inak ja mam toez taky podobny prijem takze mohlo by to byt ;)

autor
5. feb 2026
@1europa23

@anonym_autor malo by to byt vyratane podla vysky a vahy kazdy to ma inak ja mam toez taky podobny prijem takze mohlo by to byt ;)

@1europa23 aktivity máš vypnuté?

autor
5. feb 2026
@anonym_fe61ea

@anonym_autor cez 20kg za necelé 4 mesiace ale ja som makala aj vo fitku dosť.

@anonym_fe61ea 👍ja zatial do mesiaca 5kg

autor
5. feb 2026
@anonym_fe61ea

@anonym_autor Viem, že ti to samé nastavilo, mne tiež vyhodilo väčšie hodnoty, len manuálne som si to upravila podľa toho, čo mi povedal tréner. Podľa mňa je najlepšie si zaplatiť jednu hodinu vo fitku s trénerom, ktorý ti s tým pomôže, ukáže ti aj cviky atď. ale to je len môj osobný názor.

@anonym_fe61ea nemám šancu prijať toľko bielkovin

1europa23
5. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor altivity si vobec nenahadzujem nakolko som doma na materskej mam iba bezny pohyb ak sa nahodou nadkytne niaka vyššia aktivita kedx viem ze zelo vyprodukujemviac energie tj vacsia prechadzka alebo ked sa ideme kupat do termalnych vod vtedy byvam extremne vyštavena to si naor nahodim aj ked nieje to pohyb ale je to velka zataz na organizmus ta horuca voda

autor
5. feb 2026
@1europa23

@anonym_autor altivity si vobec nenahadzujem nakolko som doma na materskej mam iba bezny pohyb ak sa nahodou nadkytne niaka vyššia aktivita kedx viem ze zelo vyprodukujemviac energie tj vacsia prechadzka alebo ked sa ideme kupat do termalnych vod vtedy byvam extremne vyštavena to si naor nahodim aj ked nieje to pohyb ale je to velka zataz na organizmus ta horuca voda

@1europa23 tiež som na materskej,ale teda snažím sa hýbať koľko sa dá.ked nemám aktivity,tak mi to vyráta len 1450 kcal

1europa23
5. feb 2026
@anonym_autor

@1europa23
@anonym_autor ja ale kojim takze sj to mi spravi nieco ale zapisujem si priblizne si ratam a idem tsk intuitivne Davam si aj cheat days schudla som za 6 mesiacov 34kil

1europa23
5. feb 2026
@anonym_autor

@1europa23 tiež som na materskej,ale teda snažím sa hýbať koľko sa dá.ked nemám aktivity,tak mi to vyráta len 1450 kcal

@anonym_autor
@anonym_autor a chudneš ci nejde to ?

autor
5. feb 2026
@1europa23

@1europa23
@anonym_autor ja ale kojim takze sj to mi spravi nieco ale zapisujem si priblizne si ratam a idem tsk intuitivne Davam si aj cheat days schudla som za 6 mesiacov 34kil

@1europa23 super.a koža ti neostala na tele ovisnutá?

autor
5. feb 2026
@1europa23

@anonym_autor
@anonym_autor a chudneš ci nejde to ?

@1europa23 no vyššie som písala,že do mesiaca som dala 5 kg,snáď to takto pôjde ďalej

1europa23
5. feb 2026
@anonym_autor

@1europa23 no vyššie som písala,že do mesiaca som dala 5 kg,snáď to takto pôjde ďalej

@anonym_autor to je super ja slm bola tiez tak. Podobne netreba sa stresovat s tym pocitanim to je len take orientacne treba robit nieco lepsie ale aj povcivaz svoje telo lebo ja som sa dlhodobo fixovala na to pocitanie a biektore dni Som to aj podliezala aa potom mi byvalo zle mala som migreny zavrate a tak radsej pomalsie a lepsie s kludom dolezity je dlhodoby trend urcite to pojde aj nadalej tak 🙂

1europa23
5. feb 2026
@anonym_autor

@1europa23 super.a koža ti neostala na tele ovisnutá?

@anonym_autor trosku ano v podbrušku mam taku natiahnutu ale niaky vyslovene previs zatial nie

Strana
z3