icon

Je možné schudnúť na pôvodnú váhu po pôrode?

nina11223
28. sep 2025

Dobrý deň, som cca 10 dni pred termínom pôrodu pred tehotenstvom som mala 67 kg teraz mám asi 95 kg, je reálne po pôrode dostať sa na pôvodnú váhu ? Samozrejme nie hneď ale postupne. Koľko kíl ste nechali v nemocnici hneď po pôrode ?

jogy1984
28. sep 2025

@nina11223 čo som ja čítal diskusie na túto tému do kým budeš dojčiť a hormóny v tele sa nedostanú do normálneho stavu chudnutie bude obtiažne

pribinak
28. sep 2025

V nemocnici som nechala vyše 10 kíl. Rataj bábätko placenta voda v celom tele. Navyše dojčením zvyšok šiel rýchlo dole

anonym_574380
28. sep 2025

No nabrala si dost. Nechas tam tak 8-12 kil ako je aj odporucane pribrat v tehotenstve, lebo to je skutocne len na dieta, plodovu vodu, placentu, maternicu, prsniky, vyssi objem krvi. Este mozes byt v dosledku hormonov zavodnena, ale to je individualne, odide zvycajne do konca sestonedelia. Zvysok je nahromadeny tuk, ten moze odist dojcenim, ktore je energeticky narocne. Ak teda nebudes mat stale pocit hladu a prepachavat sa. Poznam baby co nabrali po porode v dosledku toho viac ako v samotnom tehotenstve.

anonym_e1d5cb
28. sep 2025
@jogy1984

@nina11223 čo som ja čítal diskusie na túto tému do kým budeš dojčiť a hormóny v tele sa nedostanú do normálneho stavu chudnutie bude obtiažne

@nina11223 ja som pribrala 18kg, polovica ostala v pôrodnici, ale druhú som na sebe vláčila žiaľ až do skončenia kojenia. Potom kg zleteli dolu ani neviem ako. Teta môjho muža mala pred otehotnením 48kg, pred pôrodom 84!!! Samozrejme, že tam bola aj voda, mala veľmi opuchnuté nohy, dostala sa na 50kg do roka po pôrode a tú váhu si drží stále
@jogy1984 na mňa to platilo, ale u niektorých žien to je presne opačne, kým dojčia, kg idú pekne dolu

kiki68
28. sep 2025

Ano, mne ti islo rychlo, som 3 mes po a mam posledne kilecka. Tie uz na mne jie su vidiet, ale ja to este vidim. Ale neponahlam s nimi uplne, aby som nemala potom niekde skaredu kozu. Ako ja by som povedala, ze vacsina kil zisla automaticky. Tych poslednych 5 je uz o cviceni v mojom pripade.

anonym_29d9ee
28. sep 2025

Ja som išla so 67 na 86 do 4mesiacov som mala 64. Dojčením to šlo ozaj prekvapivo rychlo

zuzkaa1991
28. sep 2025

@nina11223 som 14dni po porode.... isla som cisarsky (musela som ist).vidim ze.brucho mi ide pomalšie dole ako pri prvom prirodzenom....

Pred tehu som mala 50kg(zdrava problémy) na konci tehu som.mala 73kg ( teraz po 14dni mam vahu 62kg) tak ako pisu vysse dieta voda placenta voda.v tele postupne pojde dole po polroku by som zacala trosku cvicit aj 😇

luciaruz
28. sep 2025

Ja som rodila az v 38, kedy tie kila idú velmi tazko dole. Pôvodne 65, pocas tehu 20 kil navyse, mesiac od pôrodu islo 10 kil dole hned. A druhých 10 som zhadzovala rok (!). A krvopotne. Doobeda kocik 7 kilometrov prechadzka s rychlym pulzom a podvečer cvicenie. Drina jak hovado ale inak to neslo. Do roka som mala pôvodných 65

anonym_e52a85
28. sep 2025
@luciaruz

Ja som rodila az v 38, kedy tie kila idú velmi tazko dole. Pôvodne 65, pocas tehu 20 kil navyse, mesiac od pôrodu islo 10 kil dole hned. A druhých 10 som zhadzovala rok (!). A krvopotne. Doobeda kocik 7 kilometrov prechadzka s rychlym pulzom a podvečer cvicenie. Drina jak hovado ale inak to neslo. Do roka som mala pôvodných 65

@luciaruz toho som sa bala tiez, rodila som v 39, tehu plus 10kg, 3 mesiace po -15kg

nina11223
autor
28. sep 2025
@kiki68

Ano, mne ti islo rychlo, som 3 mes po a mam posledne kilecka. Tie uz na mne jie su vidiet, ale ja to este vidim. Ale neponahlam s nimi uplne, aby som nemala potom niekde skaredu kozu. Ako ja by som povedala, ze vacsina kil zisla automaticky. Tych poslednych 5 je uz o cviceni v mojom pripade.

@kiki68 a koľko kg ste pribrali ?

kiki68
28. sep 2025
@nina11223

@kiki68 a koľko kg ste pribrali ?

@nina11223 20 , ale vela bola voda v tele. Po prvom porode tiez 20 a tiez vela vody v tele a zhodila som 30kg do cca roka. Cize som isla na 49kg, co uz bol zase extrem. Som zvedava, co sa stane teraz dalej. Ako uz obleciem vsetky veci, iba viem, ze to proste este pojde dole.

leidin
28. sep 2025

Ja som schudla vsetko postupne, zo zaciatku tak polovicu a potom normalne. Zalezi mozno aj od kojenia, lebo z toho moze byt hlad. Ja som kojila len tak napoly, ze som dokrmovala. Este mam furt aj mlieko trochu, ale uz sa mi moc nechce kvoli zubom a tak. Teraz mam 59kg ako predtym.
Rodila som so 75.

mirola
28. sep 2025

no ja pred tehotenstvom 52, rodit som isla ako 31 rocna a mala som 95 kil.. v porodnici som nechala 10, po 3 mesiacoch som mala 60kg, po roku 53 kg.. teraz mam 49 kg a vek 39, vyska 171, takze da sa byt zas na povodnej vahe aj ked vela priberies.

michaela329
28. sep 2025

@nina11223 8 mesiacov po pôrode mám menej ako pre otehotnením- a to mám 40 rokov, takže dá. Len to chce kus sebazaprenia po pôrode, keď už to počas tehotenstva vybehlo tak hore.

akbara77
28. sep 2025
@anonym_29d9ee

Ja som išla so 67 na 86 do 4mesiacov som mala 64. Dojčením to šlo ozaj prekvapivo rychlo

@anonym_29d9ee tak ja som napr.. dojčením pribrala.

michalpolak
28. sep 2025

@nina11223 Úplne v pohode sa vieš dostať na pôvodnú váhu. Nebude to ľahké a hneď ale dá sa to ako všetko keď sa chce. Nastaví sa strava a fyzická aktivita a pôjde to. Ak by si chcela potom v budúcnosti niečo ohľadom toho riešiť tak mi kľudne napíš na mail michalpolak10@gmail.com takéto veci riešim stále čo sa týka chudnutia, stravy atď keďže som tréner a viem čo a ako. A ak by si sa bála čo sa týka času tak aj v krátko čase či už tréning alebo sa dá cvičiť aj doma keďže čakáš dieťa len tam nemusí byť tá motivácia. Aspoň viem podľa skúseností od ľudí

marianarem
28. sep 2025

@nina11223 Ja som pribrala 13kg a v porodnici som veru nechala len tusim 6. Nieco este do konca sestonedelia zliezlo a asi 5kg mi ostalo, ale nevadili mi, v podstate som na povodnu vahu ani nechcela ist. Kamosky, co pribrali viac, tak niektore zhodili vsetko, aj 20 kg, no niektorym to uz ostalo. Poznam aj babu, co bola hrozne zavodnena, aj okolo 30kg pribrala, no islo to potom rychlo dole.

guiseppinka
28. sep 2025

Vela som nepribrala, po prvom porode som sa dostala na vahu spred porodu, ale po druhom uz nie a po tretom nerusim kolko som mala pred porodom, takze neviem. V kazdom pripade mam za poslednych cca 10 rokov o nejakych 10 kil plus

anonym_1eaab7
28. sep 2025

@nina11223 Ja som pri prvom v dvadsiatke nepribrala veľa a s pôrodnice som odchádzala s malým bruškom.Vaha mi určite zišla hneď (nevážila som sa v tom čase)Ale veľmi som schudla kojením, veľmi často som vstávala v noci zle správal, náročné bábo vkuse zavesené do dvoch rokoch na prsu.Pri druhom som mala dobre po tridsiatke,išla som s vyššej vahy vyše 60kg a pribrala vyše 20kg ,zavodnená úplne pri oboch a po pôrode neviem či 6kg išlo dole. Veľmi málo. Bila som úplne sklamaná, že to nešlo amo kojením a kilá mám dodnes. Nikdy som za 15 rokov nezišla na váhu ako som mala pred tehu.

anonym_1eaab7
28. sep 2025

@nina11223 A ty sa nestresuj určite po pôrode schudneš. Hlavne nech všetko dobre dopadne. Ešte máš času dosť to riešiť.

anonym_1eaab7
28. sep 2025
@anonym_29d9ee

@anonym_29d9ee Pri prvom aj mne aje to som mala vyše 20r a neskôr po tridsiatke absolútne a pôrodom neviem čí 6kg a dieťa malo 3 a pol kila skoro.

letfenixa
28. sep 2025

Pribrala som 12 kg, 10 ostalo v pôrodnici a tie 2 boli preč za chvíľu.

lasona
29. sep 2025

Rodila som ako 73 kg, domov som prišla a mala som 68 kg...dieta vazilo 4 kg, moja pôvodná váha bola 55 kg, všetko som zhodila krvopotne a momentálne mam svojich 55 kg. Zhodila som to za 7 mesiacov.

anonym_c0b397
29. sep 2025

ja som pribrala zo 69 na 87 😱 v porodnici som nechala 8kg a dala som si za ciel mat povodnu vahu kym bude mat dieta rok. To sa mi podarilo. Ale teda neobmedzovala som sa v jedle a ani som to nehrotila s cvicenim (fitshaker 30min niekedy skor vramci budovania svalov a strecingu). Dojcim, ale neschudla som tak lahko ako po porvom porode. Po prvom porode som mala dojcenim 10kg pod mojou vahou par tyznodv po porode a po skonceni dojcenia som ich mala naspat

andrea2323
29. sep 2025

Ahoj, tak ja len narychlo uvediem na sebe priklad: na zaciatku som mala 65 a v porodnici 85. Domov som prisla uz hned s 78 ci kolko. A slo pomaly pekne dole. Zasekla som sa na nejakych 71-72. Trocha som upravila stravu, teraz mam 69. Ale stale nieco nazvys od povodnych, je rok a tri mesiace od porodu..

maryetta
29. sep 2025

Mam za sebou 4 tehotenstva. Vzdy som pribrala 13-15kg.
Tych 7-8kg ostalo vzdy v porodnici. A zvysne po prvom uz na konci 6-nedeli boli dole. Dalsie tehu uz isli horsie 😅 ale max do roka som bola aj "pod" svojou vahou. U mna prave dojcenie spodobilo ze som chudla rychlo. Teraz ako som odstavila posledne tak.... 3 hned hore 🙈

maryetta
29. sep 2025

A uz len dodam. Neries vahu 😉 uzivaj si teraz este brusko-lebo ano aj to ti bude chybat.
Sustred sa na porod a na babatko-ostatne pojde plynule.

anonym_43b65d
29. sep 2025

@nina11223 mala som 70kg pred tehotenstvom, rodit som sla 102kg 🙄. Ked mal maly rok mala som 65kg. Da sa to.

zuzubb007
29. sep 2025

Jasné, že sa všetko dá len treba chcieť po dvoch deťom mám normálnu váhu ako som mala v 18tich, všetko je to o jedle a pohybe nič iné, budeš chodiť kocikovat tri hodiny denne nachodis kilometre týmto som rýchlo dole ani som nevedela, ale je pravda, že som pribrala 14 kíl, kedze ty asi cez 30 bude to chcieť odhodlanie