icon

Je možné schudnúť pri užívaní kortikoidov?

eteew267
5. jún 2025

Zdravím, možno sa to tu už rozoberalo ale je nejaká šanca schudnúť pri užívaní kortikoidov kvôli, ktoré sú dôvod nárastu váhy alebo to mám už teraz vzdať ? :D
Ďakujem

taktotedanie
6. jún 2025

@eteew267 drzala by som sa v jedle striedmejsie
Vzdy je rozdiel pribrat 5kg ako 20kg

libusak
6. jún 2025

Brala som kortikoidy a nepribrala som. 🤷 Drzala som deficit a dalo sa to zvladnut. Brala som ich ale len 3 mesiace

eteew267
autor
6. jún 2025
@taktotedanie

@eteew267 drzala by som sa v jedle striedmejsie
Vzdy je rozdiel pribrat 5kg ako 20kg

@taktotedanie No ja som pribrala 20kg takže super a neviem či sa dá vôbec ešte schudnúť keď už naberiem ?

eteew267
autor
6. jún 2025
@libusak

Brala som kortikoidy a nepribrala som. 🤷 Drzala som deficit a dalo sa to zvladnut. Brala som ich ale len 3 mesiace

@libusak ja beriem už rok takže :D

taktotedanie
6. jún 2025
@eteew267

@taktotedanie No ja som pribrala 20kg takže super a neviem či sa dá vôbec ešte schudnúť keď už naberiem ?

@eteew267 dolezite je aj preco beries a dokedy

eteew267
autor
6. jún 2025
@taktotedanie

@eteew267 dolezite je aj preco beries a dokedy

@taktotedanie no mám autoimunitné ochorenie a bez liekov by asi bolo už po mne neviem ako dlho možno aj nafurt neviem

vejapa76
6. jún 2025
@eteew267

@taktotedanie no mám autoimunitné ochorenie a bez liekov by asi bolo už po mne neviem ako dlho možno aj nafurt neviem

@eteew267 záleží aj aké kortikoidy. Prednison? Medrol? Tam je to dosť ťažké. Pri lokálnych kortikoidoch stačí mať pevnú vôľu lebo zvyšujú chuť do jedla.

eteew267
autor
6. jún 2025
@vejapa76

@eteew267 záleží aj aké kortikoidy. Prednison? Medrol? Tam je to dosť ťažké. Pri lokálnych kortikoidoch stačí mať pevnú vôľu lebo zvyšujú chuť do jedla.

@vejapa76 ja beriem Prednison ale že vraj ak by som sa dostala na nízku dávku tak sa dá schudnúť ale to neviem či sa dostanem ešte, musím veriť 🙏

valiant
6. jún 2025

@eteew267 rok je dlha doba, lekari zvyknu dava co najmenen. Neviem o ake ochorenie ide, ale nebola by vhodna biologicka liecba?
A pri kortikoidoch ide s valkej casti o vodu

magdusaaa
6. jún 2025

@eteew267 ja som brala prednison ,začínala som na 60 mg ,pol roka ,potom znižovali a ja som nepribrala ani deko....Jedla som oveľa menej ako bežné jem...Vôbec som nevecerala...Mala som tyerotitidu.Zapal štítnej žľazy..Mne lekárka od začiatku povedala ,neprehedat sa ...

eteew267
autor
6. jún 2025
@valiant

@eteew267 rok je dlha doba, lekari zvyknu dava co najmenen. Neviem o ake ochorenie ide, ale nebola by vhodna biologicka liecba?
A pri kortikoidoch ide s valkej casti o vodu

@valiant ja mám granulomatózu s polyangitídou alebo Wegenerova choroba na pľúcach bola som na bio liečbe a mala som alergickú reakciu tak mi ju zrušili a pokračujem v liekoch a neviem ešte ako ďalej zatiaľ

eteew267
autor
6. jún 2025
@magdusaaa

@eteew267 ja som brala prednison ,začínala som na 60 mg ,pol roka ,potom znižovali a ja som nepribrala ani deko....Jedla som oveľa menej ako bežné jem...Vôbec som nevecerala...Mala som tyerotitidu.Zapal štítnej žľazy..Mne lekárka od začiatku povedala ,neprehedat sa ...

@magdusaaa no mne nič nevraveli ale som si čítala na nete o tom priberaní no ja sa neprejedám ale asi mám väčšiu chuť na sladké a plus voda sa zadržiava to cítim

magdusaaa
6. jún 2025
@eteew267

@magdusaaa no mne nič nevraveli ale som si čítala na nete o tom priberaní no ja sa neprejedám ale asi mám väčšiu chuť na sladké a plus voda sa zadržiava to cítim

@eteew267 anoo chápem ,veľa báb to tak má..koľko mg berieš?

danielad9
6. jún 2025
@eteew267

@eteew267 mamka berie prednison X rokov a žiaľ schudnúť sa jej nikdy nepodarilo. Asi závisí od organizmu

eteew267
autor
6. jún 2025
@magdusaaa

@eteew267 anoo chápem ,veľa báb to tak má..koľko mg berieš?

@magdusaaa momentálne 17,5 mg

eteew267
autor
6. jún 2025
@danielad9

@eteew267 mamka berie prednison X rokov a žiaľ schudnúť sa jej nikdy nepodarilo. Asi závisí od organizmu

@danielad9 asi hej sú taký čo nepriberú vôbec a sú taký čo veľa treba asi individuálne hľadieť