Je možné schudnúť týždenným obmedzením stravy?
Koľko schudnem keď budem týždeň jesť len raňajky, drobnosť na desiatu a obed? A potom už nič do rána, len tekutiny... Ten obed by som jedla okolo 12:00.. Ďakujem za normalne odpovede a skúsenosti.
Ak to vydržíš si dobrá 😀 Schudnúť schudneš dobre, ale ale je to veľmi zdravé a udžateľné.
@mischy00 áno čakala som že mi tu budú radiť KT.
Podľa toho koľko kalórií prijmes. Ja iné keď raňajkujes jogurt a keď zjes pol kila chleba vo vajci.
@cukroska aj si na to zvyknem chcela by som takto fungovať aj po týždni ďalej...
Tak ak chceš schudnúť, musíš mat prehľad co ješ a koľko kalórií to obsahuje. Dlhodobo nevydržís na jogurte a 2 hraskoch na obed. Preto je dobré mať prehľad a ak aj jeden deň zhresis, nič sa nedeje, ďalší deň to sa budeš trošku viac ovládať.
Predstavu mám takú že ráno káva a chlieb s niečím, krajec chleba.. desiata jogurt alebo kaša ovsena, alebo toust proste maličkosť a obed klasika... Stravujem sa v školskej jedálni, čiže kto to pozná tak vie.. a potom doma uz nič, maximálne káva a pitie vody do večera prípadne nesladeny caj
Ja som kedysi takto podobne schudla za mesiac 7kg bez cvičenia. Ale nevydržala som a pribrala naspäť.
ak si nieco nastudujes o chudnuti, kaloriach, strave a fungovani ludskeho tela pochopis aku hlupost sa pytas
@bg92 ok 👍 ďakujem za radu
Toto dlhodobo nevydržíš a nemusíš schudnúť nič. Telo dostane šok a bude zdržiavať aj to málo čo do neho dáš.
Jedlo musíš mat pri tomto type stravovania nutricne vyvážené a sýte.....to znamená bohaté na bielkoviny a vlákninu, aby si dokázala vydržať do ďalšieho dňa bez toho, že na jedlo len pomyslis. A znovu, nič to nemení na fakte, že ak chceš schudnúť musíš byť deficite....inak ti nepomôže , že nebudeš jesť pol dňa. Za mňa radšej jesť celý deň ale menšie porcie.
A nezabudaj na sacharidy, lebo sa z teba stane jedna nervózna a protivna semetrika....... myslím v dobrom 🙂
1 obed si rozdeľ na dve časti... najskôr zjedz jeden chod polievku a o 2 hod. druhé.... takto vydržíš omnoho dlhšie
2. skús prerušovaný pôst 8/16.... to čo ty plánuješ ja skôr 6/18
3. nie každý zvládne hneď 6/18, choď na to pomalšie. môžeš si nahnať žalúdočné problémy...
4. sladkosti a slad. nápoje úplne vynechaj.
@deti95060810 ďakujem 👍
Skúsim jesť od 6:30 do 14:30...
Ale pred rokom som nejedla po 16ej asi 3 mesiace neschudla som ani pol kila čiže preto ma to odrádza...
@cukroska a prečo si nevydržala viac ako mesiac? Telo si nezvyklo?
Môj syn prestal len večerať obmedzil sladkosti a namiesto dvoch rožkov jeden a žiadne vyjedačky mimo toho a veru za krátky čas schudol- 20kg. Keď som to sledovala prišlo mi to tak jednoduché, lebo jedol všetko, len nie veľa a večer neskoro. Napriek tomu ja tie večere sú najväčší problém. Mne vtedy chutí najviac.
Pretože som to len odrpela .Nie nezvykla nikdy.
Pretože mne najviac chutí večer a v noci. Keďže som celý život ponocovač.Večer je vždy kritický keď sa dám do kľudu pred telku, alebo robím večeru a neviem odolať.
@cukroska nie je dobrá, je to hlúpe.
@cukroska presne ako ja. Večer pri telke začínam vyjedat slané, sladké, jogurt, ovocie, co príde. 😄
@lucia13022023 ??
@cukroska reagujem na tvoj komentár, že ak vydrží hladovať, je dobra. Nie, nie je na tom nič dobré ani obdivuhodné.
Prepac ale za mna to je blbost, sport ziaden?
@klotildabazarik nie každý rád sportuje
a koľko chceš schudnúť s týmto štýlom?
@lucia13022023 Nie nie je to viem, nie len nevečerať som myslela a najesť sladké, pečivo. Viem, ze3to nie je udržateľné ani zdravé, ale kto veľmi chce a potrebuje schudnúť tak sa dá.
@mondolina po týždni by ma potešilo aspoň kilo.. potrebujem nejakú motiváciu.. keď uvidím že sa to hýbe tak budem pokračovať ďalej..

Veľmi ťažko definovaná otázka.....zdravé chudnutie je 2kg mesačne, možno na zaciatku sa da aj viac ale to skôr telo zbavujes vody ako tukov.
Treba si vypočítať svoj kaloricky deficit a ten dodržiavať. Vtedy človek schudne, ak vydáva viac ako prijíma. Plus ci aj cvicis alebo nie.