Je možné schudnúť týždenným obmedzením stravy?
Koľko schudnem keď budem týždeň jesť len raňajky, drobnosť na desiatu a obed? A potom už nič do rána, len tekutiny... Ten obed by som jedla okolo 12:00.. Ďakujem za normalne odpovede a skúsenosti.
Podla mna schudnes. Pride jojo efekt a priberies to naspäť. Mozno este viac. Ked uz to chces takto drasticky tak nedavaj si chleba na ranajky ale kasu a veľa proteinu. Ten protein ti spravi to, ze sa budes dlhsie citit syta, cize nebudes hladovat az tak. Obed v skole asi neovplyvnis no.
Hlasim stav po 1.dni 👍 jedla som o 12, potom káva. A odvtedy nič a v pohode.. možno to bude tým že som už držala takýto post že som nejedla po 16ej..
Kedysi som takto krásne schudla, mala som raňajky, obed, olovrant. Aj som si to roky udržala. Teraz som sa k tomu chcela vrátiť a váha sa ani nepohla, aj keď som mala len raňajky a obed. Ale je mi jasné prečo, obedy som jedla veľké a s takou kopou sladkostí že som zjedla naraz viac než by som mala zjesť za celý deň. Stále som bola v takom kŕči že už nebudem môcť jesť tak sa musím napchať nech nie som frustrovaná. Kedysi mi to nejako sadlo do životného štýlu a teraz mám iný a nesedí mi to. Teraz sa mi ľahšie dodržiavajú KT a tie som kedysi vôbec nezvládala. Treba si nájsť to čo ti vyhovuje.
je to forma prerušovaného pôstu. Schudla som tak po 3 pôrodoch a váhu som si udržala. Žiadne hladovanie, ale životný štýl. Striedala som si 8/16 a 6/18. Ide hlavne o tom, aby si v tom okne bez stravy nič nejedla, len pila čaj a vodu. Ja som si dala aj kávu s troškou mlieka. V okne so stravou som jedla všetko, aj sladké, ale samozrejme s mierou, žiadne prejedanie, to by nemalo efekt. Najviac som schudla 10 kíl za pol roka po prvom pôrode, chudnutie je to bezpečné, ani o mlieko som neprišla. Keď som začala jesť normálne (ale s mierou) nepribrala som. Mne sa týmto pôstom zlepšilo trávenie, zmizli zápchy, upravila pleť. Momentálne sa tiež držím tohto štýlu (striedam si dni 6/18 a 8/16) a od začiatku februára mám dole 3 kila (nejdem z vysokej ale z normálnej váhy, chcem trochu zhodiť pred letom po zime. Ešte 2kila a budem spokojná).
Len bacha aby si mala dostatok živín. Lebo na raňajky kúsok chleba a potom jogurt ci kašu a obyčajný obed znie ako dobrá hladovka. Časom sa ti to môže vrátiť ako jojo efekt. Skus si aspoň ten týždeň sledovať ze ci naozaj prijimas dosť bielkovin a celkovo živín.
@nelka93 to som narychlo napísala.. jasné že aj ovocie, zeleninu a zdravé potraviny ale proste v menšom množstve a v menšom časovom úseku ako som zvyknutá..
inak ak toto zvladnes 6 mesiacov v kuse, az vtedy si telo zvykne a mozes churdnut trvalo a viditelnym vysledkom...kazda zmena trva 6 mesiacov..ty kokos toto by som chcela vidiet, toto nedas ani po tyzdni dievca zlate a to ja chudnem pod lekarskym dohladom uz rok. Za mesiac vieme dat dole pol kila az kilo a to je uspech...telu das taky sok, ze aj z toho mala co zjes priberies dvakrat tolko
Podľa mňa vydržíš aj s schudneš možno ale po 2-3 týždňoch tá to prejde a priberiete ešte raz toľko...Jojo efekt
A čo mám teda robiť podľa vás.. keď KT nechcem
Ak budeš v deficite schudnes. Ak sa vrátiš potom k starému režimu tak príde Jojo efekt.
Vieš schudnúť aj 4 kilá za mesiac pri správnej strave a miernom cvičení ... Podľa váhy a výšky. A áno bolo by to zdravé. Ja som schudla 10 kíl za 10 týždňov a jedla som všetko. Raňajky obeda,ale večeru som nemala lebo som nebola hladná, najedla som sa dosť na raňajky a obed. Cvičila som zo začiatku 2x do týždňa 15 minút a pomaly som to zvyšovala na 5x 30 až 45 minút . A nijako mi neprišlo že hladujem, keďže som hladná nikdy nebola. Jedla som normálne varené jedlo čo bolo doma. Ale žiadne sladkosti ani sladké vody. Takže áno schudnúť sa dá vždy pri deficite.
A never tomu že Jojo efekt je 2x toľko koľko si schudla . Blbosť. Ale samozrejme,že ak sa po schudnuti vrátiš k starým zlozvykom, tak sa dostaneš na presne takú istú váhu s akou si začínala a celé tvoje snaženia vyjde navnivoč.
Ja som schudla 20 kíl za rok, a to som jedla takmer všetko, len sladkosti a hluposti nie. Pridala som veľa zeleniny a samozrejme pohyb. Ale ja som chudla z vyššej hmotnosti. Takže chod na to zdravsim sposobom ako takto zhurta. Držím palce. A mimochodom, tabuľky som si ani ja nepísala;)
Zatiaľ 2 kilá dole.. dúfam že sa to nezastaví..
@1katkas a prečo by som tak nemala jesť?
Jem od 6:30 do 14:30, žiadna hladovka, úplne normlany čas na jedenie... Nie som jediná na tomto svete... Dala som si už aj KT ale po čase budem už aj bez nich... Teraz len na to aby som sa zorientovala... Niektoré tu fakt viete človeka úžasné povzbudit
Ostatným ďakujem za skúsenosti 💛
Človek potrebuje 2000kcal prijat denne.. a pravidelne jest, od tej pol1 do večera budeš hladná.. teda do rána.. ja som schudla 25kg a jem normálne aj večeru.. len nebudem sa tu hádať s anonynom..
stravujem sa takto už pol roka, schudla som 6kg ... chudnutie sa už zastavilo, s výsledkom som spokojná a plánujem sa takto stravovať aj naďalej 🙂 tiež to už považujem za životný štýl
A takto budeš jesť cely život?Píšeš, že si už podobným štýlom chudla koľko si si to udržala?
Schudnúť schudnes koľko si to udržis je otázne.
A hlavne pozor na glykémiu atď...neviem si predstavit ísť večer športovať, plavat či vykonať nejaku fyzickú aktivitu a nejesť po 14:30
@luccija nejedla som po 4 a neschudla som nič vtedy za 3 mesiace.. asi preto že som nejedla zdravé veci, neviem, dosť ma to demotivovalo vtedy
Ja nesportujem
No vidíš nejdeš na to dobre, lebo je aj dôležité čo do tej 14:30 zjes nájdi si nejaký pohyb čo ťa baví to je jedno aj rýchle prechádzky ...a pôjde to.
@luccija áno mám už KT takže sa snažím nejesť nezmysly ktoré som doteraz jedávala.. aktuálne som chorá ako pes, keď vyzdraviem, plánujem tie prechádzky určite..
Vies co,,ja som,tyzden na diete. Jem mensie porcie, vyradila som pecivo a mam pri malej rocnej dcere kopec pohybu lebo zacina chodit. Schudlamsom kilo. Ale je pravda, ze teraz som sama, lebo muz je tyzden na sluzobke, cize som nonstop v pohybe. Citom, ze ten pohyb tomu velmi pomaha. Posledne jedlo mam,cca o 14.00. Potom pridu starsie deti zo skoly, rozvor na kruzky, varenie.... cize uz nestiham nejake jedlo do seba dat,,len tak,sup sup popri vareni.....
Da.sa schudnut, no u mna je to tak, ze som aj viac unavena a boli ma.hlava......

Dá sa to zvládnuť, je to klasický IF. Najskôr si naštuduj zloženie stravy, čo potrebuješ prijímať a v akom množstve. A ak chceš tomu celému lepšie rozumieť tak si prečítaj dve knihy, ktoré Ti to objasnia: Kód štíhlosti, Kompletní pruvodce pustem (lebo to, čo chceš robiť, je svojím spôsobom pôst, resp. IF). Obe sú od autora Jason Fung.