icon

Je možné úplne vyradiť cukor z jedálnička?

jessi288
16. nov 2025

Dobrý deň ,začínam zdravo žiť a zdravo jesť a chcela by som úplne vyradiť cukor . Piť len vodu alebo Zero veci . Chcem úplne vyradiť cukor . Je možné úplne vyradiť cukor ? Nebude mi zle keď nebudem mať cukor v krvi ?

tundra
16. nov 2025

Nie,nebudete ti zle...

cimage
16. nov 2025

Zero veci su vacsinou nezdravsie ako s cukrom, kedze ide o umele nahrady. Cukor ako taky ti chybat nebude, cukor je aj v ovoci

anonym_1afcb8
16. nov 2025

@jessi288 cukor je aj v potravinách, v ovocí, iný cukor absolútne nepotrebuješ. Otázkou je, prečo potom chceš piť také braky ak Zero veci. Oveľa lepšie urobíš, ak budeš piť len vodu alebo bylinkové nesladené čaje a dáš si kúsok kvalitnej čokolády alebo domáceho koláča s tvarohom a ovocím

anonym_4bfb7c
17. nov 2025

@jessi288 ked budes mat zdravy cukor, napriklad z cerstvych cucoriedok , malin, jablk.... tak pohoda. ked pride velka chut na cukor, daj si tycinku z datli a orieskov,
alebo rozmixuj ovocie plus banan a kakao.

anonym_4b9f54
17. nov 2025

Zero veci sú nezdrave....ked budeš jesť ovocie a horkú čokoladu tak ti nič chýbať nebude.

anonym_822276
17. nov 2025

Cukor z ovocia, je tiež stále iba cukor, svojim spôsobom ide skôr o to, že je k nemu aj vláknina a tak je pre telo ľahšie ho spracovať, skus si pozrieť knižku glukózova revolúcia, sú tam docela zaujímavo spracované najnovšie vedecké poznatky o prijmaní cukroch a sladených veciach

majamat
17. nov 2025

otazne je,c i chces vyradit vsetky sacharody,a elbo len jednoduchy cukor.
ak len jednoduchy cukor, ktory je v potravinych ktore su name ( sladkosti ), pripadne ten,c o si bezne ludia pridavaju do potravin, tka sacharidov v ostatnej strave je dost. dokonca aj prirodzene sa vyskytujuci jednoduchy cukor.

markusrasford
17. nov 2025
@cimage

Zero veci su vacsinou nezdravsie ako s cukrom, kedze ide o umele nahrady. Cukor ako taky ti chybat nebude, cukor je aj v ovoci

@cimage to si podľa akého štúdia zistil? Keď som sa opýtal mojej cukrarky tak mi povedala: pohár zero coly si môžete dať v tom nevidím problem. Colu riadnu radšej nepite.

anonym_d53427
17. nov 2025
@markusrasford

@cimage to si podľa akého štúdia zistil? Keď som sa opýtal mojej cukrarky tak mi povedala: pohár zero coly si môžete dať v tom nevidím problem. Colu riadnu radšej nepite.

@markusrasford cukrarky? asi myslis diabetologa, no povedala ti to kvoli cukru, nie kvoli tomu, ze je to zdrave

majamat
17. nov 2025
@anonym_d53427

@markusrasford cukrarky? asi myslis diabetologa, no povedala ti to kvoli cukru, nie kvoli tomu, ze je to zdrave

@markusrasford suhlasim s @anonym_d53427
pre diabetika su vhodnejsie zero potraviny,a le to este neznamena, ze su zdrave.
ved to je znama vec, ze umele sladidla zdrave nie su, radsej zit bez nich.
ja som dokonca videla dokument, kde sa hovorilo o tom, ako sa sprava ludske telo, ked dostane sladku nahradu. dokonca sa moze spravat,a koby dostalo cukor, lebo vnimanie chuti mame tak zakodovane v hlave, ze mozog takto reaguje, aj ked sa o cukor nejedna.
tyma le nemyslim, ze by sa mala zvysovat gykemia, skor take tie rpiznaky, ze po vynechani, chceme znovu, ci mozu byt tazkosti s chudnutim a pod.

markusrasford
17. nov 2025
@majamat

pre diabetika su vhodnejsie zero potraviny,a le to este neznamena, ze su zdrave.
ja som dokonca videla dokument, kde sa hovorilo o tom, ako sa sprava ludske telo, ked dostane sladku nahradu. dokonca sa moze spravat,a koby dostalo cukor, lebo vnimanie chuti mame tak zakodovane v hlave, ze mozog takto reaguje, aj ked sa o cukor nejedna.
tyma le nemyslim, ze by sa mala zvysovat gykemia, skor take tie rpiznaky, ze po vynechani, chceme znovu, ci mozu byt tazkosti s chudnutim a pod.

@majamat v čom sú nezdravé zero potraviny?Vymenuj prosím ta ich škodlivý dosah na telo.

markusrasford
17. nov 2025
@majamat

@majamat neexistuje žiadna štúdia ze by zero "produkty" poskodzovali pečeň, obličky alebo srdiečko.

yosi
17. nov 2025
@markusrasford

@majamat v čom sú nezdravé zero potraviny?Vymenuj prosím ta ich škodlivý dosah na telo.

@markusrasford Problém je, že cukor je tam nahradený umelými sladidlami, lebo tú chuť tam potrebuješ. Mimochodom, nedávno vyšiel jeden test a Lidl cola dokonca vyšla lepšie ako originál lebo v originále sú náhradné sladidlá, a v Lidl cole cukor

anonym_2cf890
17. nov 2025

Ja som pred tehotenstvom vyradila klasicky cukor, sladkosti, kolace, atd uplne na asi rok, islo to v pohode a vratim sa k tomu po porode. Teraz som sa k cukru vratila, lebo mavam nizku glukozu. Pecivo som jedla dalej, ale snazila som sa celozrnne, obmedzila som bielu muku. Vahu mi to neovplyvnilo, iba som mala lepsie vysledky krvy a celkovo som sa citila vyborne. Vlastne citim sa aj teraz dobre, ale skor preto, ze si telo ide zotrvacnost toho co som vybudovala pred tehotenstvom. Zero potraviny som jedla/pila iba vynimocne, umele sladidla max tak v proteine.

markusrasford
17. nov 2025
@yosi

@markusrasford Problém je, že cukor je tam nahradený umelými sladidlami, lebo tú chuť tam potrebuješ. Mimochodom, nedávno vyšiel jeden test a Lidl cola dokonca vyšla lepšie ako originál lebo v originále sú náhradné sladidlá, a v Lidl cole cukor

@yosi ja netvrdím ze zero výrobky sú mega. Ale zas netreba šíriť ze je to mega zlé pre organizmus. Ked ti cukrarka povie môžete pohár coly to neznamená ze ti sleduje len tvoj cukor ale sleduje aj tvoje zdravie.

yosi
17. nov 2025
@markusrasford

@yosi ja netvrdím ze zero výrobky sú mega. Ale zas netreba šíriť ze je to mega zlé pre organizmus. Ked ti cukrarka povie môžete pohár coly to neznamená ze ti sleduje len tvoj cukor ale sleduje aj tvoje zdravie.

@markusrasford A čo iného ti má povedať, keď klasický cukor nemôžeš? Môžeš len náhradné sladidlá, teda Zero. Ty si limitovaný inými faktormi

A cukrárka je predavačka v lahôdkach, nie lekárka.

markusrasford
17. nov 2025
@yosi

@markusrasford A čo iného ti má povedať, keď klasický cukor nemôžeš? Môžeš len náhradné sladidlá, teda Zero. Ty si limitovaný inými faktormi

A cukrárka je predavačka v lahôdkach, nie lekárka.

Netráp sa kvôli cukrarke. V lahôdkach sú predavacky. Ked uz cukrarka pečie zákusky. Nie predáva.

anjelicek26
17. nov 2025
@markusrasford

Ja davam bezcukrovu dietu raz rocne, vacsinou cely januar... je to narocna dieta, kedze ani ovocie, ani mlieko, lebo laktoza.. prve dni su velmi narocne... ziadne zero veci, tie su pre tvoj organizmus tiez riadne peklo...

@markusrasford ono je to o tom, ze tvoje telo to napriek tomu chutovo "identifikuje" ako cukor a zacne produkovat inzulin a teda ty budes hladny ako vlk a zjes mozne aj nemozne...

markusrasford
17. nov 2025
@anjelicek26

Ja davam bezcukrovu dietu raz rocne, vacsinou cely januar... je to narocna dieta, kedze ani ovocie, ani mlieko, lebo laktoza.. prve dni su velmi narocne... ziadne zero veci, tie su pre tvoj organizmus tiez riadne peklo...

@markusrasford ono je to o tom, ze tvoje telo to napriek tomu chutovo "identifikuje" ako cukor a zacne produkovat inzulin a teda ty budes hladny ako vlk a zjes mozne aj nemozne...

@anjelicek26 môžeš mať pravdu. Nie nezvyknem byt hladný ako vlk a nejem možné aj nemožné.

anjelicek26
17. nov 2025
@markusrasford

@anjelicek26 môžeš mať pravdu. Nie nezvyknem byt hladný ako vlk a nejem možné aj nemožné.

@markusrasford ked si to das k jedlu, ziadna drama... telo dostane kalorie aj realne... ale nie len napoj a ficim dalej, tam ta potom proste prepadne hlad...

sisska96
17. nov 2025

sladidlá sú horšie ako cukry. To je iba dovodobá sprostosť že cukor je bubu...... Telo potrebuje aj cukor aj sacharidy a nie umeliny

sisska96
17. nov 2025
@markusrasford

@majamat neexistuje žiadna štúdia ze by zero "produkty" poskodzovali pečeň, obličky alebo srdiečko.

@markusrasford aspartan a iné umeliny ?

o__o
17. nov 2025

Aky cukor myslis? Kolace, sladkosti, susienky, nutela? Tak to ano, odporucam. Ale ak aj ovocie, zeleninu, ryzu, zemiaky.. telo potrebuje aj cukor/sacharidy na spravne fungovanie, napr. mozog ho potrebuje dost vela

milanemila
17. nov 2025

@jessi288 ak myslis klasicky cukor a sladkosti, tak ano alebo myslis celkovo sacharidy? 🤷🏼‍♀️ pit zero napije urcite nie je zdrave, radsej si obcas daj nejake sladke pitie, samozrejme ze umele sladidlo ta “nezabije” ale ani zdrave nie je.

majamat
17. nov 2025
@markusrasford

@markusrasford studie existuju, len nei su jednoznacne, ale nie je ani dokazane, ze nezdrave nie su.
ludske telo potrebuje prirodzenu stravu, nie umele nahrady. tie zdrave nikdy nemozu byt. nikdy toto do jedalnicka ludi nepatrilo a ani by patrit nemalo.

hlavne, ez tu potom citam, ze jak to, ze mi nieco je, ked zijem zdravo, ludia v dnesnej dobe su tak nezdravi, ubuda crevna mikrobiota, proti ludom v minulosti, zhorsuje sa imunita, vyskytuju sa traviace problemy, castokrat sa ludia vyhovaraju na zastupne dovody, ale nehladaju pricinu v svojom sposobe zivota a strave a pride nejaka moda v stravovani, hned to podporuju ako aj zero potraviny a pod.

tu je video velmi znameho ceskeho vyziv. poradcu, ktory ma vcdlku triezvy polad na vyzivu, nie je radikalny, ma vzdelanie askusenosti na rozdiel od mnohych fitnesakov, ktory davaju casto jednostranne zamerane nazory a n problem sa nepozeraju komplesxne, bez akehokolvek vzdelania, co teda zostava len an urovni nazorov, nie faktov a teda tento clovek hovori aj o umelych sladidlach, ktore WHO vobec nepdoporuca pouzivat ( v 29min )

https://www.youtube.com/watch?v=6SW4x4RHgMw
anonym_37e60b
17. nov 2025

Podľa mna sa ti to úplne 100% nepodarí. Aj v gréckom bielom jogurte je cukor. V ovoci, v mrkve, v paradajke... ak si vieš predstaviť zivot bez 90% potravín tak do toho. A teda zero veci su horšie ako s cukrom 🫠

selena_luna
17. nov 2025

Vylucit spracovany biely rafinovany cukor je skvely napad. Respektive obmedzit ho na minimum. Vylucit napriklad sacharidy nie je skvely napad lebo telo ich naozaj potrebuje a su vsade.
Teda co chces vylucit? Cukor?

anonym_d53427
17. nov 2025
@markusrasford

@markusrasford to, ze neexistuje nejaka studia, neznamena, ze je to zdrave

janaspa
17. nov 2025

@jessi288 skus csrnivore dietu, aspon mesiac dva. Je to cisto zivocisna strsva