icon

Je primerané chudnutie 4 kg za 2 mesiace?

19. okt 2025

Ahojte, cvičím od cca. polky augusta. Čiže iba dva mesiace. Cvičím každý druhý deň. hodinu. Upravila som stravu, zatiaľ iba tak mierne, vylúčila som iba sladkosti a biele pečivo, plus som prešla na nízkotučné mlieko. Schudla som 4 kg. Ja si myslím, že je to tak akurát, ale na druhej strane, niekto schudne 3-4 kg za mesiac. Moja váha z ktorej som išla dole je 70 kg. Výška 172 cm. Rada by som schudla ešte 4 kg. Je to primerané za 2 mesiace? Uvedomujem si, že teraz to už bude ťažšie.

koniarova
19. okt 2025

Je to primerané. Drž sa. Robíš to dobre a nenásilne.

klarissa25
19. okt 2025

Ideal ubytok vahy je 0,5 kg tyzdenne. Nejdes z extremnej vahy tak to nema ist preco rychlo dole. A radsej pekne pomaly ako by si potom mala vsetko nabrat naspat

januska12323
19. okt 2025

Nemáš vysokú váhu tak to ani nemôže ísť rýchlo.

rude_baby
19. okt 2025

Pozri, ja mám rovnakú váhu, jem podľa KT, 2x do týždňa silový tréning, 1x sama cvičím (ak sa mi dá) a za mesiac mám dole leeedva 1,5 kg... 🤦

majamat
19. okt 2025

je to ok, ved aj cvicis. cast tuku sa ti zrejme nahradila aj svalovou hmotnosu a ta je tazsia, cize na vahe ti to zas tolko neurobi urcite toc istis na obleceni.

anonym_b7eb16
19. okt 2025

@anonym_autor ide ti to perfektne, nejdeš z vysokej váhy, keby si mala 132kg, tak by bolo optimálne schudnúť za prvý mesiac aj 7kg. Mrkla by som na KT, to, že si upravila stravu, je jedna vec, ale že nemusíš mať správny podiel bilkovín, sacharidov a tukov, je vec druhá. Len neskĺzni k škrteniu príjmu, alebo k vylúčenu niektorých potravín, to je cesta do pekla. Ak budeš takto pokračovať, v lete bude z teba neuveriteľná kočka, aj keby si niektorý mesiac dala dolu len 1 kg alebo aj nič. A asi si sa zabudla pomerať, lebo číslo na váhe vidíš iba ty, cm všetci.

anonym_ec4a89
19. okt 2025

ano, toto je super chudnutie, stabilne a nepride ti jojo efekt ako po drastickom chudnuti alebo “hladovke”, nevzdavaj sa a pojde to

alenamihal
19. okt 2025

Ja som zhodila 3kg za tyzden a je to v pohode...jedla som mensie porcie,viac pohybu , vyradila som nezdrave veci a nasadila zdravsiu verziu a omnoho lepsie sa citim...a to som uz v perimenopauze,co ma strasia okolo,ze to pojde tazko...

autor
19. okt 2025
@alenamihal

Ja som zhodila 3kg za tyzden a je to v pohode...jedla som mensie porcie,viac pohybu , vyradila som nezdrave veci a nasadila zdravsiu verziu a omnoho lepsie sa citim...a to som uz v perimenopauze,co ma strasia okolo,ze to pojde tazko...

@alenamihal 3 kg za týždeň? A to si z akej váhy išla? Lebo ja čo sa týka stravy, myslím si, že idem zdravo, aj podľa môjho nutričného poradcu. A to cvičenie mám 3-4 x do týždňa po hodine / silová tréning plus kardio/: Dni keď necvičím, robím 20 minútovku pre zdravý chrbát, čiže taký pilates iba.

anonym_b85b3e
19. okt 2025

Uplne primerane. Ja som isla tempom 1 kg za mesiac, nemala som velku nadvahu a necvicila som, len uprava stravy

anonym_3b6b26
19. okt 2025
@alenamihal

@alenamihal v tvojom veku by si mohla vedieť, že to je nereálne.Je to voda, stolica, svaly určite nie 3 kg tuku za týždeň.

majamat
20. okt 2025
@anonym_autor

@alenamihal 3 kg za týždeň? A to si z akej váhy išla? Lebo ja čo sa týka stravy, myslím si, že idem zdravo, aj podľa môjho nutričného poradcu. A to cvičenie mám 3-4 x do týždňa po hodine / silová tréning plus kardio/: Dni keď necvičím, robím 20 minútovku pre zdravý chrbát, čiže taký pilates iba.

@anonym_autor na to aby si realne z tuku schudla 3kg by si musel amat vysku 170cm a 90kg a velmi intenzivne denne trenvat na urovn vrcholoveho sportovca a drzat hladovku.
a to neprihliadanm na to, ze by barastlis valy,a spon na zaciatk, kmy by telo este malo z coho cerpat, cize a by sme aj na toto rpihliadli, tka by si musela mat 100kg, vrcholov trenovat denne drzat hladovku.
nerelane schudnut 3kg za tyzden z tukov. na toto potrebujes deficit 3000kcal denne.

alenamihal
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mam 173cm a vaha 76kg ...asi som mala dost tuku ,co telo nepotrebovalo...este potrebujem 5kg dat dole a budem ok...drzim palce

becko3
21. okt 2025

1kg tuku predstavuje niečo cez 8000 kalórií. Pri pravidelnom športovaní telo využije ako energiu iba polovicu týchto kalorii z tukov a druhu polovicu z cukrov atď. To znamená ze na schudnutie 3kg potrebuje človek spáliť 24000 kalorii a keďže telo využije iba polovicu týchto kalórií z tukov, tak je to x2, to znamená 48000 kalorii.
Pri hodinovom treningu spali telo cca 500-600 kalorii, co je pri 48000 kaloriach nejakých 87hodin treningu. To chceš povedať ze si makala 12.5 hodiny denne 7 dní v týždni? 😅