Je tréner nevyhnutný pre úspešnú bikini fitness kariéru?
Ahojte baby 😁
Ja sa chcem len spýtať a možno trošku si to ujasniť. Veľmi rada by som vedela od vás tých, ktorí máte so súťažením skúsenosti či podľa vás dievča má na to aby súťažila pokiaľ nemá profesionálneho trénera. Som mladá a veľmi by som to chcela skúsiť, len chcem vedieť či si zohnať nejakého trénera alebo sa to dá aj bez neho. Vopred ďakujem za odpovede a skúste pochopiť, že naozaj zatiaľ s týmto skúsenosti nemám a preto sa snažím získať informácie od vselikadial😊
@denkabemommy viem, že teraz ti vyznie úplne zvláštne a neprofesionálne ale chcem počuť naozaj rady 😁. Mam priateľa, ktorý cvičí cca asi 7rokov je vidieť aj výsledky a rozumie aj technike. Myslíš, že on by ma nevedel pripraviť? Či je to moc odvážne?
Kamosku pripravoval obycajny trener vo fitku,ale on sa venoval kulturistike a vsetkemu okolo toho. Pokial mas nastudovane ako funguje strava,ake treningy potrebujes,tak by si to mohla zvladnut aj s priatelom.
@autorka ja by som sa zamerala priamo na človeka, čo súťažil. Lebo ja tiež cvičím pár rokov a nedovolila by som si trénovať niekoho, kto plánuje súťaž. Raz som takmer na súťaž šla, mňa ale odradilo všetko okolo toho, zdravie mi je prednejšie ako pekná soška
Moja dcera chodila bezne do fitka este ako bezdetna a kedze ma dobru vysku a postavu, nejaka trenerka v tom fitku ju nahovorila, nech ide do toho. Trenovala pod jej vedenim, inak sa stravovala a nakoniec isla na celoslovensku sutaz. Po sutazi s tym sekla, pretoze videla, ako to tam chodi, ako ktora sutaziaca bola preferovana a dopredu zname umiestnenie. Vela podrobnosti o tom neviem, lebo uz vtedy byvala sama. Ale sama to nedas, urcite potrebujes trenera.
Som trénerka, som bývalá bikini fitnesska a bez trénera by som to sama nedala.
Priateľ ťa nenaučí pózovať, chôdzu, zostavu. Ženy majú úplne iné choreografie a pózy ako muži. Môžeš dodržiavať jedálniček, ale trúfneš si na "sušenie"? Kto ti poradí s plavkami, topánkami, nástrekom? Aj tam sú pravidlá a normy. Za koho chceš súťažiť? Videla si konkurenciu? Urobené prsia, vlasy, dokonca aj liposukcie.
Urcite ano, to chce niekoho, kto sutazil, lebo ist top formu je tazke, plus co je maler je pozovanie. To Ta musi niekto naucit. To je ako ked ides na medicinu, uci Ta dalsi lekar, alebo udrzbar? Proste roky know how je treba pre tie vysledky
neviem či poznám niekoho kto by to robil súťažne bez trénera…
Fuf baby tak asi ste mi ten sen trošku rozptýlili ale nevadí😆. Mala som plán, ktorý som si myslela, že je dobrý, že rok a pol možno až dva poctivej stravy a tréningov 6krat do týždňa budú stačiť ale asi nie a asi to vsetci len takto vidia. Plus ešte asi by som mala aj nevýhody nakoľko mám skoro 180cm 😅
No to stacit nebude, uz 6 x trebibg v tyzdni je zloba ( kedy maju rast tie svaly?), vela toho nevies. V tomto pripade jedine s trenerom, idealne trenerkou, co roky sutazila. Tam musis nabrat hmotu a potom to cielene sekat do dokonalosti.

Určite radšej s trénerom, najmä preto, že okrem tréningov a bežných tipov čo a ako budeš vedieť trénovať aj choreografiu a osoba z bradže ti poradí určite lepšie, lebo bude vidieť chyby. Nehovoriac o tom, že kým by si na všetko prišla ako funguje v ľudskom tele a čo treba spraviť a nastaviť, či tréning alebo strava, tak s trénerom môžeš mať už súťaž za sebou 🙂