Je žena s konfekčnou veľkosťou 46 príťažlivá?
Ahojte, uz dlho bojujem s nadvahou roznymi sposobmi a nedari sa mi..Rozmysla som, ze prestanem tak urputne na to mysliet a zacnem sa mat trochu viac rada aj s kilami navyse. Ked budem spokojnejsia, myslim, ze kila pojdu lahsie dolu. Nemyslim, ze to budem ignorovat ale naucim sa s tym lepsie zit, troska sa vyrovnat. Pomohol niktorej z vas takyto pristup? Rada by som sa pekne obliekala,ale stale sa len snazim zakryt to ci ono..zienky s podobnou velkostou, kde a ako sa obliekate? Myslim, obchod, vzory, typy, kde hladate inspiraciu? Ako kombinujete? Zadok a stehna nie su stihle, ale brucho je moj najvacsi problem. Ako si pomoct, citit sa sebavedomejsie a hladat cestu k zhodeniu par kil menej drasticku?
@meredith83 Ja som prisna hlavne sama na seba u mna je strop konfekcna velkost 40,ale u inych mam vacsiu toleranciu.Ja vyrazne odlisujem plnostihlost a obezitu v ziadnom pripade nehadzem do jedneho vreca.Takisto viem pokial je zdrava stihlost a odkedy je uz stihlost vychrtlostou. Snazim sa byt objektivna a nie som za ziaden extrem.. A to som si presla roznymi velkostami od 34 do 42-44 po porode.Pamatam si bola som predvadzat na jednej modnej prehliadke v Lucenci a prisla tam aj vtedajsia miss Karolina Cicatkova,ked sme sa v satni prezliekali tak sa mi jej telo hlavne boky a nohy zdali ,,velke,, mohla mat konfekcnu velkost maximalne 36- 38 ,jemna, prijemna, stihla zena len z mojho pohladu bola ,, velka,, ale chyba nebola v nej ale vo mne a mojom zmyslani a mojej telesnej schranke na urovni anorexie....
@robin_claire Zalezi na BMI nie na velkosti konfekcie. Zalezi na vyske a hmotnosti ale aj nad tym ake kosti zena ma. Ja mam 180cm a ked som isty cas mala 68kg tak som nejedla vobec nic a vyzeralo to hrozne. Je tam viac aspektov a nie je to len o cisle. Nejde o tolerancii ide o to ze nie sme vsetci rovnaky. A to ze zdravotne problemy neovplyvnuju vahu je velka sprostost. Ja mam PCOS a ked som rok nemala ms tak ste ma mali vidiet. Som pribrala na 95 kg... Hned ked mi naskocila MS som isla dole na 75kg a to mam 180cm. Tak ano niekedy ide o to aj ako zena je ale verte mi nie vzdy je to z jedla... Ja by som na na konfekciu 38-40 musela uplne obmedzovat tj jest strasne malo a velmi vyberane.
@meredith83 zdravotné problémy ovplyvňujú váhu samozrejme. Aj finančne veci ovplyvňujú váhu napr , mat viac peňazí na stravu znamená kvalitnejšiu stravu. Ale zdravotné tazkosti nie sú pozadím pre prírastok hmotnosti na značne číslo. Vidím že priberám rýchlejšie ako v minulosti, tak obmedzím energetický príjem.. ja sama mám PCOS a spolu so mnou asi 10% žien. Nie sme za to všetky pribrate. Niekto priberá rýchlejšie /pomalšie niekto chudne rychlejsie/ pomalšie. Makať trošku by tiež nezaškodilo. Aspoň chodiť viacej peši, dá sa vystúpiť o jednu zastávku skôr a nastúpiť neskôr, chodiť po schodoch. Ja menej ako 10-12 tis krokov denne nespravím. A dá sa jesť selektivne, dá sa sa obmedzovať, mať 95 kg nikto mať nemusí.
@sasa1983 takto tato fobia z viac kilov je smiesna. Ja aj cvicim aj sa zdravo stravujem a ano schudla som a citim sa lepsie ale mala som aj 95kg a to bolo bohuzial hormonalne a trvalo to dlhsie zhodit kila. Kazda PCOS je ina a ma ine problemy vela potrebuje aj pomoc liekov na to aby schudla. Ja som o tom dost precitala ked som sa snazila otehotniet co sa mi podarilo 2 krat prirodzene, takze viem o com hovorim.
Tuto diskusiu koncim kedze sa autorka pyta ci moze byt aj zena s konfekciou 46 pritazliva a ano podla mojho nazoru moze. Ja nemam fobiu z kilogramov. Aj ked je zena pribratejsia tak ju nesudim. A co sa tu robi ako na viacerych diskusiach na MK namiesto odpovedania vecne sa zacinaju zeny osocovat a sudit. Aj chuda zena aj plnostihla zena moze byt atraktivna faktorov je vela.
Co sa tyka obezity alebo naopak prilisnej chudosti to sa musi riesit ale samozrejme to musi zena dobrovolne chciet...
Pekny vecer.
@meredith83 pekny večer
@sasa1983 fuhhaaaa..tak.som.sportovkyna od 14....vyska 173 kil som mala 56-59...operacie liecba....hormonalne injekcie ..plus po 17 nejedavam...zdrava vyvazena strava...i naprik tomu bum 85🙈...(podotykam za 5 mesiacov )samo snazim sa uz tri mesiace daco zo sebou robit...schudla som 6 kil...bum.zvysene davky hormonalnych liekov...6 kil nazad 🤔...pod kontrolou lekarou som...hmmmm tak nefim nefim......
Dakujem za mnozstvo roznorodych nazorov aj dlhsich reakcii, ale nebolo mojim cielom vyvolat suboj 36 verzus 46.. Osobitne ma potesili konstruktivne tipy na obchody, mnohe som nepoznala🙂
@extempore a niektore mozu splnat oboje😉
@mircalla jáj, keby si ty vedela, čo nevieš... Aj by ťa možno od jedu rozdrapilo... Inak, ja som ťa kravou nenazval, takže ďakujem pekne. Úroveň človeka sa hneď pozná... ☹️☹️☹️ Dúfam, že už si tu poniektoré štíhle, ale pritom frustrované dámy pohladkali ego a môžeme ísť ďalej a zamyslieť sa nad tým, čo je v živote dôleżité a čo nie. Prednedávnom mojim rodičom zomrela susedka. Celý život si ju pamätám ako veľmi veselú, príjemnú pani pri tele. Pred Vianocami som ju po dlhšom čase stretla - viditeľne pochudnutú. Pýtam sa jej, že čo robila, keď tak krásne schudla? A ona na to: to je rakovina, moja milá, to je rakovina... Do dvoch mesiacov bolo po nej. Zomrela doma, vyniesli ju v takom gumenom vreci 😢😢😢😢 jej muž mi potom hovoril, že za 5 mesiacov schudla viac než 50 kg...
@extempore Ty aj premyslas nad tym, co pises?
@dskjhfdlkdjhl vieš čo? Nie, nepremýšľam... Som tučná a sprostá k tomu. ☹️☹️☹️☹️
@dai šlo mi o to, aké hodnoty to vyznávame... Lebo minule tu bola podobná diskusia, autorka ju potom zmazala, kde jej muž vyčítal nadváhu dosť nevyberaným spodobom. Ženy sa ho tu zastávali, podaktoré tu až potrebovali dávať svoje štíhle fotky ab y autorku ešte viac ponížili alebo čo. Toto je obdobné... Nie každý, kto má nadváhu sa aj vyžral, nie každý, kto má nadváhu je chorý a naopak.
@extempore Si spominala ze posledny rok si na 800 kcal... necitis hlad? Ved to je velmi malicko to co prijmes nie je ani na bazalny metabolizmus.Ja som teda velky jedak od uplneho dietata,stale som jedla vela a s chutou neviem co je to sa pitvat v jedle ,ze mi nieco nechuti, chuti mi vsetko za radom,ale uz nemozem lebo by som narastla ... ale uz len do sirky🙂 takze jem len do polosyta.A ja sa uprimne priznam ze ak by som bola typ co ani vekom nepribera,tak by som jedla bez obmedzenia velmi rada varim aj si jedlo vychutnavam akurat sladke nemusim ,takze pre mna je obmedzovat sa v jedle nutne zlo,nemam z toho vobec plezir to ani nahodou... Ani nebudem klamat ze mi pohanka chuti viac ako hranolky a ze tofu alebo sojove maso je ake mnam,lepsie ako chrumkava kacica..Ked si na takom nizkom prijme ako bojujes s chutami a hladom,?
@0silvia0 Ja by som chcela zazit ten pocit ze nemam hlad.Ako nepocitam vazny problem v partnerstve, vazne psychicke alebo fyzicke ochorenie,umrtia,to mam samozrejme take obdobia aj ja a vtedy mi jest nechuti ,ale normalne ze zivot funguje ako ma a mne staci si dat na obed a veceru salat a to je vsetko,viac za den zjest nemusim.Ja som si raz dala take predsavzatie ze budem mat 10 dnovu hladovku len voda a bylinkove caje nevydrzala som na 6 den som sa najedla,ale ani nie ze by som bola hladna to som bola prve 2-3 dni ale ale v kuse som myslela na jedlo sa mi snivalo uz o jedle este aj muz mi rano povedal ze v noci som zo sna hovorila MNAAAAAM,mozog je fakt strasne mocny nastroj... mocnejsi ako zaludok..
Ja mám stitnu žľazu
. Médiám 173cm.... A naozaj keď som o nej nevedela, tak som pribrala z 52 na ...no čo Vám poviem po 80 som sa prestala vážiť....bolo to hrozne... prestavala som jest... každý deň do fitka..... A viete čo? Nič som nechudla... A bola som nešťastná...cítila som sa nepekne... postupne som sa zmieril s tym ze budem proste tlsta.... až som zmenila prácu q kolegyňa mi osmatkala krk a poslala do lubochne na endokrinologiu. Jedna operácia... lieky... A som na 58.. jem viac a naozaj už nemám žiadnu permanentku do fitka...
Takže ak stitnu žľaza nefunguje... q človek o tom.nevie... skutočne nabere rýchlo na vahe....A neviete s tym naozaj nič robiť... teda aspoň mne sa nedalo... A to si viete predstaviť ako som chcela schudnúť....
@dai ano. Ja som všetko schudla....CHVALABOHU.... A ako píšem NELIECENA SZ Je svina.. taká únava... A ešte aj tak som sa premahala vo fitku.. teraz zjem za den čo vtedy za tri.... pre mňa to bolo náročné na psychiku. Vôbec som sa necítila dobre v takom tele...A najhoršie je, že bez sú to kolegyňu stretla prešlo 5 rokov... už to nechcem nikdy zažiť...

@meredith83 Nosim c. 42 a myslim, ze som plnostihla. c. 46 a viac je podla mna uz obezita. Podla tabuliek tiez.