Kalorické tabuľky a rýchly metabolizmus
Ahojte!
Máte niekto skúsenosť s kalorickymi tabuľkami a nastaveniami denného príjmu pri rýchlom metabolizme? Dodržiavam, čo mi tabuľky nastavili, ale mám pocit,že mi nastavený príjem nestačí..jem 5-6 x denne..
Mám 39 rokov,60kg,175cm a cvičím silový, občas behám..nechcem chudnúť, ani priberať..
@anonym_autor nestaci ako? Chudnes? Alebo mas pocit, ze by si zjedla viac, ako ti vypocitali?
@anonym_autor máš pocit alebo to tak aj reálne je?
Každý jeden výpočet je iba výsledok nejakej predom určenej rovnice a treba ho upraviť na danú osobu.
Keď pri tom príjme chudneš tak si pridaj 200 kcal napr. a uvidíš o mesiac
ked chudnes, tak si postupne pridavaj 100, 200 kcal, kym neprestanes chudnut, ak zacnes priberat, tak zase trochu uber
@anonym_autor Odporucam vyklaslat sa na kaloricke tabulky a jest pocitovo 😁👍, ak nepotrebujes chudnut a ani pribrat, tak ta to iba zbytocne obmedzuje...Preco si vlastne zapisujes jedlo? Z akeho dovodu?
@anonym_autor máš pocit alebo to tak aj reálne je?
Každý jeden výpočet je iba výsledok nejakej predom určenej rovnice a treba ho upraviť na danú osobu.
Keď pri tom príjme chudneš tak si pridaj 200 kcal napr. a uvidíš o mesiac
@simsalabim
@anonym_f23254
Nechudnem, nepriberam, tých 60 kg sa mi posúva hore dole max.podla cyklu..., ale cítim, že by som zjedla viac .. a to nejem žiadne diétne jedlá, mám dostatok sacharidov, tukov, bielkovín tiež ...
Napríklad dnes ráno o 7.00som zjedla vaničku cottage, banán, dva celozrnné rožky, miešané vajíčka 2ks, 40g šunky, kávu a kúsok čokolády a o 9:30 už mi skvrklo v žalúdku ... 🙄
jes dost vlakniny?
@anonym_autor Odporucam vyklaslat sa na kaloricke tabulky a jest pocitovo 😁👍, ak nepotrebujes chudnut a ani pribrat, tak ta to iba zbytocne obmedzuje...Preco si vlastne zapisujes jedlo? Z akeho dovodu?
@oceanahory keď som začala cvičiť, dosť som schudla, čo je pre mňa nežiaduce, tak som si nastavila tabuľky na naberanie svalov a zapisovala, aby som mala prehľad o bielkovinách hlavne ... .. tie som nabrala, ale aj by som žrala doslova 😂
@oceanahory keď som začala cvičiť, dosť som schudla, čo je pre mňa nežiaduce, tak som si nastavila tabuľky na naberanie svalov a zapisovala, aby som mala prehľad o bielkovinách hlavne ... .. tie som nabrala, ale aj by som žrala doslova 😂
@anonym_autor Tak kludne zer, ak chces pribrat...zbytocne sa zatazujes tabulkami. Zdrave tuky a bielkoviny su ti asi zname, tak sa netrap sledovanim kalorii 😉.
@simsalabim
@anonym_f23254
Nechudnem, nepriberam, tých 60 kg sa mi posúva hore dole max.podla cyklu..., ale cítim, že by som zjedla viac .. a to nejem žiadne diétne jedlá, mám dostatok sacharidov, tukov, bielkovín tiež ...
Napríklad dnes ráno o 7.00som zjedla vaničku cottage, banán, dva celozrnné rožky, miešané vajíčka 2ks, 40g šunky, kávu a kúsok čokolády a o 9:30 už mi skvrklo v žalúdku ... 🙄
@anonym_autor ja som schudla 20 kg a teraz uz cca 2 roky udrziavam dosiahnutu vahu. A uprimne ti poviem, ze by som zjedla tak o 1/3 viac. Moj zaludok ani po rokoch stale nepochopil, ze mu ma stacit menej. Ziadne scvrknutie zaludka, ako niekedy ludia pisu, sa u mna nekonalo. Ja si myslim, ze proste niektori ludia maju vacsi apetit, vidno to uz u malych babatiek. Nic mi neostava, len sa s tym zmierit, ak nechcem pribrat. Bohuzial, kedze uz mam 55 rokov, moj kaloricky prijem je vypocitany nizsie, ako u mladej 25 rocnej zeny....
@anonym_autor rýchly metabolizmus ? To je čo 😆 . Aké hodnoty ti tabuľky nadstavili?
@anonym_868851 to je, keď ješ a nepriberieš 😀
Tabuľky mi nastavili 2030kcal denný príjem na naberanie svalov. 125 bielkoviny, 245 sacharidy, 56,5 tuky,27,5 vláknina. .. snažím sa dodržiavať hlavne bielkoviny a sacharidy, tuky väčšinou prekročim, vláknina približne sedí ...
Tabuľky mi nastavili 2030kcal denný príjem na naberanie svalov. 125 bielkoviny, 245 sacharidy, 56,5 tuky,27,5 vláknina. .. snažím sa dodržiavať hlavne bielkoviny a sacharidy, tuky väčšinou prekročim, vláknina približne sedí ...
@anonym_autor Zijes sen kazdej zeny. Moct zrat a nepribrat. Tak aky mas vlastne problem? 🙂Jedz zdrave veci a nemusis sa kontrolovat.
@anonym_autor rýchly metabolizmus ale neexistuje…Ten môže byť zrýchlený jedine ak máš hypertyreózu. Inak sú to buď zlé výpočty jedla, ješ menej ako si myslíš. A mne tabuľky vypočítali na tvoje parametre 2120kcal na udržiavanie váhy.
@anonym_autor rýchly metabolizmus ale neexistuje…Ten môže byť zrýchlený jedine ak máš hypertyreózu. Inak sú to buď zlé výpočty jedla, ješ menej ako si myslíš. A mne tabuľky vypočítali na tvoje parametre 2120kcal na udržiavanie váhy.
@anonym_868851 tých 100kcal minimálne prekročim aj tak skoro vždy 🙂 sú dni, kedy som okolo 2400kcal ...
@anonym_autor Zijes sen kazdej zeny. Moct zrat a nepribrat. Tak aky mas vlastne problem? 🙂Jedz zdrave veci a nemusis sa kontrolovat.
@anonym_f476b1 ide mi o to, kde a koľko pridať. Bielkoviny pridať už nemôžem, tých už mám dosť, sacharidy? Vláknina? Tuky? Potrebujem cítiť sýtosť dlhšie, ako 2,5 hodiny ... A to dokážem iba keď zjem klobásu, a tu jesť nechcem 😀 to bol príklad ...
@anonym_f476b1 ide mi o to, kde a koľko pridať. Bielkoviny pridať už nemôžem, tých už mám dosť, sacharidy? Vláknina? Tuky? Potrebujem cítiť sýtosť dlhšie, ako 2,5 hodiny ... A to dokážem iba keď zjem klobásu, a tu jesť nechcem 😀 to bol príklad ...
@anonym_autor ale je rozdiel "citit sytost" a "mat skvrkanie v bruchu". Medzi nimi je este "nieco by som si kludne este dala" a "mierny prievan v zaludku". A tieto medzipolohy su asi normalne... ak ti nesvrka od hladu, tak to neries. Aspon ja to uz neriesim. Mozno sme vdaka tomu, ze pristup k jedlu mame 24/7 tak nejak rozmaznani a a aj ten prievan v zaludku interpretujeme ako hlad... No a druha vec - mozno si nastav rezim v KT este vyssie, ako mas, mozno pohybom spalis viac ako si myslis.
@anonym_autor ale je rozdiel "citit sytost" a "mat skvrkanie v bruchu". Medzi nimi je este "nieco by som si kludne este dala" a "mierny prievan v zaludku". A tieto medzipolohy su asi normalne... ak ti nesvrka od hladu, tak to neries. Aspon ja to uz neriesim. Mozno sme vdaka tomu, ze pristup k jedlu mame 24/7 tak nejak rozmaznani a a aj ten prievan v zaludku interpretujeme ako hlad... No a druha vec - mozno si nastav rezim v KT este vyssie, ako mas, mozno pohybom spalis viac ako si myslis.
Dakujem všetkým za rady, skúsim postupne,čo zaberie ..
@anonym_autor 100gr bielkovin je skor odporucane denne minimum, mozes ist vyssie aj na 150-180gr, najma ak cvicis silovo. Zasytia ta hlavne bielkoviny na dlhsi cas. Daj si jogurty, cottage, proteinove mliecne drinky, ako medzijedla, ked pride hlad. Hlavne jedlo - steak bravcovy, hovadzi, morcacie prsia, ryby, losos, tuniak,... zeleninove prilohy. Tuk je uz vo vsetkom, ten netreba pridavat. Na jednej strane ti skvrka v zaludku, na druhej chudnes. Tak si pridaj na porcii. Klobasa je extrem, vela kalorii, udene, konzervovane, to radsej vynimocne ako snack. Sprav si kuracie prsia, sote, kuracie rezne a daj si ich len tak bez prilohy ako snack, ked pride hlad. Alebo wrap (tortilla) a do toho bravcove kare, morcacie prsia, zelenina.
Cielom je nebezat do chladnicky pri kazdom zavane hladu a dat si zalezat na hlavnych jedlach.
Ja ta chapem, co chces asi povedat a v dobrom zavidim. Metabolizmus mas zrejme mega nastartovany, tvoje opisovane ranajky b som nezjedla nikdy, proste by som to nwbtrepala do seba. A to mam skoro o 20 kg viac😀🫣

@anonym_autor rýchly metabolizmus ? To je čo 😆 . Aké hodnoty ti tabuľky nadstavili?