Kalorické tabuľky: Ako správne nastaviť denný príjem?
Ako fungujú, čo tam všetko treba zadať?
Vyrátalo mi cca 1700 kcal na deň že mám mať príjem, no keď som zadala aktivity čo som dnes robila tak to preratalo na 2500 kcal príjem. Mám nastavený režim ľahko aktívny, neviem čo som mala dať. V práci som na nohách 8 hod denne behám, potom aj doma okolo detí, zastavím sa až večer. Neviem aký záťaž mám dať? A čo ešte nastaviť?
kolko vazis merias? aku mas vek ? kolko cca krokov denne ? kolko chces dat dole?
kolko vazis merias? aku mas vek ? kolko cca krokov denne ? kolko chces dat dole?
@anonym_c3811e 65 kíl 180 výška, chcem len nabrať svaly aj taká možnosť tam je. Nemám krokomer neviem ale možno 30tisic krokov denne aj viac.
Lahka aktivita, vypnut zohladnenie aktivit a už ziadne dalšie nedopisovat. Drž sa tych 1800kcal.
A na nabranie svalová musíš samozrejme cvičit silový tréning. Len z jedla ti fakt nenarastu.
A na nabranie svalová musíš samozrejme cvičit silový tréning. Len z jedla ti fakt nenarastu.
@barka1 plus fakt dbat na prijem bielkovin
1700 sa mi zda malo, pri tej vyske a vahe, ak mas naberat svaly… ja mam 59kg, 169cm a 1700 pri “byt fit”, rezim lahko aktivny. Sice aj vek na to ma vplyv, no podla mna treba trosku viac. A silovy trening. Tu ti poradia https://www.modrykonik.sk/group/6855/
Zalezi, aky mas ciel. Chudnutie, ci nabrat svaly. Na nabratie svalov staci silove cvicenie a dostatok bielkovin. S menej kaloriami naberies viac ciste svalstvo, s pridanim kalorii naberies svaly aj tuk. Cize svaly budu, ale budu skryte pod tukom. Ak si stihla, mozno staci iba pridat viac bielkovin a cvicenie. Cvicenie ma za ciel nabrat hmotu, nespaluje prilis kalorie. Az ked naberies svaly, tak svaly az nasledne lepsie spaluju tuk.
Zalezi, aky mas ciel. Chudnutie, ci nabrat svaly. Na nabratie svalov staci silove cvicenie a dostatok bielkovin. S menej kaloriami naberies viac ciste svalstvo, s pridanim kalorii naberies svaly aj tuk. Cize svaly budu, ale budu skryte pod tukom. Ak si stihla, mozno staci iba pridat viac bielkovin a cvicenie. Cvicenie ma za ciel nabrat hmotu, nespaluje prilis kalorie. Az ked naberies svaly, tak svaly az nasledne lepsie spaluju tuk.
@anonym_d42a94 Aké cvičenie odporúčas?
Len problém je že ja som v živote necvicila a ani nemám čas aby som cvičila.
@anonym_autor bez toho ale svaly nenaberies.
@anonym_autor No je na tebe, co si vyberies. Kazde cvicenie prinasa zlepsenie. Staci cvicit aj doma. Mozes cvicit doma s vlastnym telom, pozri hit na youtube a podobne. Mozes si kupit cinky na doma. Mozes ist do fitka, kde je viac strojov a lepsie precvicis cele telo. Predtym si pozri nejake sport inziny, kde su popisane cviky, svaly, technika, strava,...
Bez cvičenia svaly ani nenaberies ani nespevnis. Nemusíš chodiť do fitka , môžeš aj doma s vlastnou váhou, neskôr môžeš pridať gumy. Ak nechceš chudnúť, daj si v nastaveniach byť fit
musis do seba davat bielkoviny .. a cvicit .. skus na zaciatok vlastnou vahou a postupne pridavat zavazie .. 30k krokov? ja celkom dost chodim i v praci a eda nad 20 mam len ak mam celodennu turu .. kazdopadne s tym svaly nenaberies ...
@anonym_autor nezadavaj si aktivitu, ber to ako bonusove spalene kcal ale riad sa tak, akoby si nesportovala
@anonym_autor pohyb okolo detí a v práci nie je výkon na úrovni kardio cvičenia a silového tréningu, turistiky.

Za mna to moc vyratalo, 2500 kcal, ale ved skus a ak nebudes chudnut, ale priberat, budes vediet, v com je problem.