Kedy je vhodné opäť začať s behom?
Ahoj.Poradíte mi? Rok sa venujem behu. Popritom občas aj cvičenie doma. Začiatkom decembra som mala zápal priedušiek ale bez teploty, teraz som pred sviatkami opäť prechladená. Po celý ten čas som necvičila. Choroba je už na ústupe. Kedy je vhodné opäť začať a ako? Predtým som nikdy takto chorá nebola.
Ďakujem za všetky rady 🏃
Najprv by som zacala s chodzou a postupne zaradila useky behu a tie potom predlzovala, podla toho ako sa budes citit
Ked bude slniecko a prijemne, tak by som sla skusit, budes sama citit ci vladzes alebo nevladzes. Ja som viacmenej celorocny sportovec, a vacsinou zacnem hned po chorobe ale pravdaze zlahka a aby to pre telo nebol sok, ze co ja viem keby snezilo a mrzlo tak asi pockam.
Keď sa ponáhľaš na autobus 😂
Mne tak beh prerušila choroba, teplota, nádcha, kašeľ, ATB, vlieklo sa to so mnou asi 3-4 týždne. Po chorobe keď už som sa dobre cítila, som si dala ešte 2 tyzdne pauzu, čiže cca 6 týždňov som bola bez behu. Keď som išla potom prvýkrát behať, tak som myslela, že sa zadrhnem, chytil ma záchvat kašľa a musela som prejsť do pomalej chôdze. Takto som to skúšala ešte párkrát ale nedalo sa. Normálne behať som začala asi až po ďalších 2 mesiacoch, čiže telo ti povie, skús a uvidíš.
ja aom takto po chorobe zacala chodzou tyzden dva a az potom (ale bola som zoslabnuta citelne)

Treba skusit, podla mna je to individualne. Beham 2 a tristvrte roka a boli choroby, kedy som sa naspat k behu dostala po troch mesiacoch a choroby, kedy som bola behuschopna aj behom tyzdna, pri niektorych chorobach som sa citila na beh aj pocas nich napriklad, ked to bolo mierne a neublizovalo mi to. Niekto hovori, ze ked je chytene od krku hore, tak kludne aj vtedy nie je problem, ked od krku dole, tak uz radsej vynechat. U mna to docela plati, pokym nie su horucky a nejake take veci, ze je clovek vypluty aj bez pohybu