Kedy schudnem a prsia sa zmenšia po ukončení dojčenia?

13. máj 2025

Ahojte zeny,

Konecne po 2 rokoch dojcenia som prestala. Pocit na nezaplatenie 😀
Ale mam dve otazky:
1) schudli ste ked ste prestali dojcit? Ja som dojcenim nechudla, praveze som este pribrala po porode.
2) kedy sa mi zmensia prsia? Neskutocne sa mi pocas tohto obdobia zvacsili o 3-4 cisla. Viem, ze uz to nebude ako predtym, ale lepsie sa mi uz bude kupovat aj podprsenka. 😀

Dik

barka1
13. máj 2025

Neschudla. Resp.ano, ale musela som pre to nieco urobit. A prsia mam stále vacsie než pred tehotenstvom, ale aj preto, ze som cela "vacsia"

autor
13. máj 2025

@barka1 ja mam cca o 5kil viac ako som mala pred otehotnenim. A to by som potrebovala dat dole a tak tajne som dufala ze to skoncenim dojcenia pojde 😭

barka1
13. máj 2025

Možno pojde. Vela závisí aj od veku. Ja som mala 36.

ika02
13. máj 2025

Ahoj, ja som schudla ešte počas dojčenia (5kg menej ako pred tehotenstvom) a prsia sa zmenšili hneď, ako sa prestalo tvoriť mlieko. Bola by som rada, keby ostali väčšie🧐.

mullerova46
13. máj 2025

Ja som chudla počas dojčenia ale prsia som mala na začiatku počas dojčenia F. Po ukončí som pribrala na pôvodnú váhu a prsia sa najprv zmenšili na C a keď som pribrala na svoju váhu tak aj prsia sa vrátili na svoju pôvodnú veľkosť D 😁 žiadna zmena okrem tých ovisnutych pŕs a neustáleho sekania v krížoch 😅

julia_romeo
14. máj 2025

idealne je kupovat podprsenku az pol roka po ukonceni dojcenia. Do vtedy prsia stale pracuju a neodporuca sa nakup podprsenky. Aj ale naozaj potrebujes, minimalne 3 mesiace ale moze sa stat ze si kupis a o tyzden ti nebude sediet.... Idealne je ist na brafitting

autor
14. máj 2025

@julia_romeo dakujem, to som chcela pocut.
Na brafittingu som bola, ale bohuzial za 2 roky mi nevedeli najst klasicku hladku bielu, ciernu, bezovu podprsenku s vystuzou ktora by mi sedela🥲. Tak hadam sa prsia zmensia 😁

julia_romeo
15. máj 2025

kde si bola na brafitting? mas niecim velmi specificke prsia, ze sa nenasla podprsenka?

autor
15. máj 2025

@julia_romeo v ke a v presove. Mam uzky obvod 65-70 a prsia velke G/H a bolo mi povedane ze moju velkost vo vystuzenej podprsenke nenajdem, ktora by mi sedela lebo potrebujem mat aj vysoky strih ci ako sa to vola to medzi kosikami.

julia_romeo
16. máj 2025

mno... urcite take podprsenky su, ale je faktom, ze na take kosiky vystuzena podprsenka nie je vobec vhodna. Asi preto ju ani nemali.