icon

Keto diéta a menštruácia

maria898
26. dec 2021

Ahojte, som na diete, je to v podstate ketonova dieta. A chcem sa spytat drzali ste niwkto tuto dietu? Aka bola vasa menstruacia? Lebo ja uz 3 dni mam velmi slabulinke krvacanie, ze keby chcem tak aj jedna slipova vlozka za den mi vela. A neviem co mozem cakat, ci sa mi este rozbehne alebo mozem mat len taku slabu?

miriam_s
26. dec 2021

@maria898 niečo nie je dobré, zrejme máš príliš nízky príjem a telo nevládze... Vtedy sa to stáva... Pozor na príliš veľký kaloricky deficit. Aj pri diéte by mala byť strava vyvážená a ak ti dlhodobejšie chýbajú živiny prejaví sa to

maria898
autor
26. dec 2021

@miriam_s neviem no robim vsetko tak ako mi kazali som sledovana a pred tyzdnom na kontrole bolo vsetko v poriadku. No je to ozaj zvlastne lwbo ja mavam aj velmi velke bolesti brucha aj prsia ma bolievaju a teraz nic. Nie ze by mi to chybalo ale je mi to divne... Ako oficialne podla mojich vypoctov by somala menstruaciu dostat az zajtra... Tak uvidime ci sa rozbehne alebo co sa deje

maria898
autor
26. dec 2021

@miriam_s lebo fyzicky sa citim dobre ani energia mi nechyba nic mi inak nie je

miriam_s
26. dec 2021

@maria898 no uvidíš či sa to rozbehne ale ak nie, tak to je najvernejšie zrkadlo že v poriadku to nie je. toto je prvý signál že diéta je neprimerane veľká. Aký máš bazalny metabolizmus a ako máš nastavený príjem kalórií? Toto je základ aby sa dalo zistiť či to máš nastavené dobre. Ty to fyzicky cítiť nemusíš cítiť že si hladná, ze že máš príliš málo živín, ale telo ti to prejaví inak.

janai1
26. dec 2021

A držím naozaj keto diétu alebo tie prášky piješ?

maria898
autor
26. dec 2021

@janai1 je to nutri food plan

maria898
autor
26. dec 2021

@janai1 mam 3 jedla za den a k tomu mozem kolko chcem bielej a zelenej zeleniny

luciannka83
26. dec 2021

@maria898 tvoj kaloricky prijem je cca 3000kj, co je sttasne malo. Z 5oho bude taky jojo efekt, ze sa pototo z toho

maria898
autor
26. dec 2021

@luciannka83 poznas tuto dietu? Ked vravis ze bude strasny jojo efekt?

miriam_s
26. dec 2021

@maria898 už čisto z logiky veci musí prísť... Máš strašne nízky príjem, tak že ti až menštruácia riadne nedošla. Takto sa stravovať dlhodobejšie je neudržateľné. Lenže keď začneš trochu normálne jesť, nevyhnutne to všetko naberieš späť. Toto je fajn je treba rýchlo schudnúť do šiat na svadbu ale z dlhodobého hľadiska je to nielen škodlivé ako si si už sama všimla ale aj neefektívne

bluemoon24
27. dec 2021

@maria898 ztráta menstruace (nebo její změna) by pro tebe měla být varováním, že je něco hodně špatně. Znamená to, že tvé tělo nemá energii na to, aby zajistilo základní biologické procesy. Pokračuj v dietě dále a o menstruaci přijdeš úplně, následovst budou vlasy, nehty, sklovina, atd. protože pro tělo nebude důležité vynaložit energii na to, aby si je udrželo a následovat bude kolaps. Nemluvě o tom, že teď máš extrémně nízký příjem a jakmile najedeš zpět na normální stravu tak nabereš všechno zpátky, pravděpodobně ještě více.

Znám spoustu lidí, kteří dodržují lowcarb/keto stravu a jsou s tím velmi spokojení, nicméně je to spíš životní styl než dieta na nějaký čas, protože návrat k racionální stravě je vždycky spojen s přírůstkem váhy.

S keto/lowcarb dietou se dá krásně zhubnout (zdravě), ale platí zde několik zásad, jako u každé diety. Nejprve vyhoď ty shito-pytlíky, následně si spočítej svůj bazální metabolismus a doporučený denní příjem živin včetně rozložení nutrientů (doporučuju kalkulačku na paleosnadno.cz), načti si základy keto diety a za ušetřené peníze, které bys zaplatila za další várku pytlíčků, si nakup kvalitní jídlo. Pak už jenom stáhni kalorické tabulky, přepiš nutrienty podle kalkulačky z paleosnadno.cz a začni plnit kolečka. Váha půjde krásně dolů, zatímco ty budeš mít dostatek energie 🙂.

maria898
autor
27. dec 2021

@bluemoon24 vobec neviem ppuzivat kaloricke tabulky a ratat kalorie. U som to skusala ale som z toho jelen neviem to

kotvickaa
27. dec 2021
Používateľ kotvickaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

@maria898 presne ako píše @bluemoon24....tvoj kalorický príjem je veľmi nízky a teda ide o nezdravé chudnutie, to sa prejavilo aj veľmi veľkou zmenou menštruácie.Ak si nechceš rozhádzať hormóny ešte viac, mala by si dať čím skôr ruky preč od tejto diéty.Niekoľko mojich klientov držalo keto diétu s týmito a podobnými práškami a všetci pribrali schudnuté kilá späť a väčšina z nich riešila aj rôzne zdravotné problémy.Teraz majú jedálničky z jedál, ktoré im chutia a nie prášky a chudnú tiež.Schudnúť sa dá aj normálnou stravou.Ak si to nevieš sama nastaviť, radšej oslov niekoho, kto Ti vypracuje jedálniček s primeraným kalorickým deficitom na chudnutie tak aby si nemala rozhádzaný celý metabolizmus a hormóny.Určite je lepšie dať peniaze za kvalitný jedálniček, než za umelé prášky 😉

katherine12
27. dec 2021

@maria898 ja som drzala keto dietu 1, 5 roka ale teda ziadne krabickove praskove diety. Normalna strava s dodrziavanim pomeru hodnot proteinu, karbohydratov a tuku s minimalnym kalorickym deficitom. Pred dietou som mala nepravidelny silny a bolestivy menzes. Pocas diety sa mi cyklus upravil. Samozrejme prve mesiace sa telo dostava do normalu v zmysle ze si zvyka na novy typ stravovania a moze teda vystrajat.

maria898
autor
27. dec 2021

@katherine12 teda podla teba je moj pripad ok?

maria898
autor
27. dec 2021

@katherine12
@kotvickaa
@bluemoon24 este zeny priznam sa ze s muzom si nedavame pozor. Po babatku tuzime no mne povedali ze mam neprichodny vajcovod. Ale uz sa nam odvtedy zadarilo no nedopadlo to dobre. Ja uz mam vseliake myslienky ale to by som asi nekrvacala...

katherine12
27. dec 2021

@maria898 no ja neviem tu tvoju formu nepoznam ja som naozaj jedla maso zeleninu a teda kaloricky deficit som mala mozno 200 kcal denne. Ked si pod dohladom urcite by som si to konzultovala ak si pozor nedavate treba spravit test 😉

kotvickaa
27. dec 2021
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

@maria898 keto dieta je velmi velky zasah do organizmu a kazdy to zvlada inak… vo vseobecnosti sa keto dieta neodporuca len tak hocikomu, ale zalezi od toho sa citis

maria898
autor
28. dec 2021

@kotvickaa tak menzes sa nakoniec rozbehol a je taky ako vzdy

julka828
28. dec 2021

@maria898 ja som pocas drzania diety nemala kramy vobec po skonceni prisli

maria898
autor
28. dec 2021

@julka828 aku dietu si drzala? Tuto co ja? Nutri food?

julka828
28. dec 2021

@maria898 prodietix a predtym este macingovu

maria898
autor
28. dec 2021

@julka828 aj sa ti podarilo schudnut a udrzat vahu?

julka828
28. dec 2021

@maria898 ano ale potom som sa dost rozjedla a co to pribrala takze od noveho roka idem znova na prodietix

kotvickaa
28. dec 2021

@julka828 v tomto sa budes tocit do nekonecna, nie je lepsie upravit svoju stravu na zdravsie? Evidentne ta to nenaucilo ako si mas svoju vahu udrzat😕

julka828
28. dec 2021

@kotvickaa schudla som 40 kil a potom som za rok pribrala 5 kil tak to nie je az taka katastrofa a mne tato dieta vyhovuje takze pojdem zas po svojom