Kojím, ale vôbec nechudnem
ahojte, som zufala. kojim aj 15x denne. maly si pyta v hodinovych intervaloch. stravujem sa zdravo. ranajky jogurt s vlockami, obed polievka a maso bez prilohy, poobede okolo 3 nieco male, vecera nieco male. sladkosti jem, ale minimalne. v tehu som pribrala 43 kil!!!! je to hrozne vela, ale najhorsie je, ze vobec nechudnem. kazdodenne prejdem vyse 5 km peso s kocikom. mam aplikaciu v mobile a ta mi rata kolko prejdem, spalim atd. moja vaha sa pohla od porodu smerom hore. uz vyse mesiaca jem fakt len do pololsyta a nie je vidno ziaden rozdiel. je mi do placu, mam chut sa vysrat na vsetko a drzat prisnu dietu, co u mna znamena nejest nic. nechcem vsak maleho ukratit o materske mliecko. pri dcerke som pribrala 30 kg, ale to za pol roka islo same dolu. mam aj stitnu zlazu trochu nefunkcnu, ale uz sa pol roka liecim a vysledky su ok.
poradte mi prosim, lebo sa zblaznim. co sa tyka intimneho zitia s mm, tak si viete predstavit ako to funguje ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@pingu1 ahoj. mne sice po porode zostali 3kg ale pocas 14mesacneho kojenia dvojiciek som pribrala dalsich 6kg takze ked som dokojila mala som plus 9 ale ako som drobcov odstavila do 3mesiacov 6kg dole a do vianoc dalsich 5 takze mam este meneej ako som mala pred porodom....moj zaver pocas tehotnestva a kojenia sa vahou netrap...materkse mlieko je to najlepsie co mozes dietatku dat tak mu to davaj a ked pride cas odstavit sa tak potom sa mozes riesit vahovo...drzim palce...
@pingu1 ako to myslis, ze mas nizky cukor v krvi? mas problemy s hypoglykemiou? Pretoze aj to moze byt dovodom, preco nechudnes. Ked k tomu jes aj malo - co jes, musis sa citit katastrofalne. Nastuduj si na internete o glykemickom indexe potravin a orientuj sa na tie, ktore najmenej rozhadzu krvny cukor,t.j. udrzuju ho dlho v optimalnej urovni. Nieco o tom viem, lebo som mavala problem prave s hypoglykemiou a napr. taky jogurt s vlockami na ranajky by ma po pol hodine uvrhol na beton do totalnej hypoglykemie. Dnes som na tom tak, ze mi staci sa pozriet na biele pecivo a uz mam hypoglykemiu 😀. Pridaj do stravy maso, vajicka, najma zltka, tuk a vela vela zeleniny. Neboj sa na ranajky poriadne nazrat. Normalne omeleta, volske oko, slanina a vela zeleniny, kludne nejaky razny chlieb k tomu. Uvidis ako dlho budes syta a spokojna. V lete sa mi velmi osvedcili ovocne ranajky. Znie to paradoxne, ale vies vytvorit kombinacie, po ktorych budes najedena cele hodiny. To je prejav prave tej vyrovnanej glykemie. Moj tip: banan, maliny, jahody, polievkova lyzica kokosoveho oleja, dve polievkove lyzice pomixovaneho maku. Takou stravou, ako mas dnes budes za chvilku troska.
A inak pri kojeni su dva scenare, prvy, ze zena rychlo chudne, druhy, ze zena vyzera ako pampuch a splasne az ked dokoji.
ehm, no ja patrim tiez k tym "stastnym", ktore pri kojeni priberaju... Po porode som schudla 10 kil, dalsich 10 mi zostalo, ale namiesto chudnutia potichucky priberam 😝
Ani ja vôbec nechudnem - za 5 mesiacov ešte plus 2 kg, asi to bude aj tým počasím. A trochu nervozitou, lebo ja vtedy priberám, ak mám stres.
Tak ja ti poviem ako som sa ja dopracovala k mojej krásnej váhe.Nikdy by ma totiž nenapadlo,že po pôrode budem takto vyzerať.prvé mesiace som nechudla,skôr som sa cítila,že priberam a to som jedla máličko.Jednoducho som nestihala jesť☹výsledkom toho bola riadna únava.kým sme si na seba s malinkou zvykli.potom som začala jesť viac,pravidelne,ak sa dalo.aj sladké som si dala.výsledkom toho je,že 9 mesiacov pi pôrode mám dole okolo 10kg.Oblečiem veci,čo som nosila ešte dávno pred otehotnenim🙂pochybu mám dosť pri malej,ona je moje fitko🙂takže hlavu hore,chce to čas.nezhadzuj rýchlo a drasticky!!!doplatíš na to,nespokojná mama=nespokojne dieťa.držím päste🙂))
Počas kojenia som pribrala, lebo som jedavala vsetko mozne co som mohla akonahle som prestala kojit tak som schudla, lebo sa vela pohybujem pri synovi a jedavam hocico.
ja som pocas tehu pribrala cca 9 kil, po porode islo nieco dole, ale ked som dosla domov, nestihala som jest, najest som sa mohla len pocas kojenia, takze som jedla nezdravo a nieco sa na mna nalepilo, pred porodom som nosila cilo 38, po porode skor 40, velmi malo veci mi bolo dobrych
cca po pol roku od porodu som si povedala a dost, tiez som si najprv myslela, ze kojenim schudnem
zacala som cvicit a upravila si stravu, vylucila som mastne, sladke, slane a hlavne chlieb a pecivo, cca za pol roka som dala dole 12 kil a presla som na cislo 36, co som davno nemala, teraz chcem schudnut este nejake 2 - 3 kila, kedze pocas vianoc sa na mna nalepilo jedno kilo
kocky dakujem vam za pozitivne ohlasy. no na prvom mieste je maly, potom budem riesit zbytok
@pingu1 tiez priberam pocas kojenia pri prvom tehu som pribrala 36kg nejakych 14 som nechala v porodnici rok som kojila takze sa mi aj tych 14kg vratilo :/ schudla som az pol roka po kojeni aj to som si musela davat velky pozor co zjem.. :/ pri dcerke som pribrala sice len 16kg ale nieco som uz mala navyse z prveho ked som prisla domov z porodnice som bezproblemov zapala rifle co som nosila pred tehu a teraz uz som skoro ako ked som isla rodit dobrych +9kg mam na sebe od porodu.. :/ ale aj tak planujem dlho kojit bo mala mi strasne malo papa a mame aj zdravotne problemy a flasky sa mi ani nedotkne..
ach jaj. baby, kde je baby ta spravodlivost? zena sa fuuurt musi o seba starat, chudnut, cvicit.. chlap si oholi hubu a je. a este nas aj podvadzat zacnu, ked im porodime deti a oni si este mlade pipky najdu. toto chvalabohu nie je moj pripad, ale nikdy nehovor nikdy
no ja mam 7 kg viac ako v 9 mesiaci. po porode isla vaha rapidne dole a zrazu rapidne hore. kojim, mala ma 10 mesiacov. diety drzat nemozem a ani neviem. vyzeram ako slon. neviem co robit
tiez som dnes po polroku stala na vahe a som zostala v soku... pred tehu som mala 48kg, pribrala 23kg, ale do 3 mesiacov od porodu 20kg schudla.. lenze naspat som potom znovu zacala priberat a maly ma 9mes. a ja aj napriek stalemu dojceniu stale 8kg navyse. Avsak mne maly nespava a tak som vycerpanie zahanala cokoladou, aby som vydrzala stat na nohach..
ahoj, necitala som vsetky prispevky ale jedine co ma napadlo je, ze papas asi malo.. a ked ta k tomu este babo vyciciava.. proste telo si vsetko uklada, lebo hladuje.. mala by si zacat viac papat.. tym nemyslim rezne so salatom.. samozrejme zdravu vyvazenu stravu, ale viacej.. a neboj sa priloh, ale v malych mnozstvach..na ranajky zarad celozrnne pecivo, aj na desiatu ci olovrant.. jedlo treba pridat a nie ubrat a hladovat.. tak urcite neschudnes... ak si nevies rady skus sa poradit s nejakym odbornikom na vyzivu..
Moj názor je rovnaký, ako väčšiny predomnou. Velmi nízky príjem jedla. Spomalila si si tym metabolizmus.
@zazvorka87 ale ved to bolo uz davno v roku 2014 tusim

@sense diety nee. hlavne som si povedala, ze sa budem aj nadalej vela hybat a ''kym tucny schudne, chudy umrie'' 😀 😀 😀