icon

Kojím, ale vôbec nechudnem

pingu1
17. jan 2014

ahojte, som zufala. kojim aj 15x denne. maly si pyta v hodinovych intervaloch. stravujem sa zdravo. ranajky jogurt s vlockami, obed polievka a maso bez prilohy, poobede okolo 3 nieco male, vecera nieco male. sladkosti jem, ale minimalne. v tehu som pribrala 43 kil!!!! je to hrozne vela, ale najhorsie je, ze vobec nechudnem. kazdodenne prejdem vyse 5 km peso s kocikom. mam aplikaciu v mobile a ta mi rata kolko prejdem, spalim atd. moja vaha sa pohla od porodu smerom hore. uz vyse mesiaca jem fakt len do pololsyta a nie je vidno ziaden rozdiel. je mi do placu, mam chut sa vysrat na vsetko a drzat prisnu dietu, co u mna znamena nejest nic. nechcem vsak maleho ukratit o materske mliecko. pri dcerke som pribrala 30 kg, ale to za pol roka islo same dolu. mam aj stitnu zlazu trochu nefunkcnu, ale uz sa pol roka liecim a vysledky su ok.
poradte mi prosim, lebo sa zblaznim. co sa tyka intimneho zitia s mm, tak si viete predstavit ako to funguje ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

Strana
z2
pingu1
autor
19. jan 2014

@sense diety nee. hlavne som si povedala, ze sa budem aj nadalej vela hybat a ''kym tucny schudne, chudy umrie'' 😀 😀 😀

sense
19. jan 2014

@pingu1 ja som pribrala len 14 a aj tak sa piatic nemozem ziadno zbavit a to som skoro 9 mes. po porode ale po pravde okrem prechadzok s malou a priaci ziaden sport nemam, a o pravidelnej strave nemoze byt ani rec

jeemima
19. jan 2014

@pingu1 ahoj. mne sice po porode zostali 3kg ale pocas 14mesacneho kojenia dvojiciek som pribrala dalsich 6kg takze ked som dokojila mala som plus 9 ale ako som drobcov odstavila do 3mesiacov 6kg dole a do vianoc dalsich 5 takze mam este meneej ako som mala pred porodom....moj zaver pocas tehotnestva a kojenia sa vahou netrap...materkse mlieko je to najlepsie co mozes dietatku dat tak mu to davaj a ked pride cas odstavit sa tak potom sa mozes riesit vahovo...drzim palce...

demo
19. jan 2014

@pingu1 ako to myslis, ze mas nizky cukor v krvi? mas problemy s hypoglykemiou? Pretoze aj to moze byt dovodom, preco nechudnes. Ked k tomu jes aj malo - co jes, musis sa citit katastrofalne. Nastuduj si na internete o glykemickom indexe potravin a orientuj sa na tie, ktore najmenej rozhadzu krvny cukor,t.j. udrzuju ho dlho v optimalnej urovni. Nieco o tom viem, lebo som mavala problem prave s hypoglykemiou a napr. taky jogurt s vlockami na ranajky by ma po pol hodine uvrhol na beton do totalnej hypoglykemie. Dnes som na tom tak, ze mi staci sa pozriet na biele pecivo a uz mam hypoglykemiu 😀. Pridaj do stravy maso, vajicka, najma zltka, tuk a vela vela zeleniny. Neboj sa na ranajky poriadne nazrat. Normalne omeleta, volske oko, slanina a vela zeleniny, kludne nejaky razny chlieb k tomu. Uvidis ako dlho budes syta a spokojna. V lete sa mi velmi osvedcili ovocne ranajky. Znie to paradoxne, ale vies vytvorit kombinacie, po ktorych budes najedena cele hodiny. To je prejav prave tej vyrovnanej glykemie. Moj tip: banan, maliny, jahody, polievkova lyzica kokosoveho oleja, dve polievkove lyzice pomixovaneho maku. Takou stravou, ako mas dnes budes za chvilku troska.
A inak pri kojeni su dva scenare, prvy, ze zena rychlo chudne, druhy, ze zena vyzera ako pampuch a splasne az ked dokoji.

ajka30
19. jan 2014

ehm, no ja patrim tiez k tym "stastnym", ktore pri kojeni priberaju... Po porode som schudla 10 kil, dalsich 10 mi zostalo, ale namiesto chudnutia potichucky priberam 😝

jahodka8
19. jan 2014

Ani ja vôbec nechudnem - za 5 mesiacov ešte plus 2 kg, asi to bude aj tým počasím. A trochu nervozitou, lebo ja vtedy priberám, ak mám stres.

bijan
19. jan 2014

Tak ja ti poviem ako som sa ja dopracovala k mojej krásnej váhe.Nikdy by ma totiž nenapadlo,že po pôrode budem takto vyzerať.prvé mesiace som nechudla,skôr som sa cítila,že priberam a to som jedla máličko.Jednoducho som nestihala jesť☹výsledkom toho bola riadna únava.kým sme si na seba s malinkou zvykli.potom som začala jesť viac,pravidelne,ak sa dalo.aj sladké som si dala.výsledkom toho je,že 9 mesiacov pi pôrode mám dole okolo 10kg.Oblečiem veci,čo som nosila ešte dávno pred otehotnenim🙂pochybu mám dosť pri malej,ona je moje fitko🙂takže hlavu hore,chce to čas.nezhadzuj rýchlo a drasticky!!!doplatíš na to,nespokojná mama=nespokojne dieťa.držím päste🙂))

livia341
19. jan 2014

Počas kojenia som pribrala, lebo som jedavala vsetko mozne co som mohla akonahle som prestala kojit tak som schudla, lebo sa vela pohybujem pri synovi a jedavam hocico.

ika_ba
19. jan 2014

ja som pocas tehu pribrala cca 9 kil, po porode islo nieco dole, ale ked som dosla domov, nestihala som jest, najest som sa mohla len pocas kojenia, takze som jedla nezdravo a nieco sa na mna nalepilo, pred porodom som nosila cilo 38, po porode skor 40, velmi malo veci mi bolo dobrych
cca po pol roku od porodu som si povedala a dost, tiez som si najprv myslela, ze kojenim schudnem
zacala som cvicit a upravila si stravu, vylucila som mastne, sladke, slane a hlavne chlieb a pecivo, cca za pol roka som dala dole 12 kil a presla som na cislo 36, co som davno nemala, teraz chcem schudnut este nejake 2 - 3 kila, kedze pocas vianoc sa na mna nalepilo jedno kilo

pingu1
autor
20. jan 2014

kocky dakujem vam za pozitivne ohlasy. no na prvom mieste je maly, potom budem riesit zbytok

ivinka77
20. jan 2014

@pingu1 som podobny pripad...pri 1. dcerke som po porode pocas kojenia pribrala 16 kil, pri druhej 12 :( schudla som pri prvej az po skonceni kojenia , rok po porode... :( proste nie kazde telo funguje rovnako :(

gambika
20. jan 2014

@pingu1 tiez priberam pocas kojenia pri prvom tehu som pribrala 36kg nejakych 14 som nechala v porodnici rok som kojila takze sa mi aj tych 14kg vratilo :/ schudla som az pol roka po kojeni aj to som si musela davat velky pozor co zjem.. :/ pri dcerke som pribrala sice len 16kg ale nieco som uz mala navyse z prveho ked som prisla domov z porodnice som bezproblemov zapala rifle co som nosila pred tehu a teraz uz som skoro ako ked som isla rodit dobrych +9kg mam na sebe od porodu.. :/ ale aj tak planujem dlho kojit bo mala mi strasne malo papa a mame aj zdravotne problemy a flasky sa mi ani nedotkne..

pingu1
autor
20. jan 2014

ach jaj. baby, kde je baby ta spravodlivost? zena sa fuuurt musi o seba starat, chudnut, cvicit.. chlap si oholi hubu a je. a este nas aj podvadzat zacnu, ked im porodime deti a oni si este mlade pipky najdu. toto chvalabohu nie je moj pripad, ale nikdy nehovor nikdy

jahodka8
20. jan 2014

@pingu1 to si nehovor, lebo to privolávaš. Ved aj žena si môže nájsť ľahko milenca, ešte ľahšie ako muž milenku, ked chce. Aj dôchodkyne si ešte niekoho nájdu, aj staršia žena mladšieho, len sa tým tak nechvália ako muži. Proti veku nieto lieku.

vralen
20. jan 2014

no ja mam 7 kg viac ako v 9 mesiaci. po porode isla vaha rapidne dole a zrazu rapidne hore. kojim, mala ma 10 mesiacov. diety drzat nemozem a ani neviem. vyzeram ako slon. neviem co robit

shmoulinka1
20. jan 2014

tiez som dnes po polroku stala na vahe a som zostala v soku... pred tehu som mala 48kg, pribrala 23kg, ale do 3 mesiacov od porodu 20kg schudla.. lenze naspat som potom znovu zacala priberat a maly ma 9mes. a ja aj napriek stalemu dojceniu stale 8kg navyse. Avsak mne maly nespava a tak som vycerpanie zahanala cokoladou, aby som vydrzala stat na nohach..

pppeeetttaaa
20. jan 2014

ahoj, necitala som vsetky prispevky ale jedine co ma napadlo je, ze papas asi malo.. a ked ta k tomu este babo vyciciava.. proste telo si vsetko uklada, lebo hladuje.. mala by si zacat viac papat.. tym nemyslim rezne so salatom.. samozrejme zdravu vyvazenu stravu, ale viacej.. a neboj sa priloh, ale v malych mnozstvach..na ranajky zarad celozrnne pecivo, aj na desiatu ci olovrant.. jedlo treba pridat a nie ubrat a hladovat.. tak urcite neschudnes... ak si nevies rady skus sa poradit s nejakym odbornikom na vyzivu..

desantana
20. jan 2014

Moj názor je rovnaký, ako väčšiny predomnou. Velmi nízky príjem jedla. Spomalila si si tym metabolizmus.

megan777
23. okt 2021

@pingu1 Dobrý den schudla ste ked ste prestala kojit?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
megan777
23. okt 2021

@zazvorka87 ale ved to bolo uz davno v roku 2014 tusim

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2