icon

Koľko kalórií má sviečková v reštaurácii?

5. nov 2025

Ahojte prosím koľko približne kcal môže mať sviečková v reštaurácii? Píšu v jedálnom lístku 150g hovädzia sviečková na smotane, houskový knedlík, brusinky a šľahačka

Strana
z2
anonym_5b03e5
5. nov 2025

@anonym_autor https://www.kaloricketabulky.cz/potraviny/hovad...

zhruba... nikdy nevies, ako presne to pripravovali, ale pre predstavu...
Popripade sa pohrab na tej stranke, ci tam su aj ine "svieckove"...

maranco
5. nov 2025

Pri 120g je to takto + treba pripočítať prílohu knedle

anonym_883110
5. nov 2025

odhad? 800 KJ

janai1
5. nov 2025
@anonym_883110

odhad? 800 KJ

@anonym_883110 no to ťažko ... jedine že si mýliš jednotky

deti95060810
5. nov 2025
@janai1

@anonym_883110 no to ťažko ... jedine že si mýliš jednotky

@janai1 prečítaj si čo napísala pani ako prvý príspevok. tam máš 550 KJ/100g.
autorka píše väčšiu gramáž.

janai1
5. nov 2025
@deti95060810

@janai1 prečítaj si čo napísala pani ako prvý príspevok. tam máš 550 KJ/100g.
autorka píše väčšiu gramáž.

@deti95060810 na 100g v KT. Anonym nikde nepíše že tých 800kj myslí na 100g takže ťažko takto s určitosťou písať čo tým myslela keďže XY ľudí nechápe rozdiel medzi KJ a KCAL.
800 kcal na otázku autorky je relevantné, autorka sa nikde nepýta na 100g že hej

autor
5. nov 2025
@janai1

@deti95060810 na 100g v KT. Anonym nikde nepíše že tých 800kj myslí na 100g takže ťažko takto s určitosťou písať čo tým myslela keďže XY ľudí nechápe rozdiel medzi KJ a KCAL.
800 kcal na otázku autorky je relevantné, autorka sa nikde nepýta na 100g že hej

@janai1 mňa skôr zaujíma koľko to môže mať celé kcal. Samozrejme približne, lebo netuším koľko bude prílohy

autor
5. nov 2025
@anonym_883110

odhad? 800 KJ

@anonym_883110 800kj je cca 190 kcal, to moc nevychádza

janai1
5. nov 2025
@anonym_autor

@janai1 mňa skôr zaujíma koľko to môže mať celé kcal. Samozrejme približne, lebo netuším koľko bude prílohy

@anonym_autor no veď ako píšem - tých 800 kcal by som rátala na celú porciu

autor
5. nov 2025
@janai1

@anonym_autor no veď ako píšem - tých 800 kcal by som rátala na celú porciu

@janai1 nieje to málo? 😅 ja vôbec netuším

viestta
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor toto by ti povedal len kuhar, ktory vie co a kolko toho tam dal. Omacka moze byt aj celkom "light" ak pozostaa len z rozmixoanej zeleniny a smotany na varenie, moze to byt kaloricka naloz, ked tom prdol kopec muky na zahustenie. Ked si strazis kalorie, tak si daj len maso, a jednu knedlu jemne namocenu v omacke.

autor
5. nov 2025
@viestta

@anonym_autor toto by ti povedal len kuhar, ktory vie co a kolko toho tam dal. Omacka moze byt aj celkom "light" ak pozostaa len z rozmixoanej zeleniny a smotany na varenie, moze to byt kaloricka naloz, ked tom prdol kopec muky na zahustenie. Ked si strazis kalorie, tak si daj len maso, a jednu knedlu jemne namocenu v omacke.

@viestta nejdem do reštaurácie aby som si dala suché mäso s knedľou 😀 chcem zošitie približne kcal aby som sa vedela podľa toho zariadiť na deň

janai1
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no tak ak si neplánuješ doobjednať k tomu 5 knedlí ešte tak je to cca tak

anonym_dbe9d9
5. nov 2025

kludne si to vychutnaj, ale mysli na to, ze ti to vezme vacsinu kal. z dna

autor
5. nov 2025
@janai1

@anonym_autor no tak ak si neplánuješ doobjednať k tomu 5 knedlí ešte tak je to cca tak

@janai1 väčšinou zjem tak 2, na tanier ich myslím dávajú 4/5

autor
5. nov 2025
@anonym_dbe9d9

kludne si to vychutnaj, ale mysli na to, ze ti to vezme vacsinu kal. z dna

@anonym_dbe9d9 na deň mám 1900kcal, takže keby je taj 1000 tak sa to dá

viestta
5. nov 2025
@anonym_autor

@viestta nejdem do reštaurácie aby som si dala suché mäso s knedľou 😀 chcem zošitie približne kcal aby som sa vedela podľa toho zariadiť na deň

@anonym_autor tak zjec sieckou a po zvysok dna len jogurt a zeleninu Aj si ju vychtnas aj neprekrocis kalorie. Alebo si daj kuraci steak a salat bez drezingu

autor
5. nov 2025
@viestta

@anonym_autor tak zjec sieckou a po zvysok dna len jogurt a zeleninu Aj si ju vychtnas aj neprekrocis kalorie. Alebo si daj kuraci steak a salat bez drezingu

@viestta večere sú objednane dopredu 😀 dakuemm ja viem čo mám jest. O tom vôbec otázka nebola

anonym_077670
5. nov 2025

Pri takýchto jedlách to robím tak že mäsko zjem všetko knedľu si dám 3ks a omáčku cca polovicu a zvyšok sa držím podľa tabuliek koľko čoho mám zjesť..tak 800/1000kcal to môže mať kľudne

kiki68
5. nov 2025

Rataj na porciu min 600kcal. Zalezi Dost kolko zjed tej slahacky.

autor
5. nov 2025
@kiki68

Rataj na porciu min 600kcal. Zalezi Dost kolko zjed tej slahacky.

@kiki68 šľahačku nejem vôbec, to mi nechuti. Jedine tie brusinky k tomu

terry2003
5. nov 2025

Okolo 230 kcal

bielasovicka
5. nov 2025

@anonym_autor a načo ti to vlastne je? Ved není to jedno? Idem, najem sa, a dovi dopo...
Co tam treba počítať kalórie?

autor
5. nov 2025
@bielasovicka

@anonym_autor a načo ti to vlastne je? Ved není to jedno? Idem, najem sa, a dovi dopo...
Co tam treba počítať kalórie?

@bielasovicka na to že som v deficite? Dodržujem kcal denne.

anonym_6b24bc
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jejda, ty vies byt neprijemna
To z toho hladu asi

autor
5. nov 2025
@anonym_6b24bc

@anonym_autor jejda, ty vies byt neprijemna
To z toho hladu asi

@anonym_6b24bc hladna niesom, neboj 😀

janci27
5. nov 2025

ja v takychto pripadoch, ak si naplanujem obcas kaloricke jedlo v restauracii to riesim tak, ze ranajky mam velmi lahke, napr. len ovocie, neskor kava. Potom ked je trochu viac kaloricky obed v restike, to mi zvycajne travi velmi dlho potom, aspon 3-4h urcite, takze potom si uz dam len zase lahku veceru, napr. zelenina a cottage. Neriesim presny pocet kalorii, aj keby mal obed rovno 1000 kcal, ale tymto stylom si aspon zabezpecim, ze obed si vychutnam bez vycitiek a pri tom nejak nepresvihnem kalorie, lebo sa uz potom do mna vela toho nezmesti po takom vydatnom obede.

natalka13
5. nov 2025

Tu bude gro kalorii v tuku, kopa oleja a slanina.
Ked jem nieco podobne v restike na obed, veceriam uz iba salat a mozarelu.

natalka13
5. nov 2025
@terry2003

Okolo 230 kcal

@terry2003 urcite ma viac iba ta knedla

bielasovicka
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no, ten kto počíta kalórie, ten nemá čo jesť žiadnu sviečkovu. Nato si nemyslela?

Strana
z2