icon

Koľko kalórií prijať na chudnutie v menopauze?

Včera o 13:08

Ahojte ženy. Kalorické tabuľky mi vyrátali 1480 kalórii denný príjem. Bazálny 1446 kalórií. Všade čítam, aj dnes som zachytila v podcaste, že metabolizmu sa v menopauze znižuje o 30%. Koľko mám teda prijať denne kcal aby som schudla? Lebo tabuľky určite toto nezohľadňujú. Díky za rady.

simsalabim
Včera o 13:19

@anonym_autor iba 1480kcal? To mas sedavy rezim? Vobec sa nehybes, necvicis, ziadne prechadzky? Zda sa mi to malo, velmi malo. V menopauze je znizeny metabolizmus aj kvoli ubudajucej svalovej hmote, ta spali toho viac, preto sa treba hybat.

anonym_e19548
Včera o 13:58

chod na inbody analyzu a uvidis

anonym_3c6b65
Včera o 14:58

Ak mas 100kg je to malo ak 60kg +par kg navyse je to akurat. Ja mam 1500-1600kcal normalny prijem na udrzanie vahy, ked som chudla najnizsi na posledne kg som mala 1300kcal (prijem sa upravoval na zaklade vahy).

autor
Včera o 15:02
@simsalabim

@anonym_autor iba 1480kcal? To mas sedavy rezim? Vobec sa nehybes, necvicis, ziadne prechadzky? Zda sa mi to malo, velmi malo. V menopauze je znizeny metabolizmus aj kvoli ubudajucej svalovej hmote, ta spali toho viac, preto sa treba hybat.

@simsalabim áno sedavý. Váha 83 kg. Bežný pohyb a presun nerátam za pohyb

autor
Včera o 15:03
@anonym_3c6b65

Ak mas 100kg je to malo ak 60kg +par kg navyse je to akurat. Ja mam 1500-1600kcal normalny prijem na udrzanie vahy, ked som chudla najnizsi na posledne kg som mala 1300kcal (prijem sa upravoval na zaklade vahy).

@anonym_3c6b65 mám 83 kg

anonym_250ee4
Včera o 16:32

@anonym_autor máš to dobre vypočítané?si nízka?tými 30% sa nezapodievaj, keď zmenis stravu a pridaš pohyb pôjde to.Potom môžeš regulovat

simsalabim
Včera o 18:02

Pridaj nejaky pohyb, budes moct zjest kusok viac. Je to malo tych 1400kcal…a pohyb ti urobi dobre. Ja som sa riadila KT, tiez som chudla v perimenopauze, cca 30kg a uz iba udrzujem. Ale rezim som mala mierne aktivny, nic som nemenila. Nezabudni na bielkoviny.