Koľko kalórií prijať na chudnutie v menopauze?
Ahojte ženy. Kalorické tabuľky mi vyrátali 1480 kalórii denný príjem. Bazálny 1446 kalórií. Všade čítam, aj dnes som zachytila v podcaste, že metabolizmu sa v menopauze znižuje o 30%. Koľko mám teda prijať denne kcal aby som schudla? Lebo tabuľky určite toto nezohľadňujú. Díky za rady.
chod na inbody analyzu a uvidis
Ak mas 100kg je to malo ak 60kg +par kg navyse je to akurat. Ja mam 1500-1600kcal normalny prijem na udrzanie vahy, ked som chudla najnizsi na posledne kg som mala 1300kcal (prijem sa upravoval na zaklade vahy).
@anonym_autor iba 1480kcal? To mas sedavy rezim? Vobec sa nehybes, necvicis, ziadne prechadzky? Zda sa mi to malo, velmi malo. V menopauze je znizeny metabolizmus aj kvoli ubudajucej svalovej hmote, ta spali toho viac, preto sa treba hybat.
@simsalabim áno sedavý. Váha 83 kg. Bežný pohyb a presun nerátam za pohyb
Ak mas 100kg je to malo ak 60kg +par kg navyse je to akurat. Ja mam 1500-1600kcal normalny prijem na udrzanie vahy, ked som chudla najnizsi na posledne kg som mala 1300kcal (prijem sa upravoval na zaklade vahy).
@anonym_3c6b65 mám 83 kg
@anonym_autor máš to dobre vypočítané?si nízka?tými 30% sa nezapodievaj, keď zmenis stravu a pridaš pohyb pôjde to.Potom môžeš regulovat
Pridaj nejaky pohyb, budes moct zjest kusok viac. Je to malo tych 1400kcal…a pohyb ti urobi dobre. Ja som sa riadila KT, tiez som chudla v perimenopauze, cca 30kg a uz iba udrzujem. Ale rezim som mala mierne aktivny, nic som nemenila. Nezabudni na bielkoviny.

@anonym_autor iba 1480kcal? To mas sedavy rezim? Vobec sa nehybes, necvicis, ziadne prechadzky? Zda sa mi to malo, velmi malo. V menopauze je znizeny metabolizmus aj kvoli ubudajucej svalovej hmote, ta spali toho viac, preto sa treba hybat.