Koľko kg ste stratili v pôrodnici?
Koľko kg ste pribrali celkovo počas tehotenstva a koľko kg ste nechali v nemocnici?🙂
Prvé tehu 11kg, v pôrodnici som nechala 9kg. Druhé tehu 13kg, v pôrodnici som nechala 8kg.
18 kg a v pôrodnici som nechala iba 5kg..........za 2 roky sa mi podarilo schudnúť 13kg.....
16kg a v porodnici som nechala 3kg, necelu vahu dietata. Cize som vlastne akoby pribrala🤣. Ale vaha isla potom dolu bezproblemov.
Pribrala som 23kg..10kg som nechala v nemocnici 2kg mi ostali stále ale chcela som aby zostali viac mam len 49kg
Pri oboch som pribrala okolo 16kg, pri prvom ostali v pôrodnici 4kg, pri druhom 14 kg (normálne som neverila)
Pri posledbej som pribrala 8kg z toho ona mala 4090g, domov uz som isla na vahe pred porodom a este som potom dala.dolu 9kg za prvy mesiac. Ale mne by trebalo este ovela viac dat dolu
Ahoj zo zdravoťáckeho pohľadu. Do vyššej váhy si treba uvedomiť že prispieva viac ako dieťa a čo matka "zjedla". Len tak zo zaujímavosti ti vypíšem (ak si dobre ešte pamätám zo školy 🙈) čo všetko sa počíta do váhy matky pred pôrodom:
-novorodenec 2,5-4 kg
-zväčšená maternica okolo 1 kg
-placenta (podľa veľkosti) okolo 0,5kg
-Plodová voda podľa množstva okolo cca 1 až 1,5kg
-zväčšené prsníky, nástup mlieka, zadržiavanie vody v tele a pod. Môže byť prírastok až do 4kg na váhe
-a počas tehu zväčšený krvny obeh okolo 1kg plus na váhe
-a samozrejme niečo čo matka naberie stravou počas tehotenstva
Veľa z toho v pôrodnici necháš ale niečo trvá kým zmizne. Napr.stiahnutie maternice, normálne fungovanie krvného obehu, dlho ak budeš kojiť budeš držať váhu väčších prsníkov a mlieka... Preto netreba brať že po pôrode máš pár kilo naviac až tak vážne , nieje to všetko stravou ☺️
pribrala som 13, 10 zostalo v porodnici, malá mala takmer 4. A potom som doma pomalicky za rok pribrala 5.
@diusqa761 no neviem ale ja osobne som nenechala v pôrodnici ani len maleho vahu, 0kg som tam nechala 🙈
Absolutne nic, v nemocnici som nechala 0kg a to ani len vahu maleho som zi seba nestratila takze som bola potom doma z toho uzasne frustrovana..a pribrala som 30kg
@katulienocka999 šťastná to žena ☺️ tak placenta , plodová voda a pod vždy niečo váži ☺️ je možné že si počas tehu bola aktívna a skôr stiahla z vlastnej váhy 💪 ja som pri prvej tiež odchádzala iba s 1kh naviac z pôrodnice 😁
Pri prvom cca 17 a asi 6-7 slo.prec v porodnici. Pri malej som.pribrala 12, ale vobec netusim, kolko tam.ostalo..
16 kg som pribrala, 8 nechala v porodnici, dalsich 8 zliezlo do 2 mesiacov doma 😊
@marianarem a tak som sa tešila ze prídem o 10kg domov ľahšia 🤣 oklamali ma kamošky 😅
Pri prvom som pribrala 16 kg a týždeň po pôrode mínus 18 kg.
Pri druhom som pribrala 26 kíl a týždeň po pôrode som mala mínus 2 kg.
6 mesiacov po pôrode som začala pomaličky zhadzovať, pretože maly začal lepšie spávať a zároveň čoraz menej kojím. Za 10 mesiacov som dala dole 11 kíl a ešte 13 mi zostava :D
Pribrala 13. 8 nechala v porodnici, dve vypotila prvý týždeň. Zvyšok som vykojila a vukocikovala do troch mesiacov
Pribrala som 8kg, v pôrodnici zostalo 10kg a za rok kojenia som pribrala 7kg. Inak to nešlo, ak som chcela mať aspoň trochu mlieka musela som veľa jesť. V 14 mesiacoch už dcérka začala mlieko odmietať, takže som nasadila kalorický deficit a za 4 mesiace boli kilá preč.
Ja 7,5 kg som pribrala, v pôrodnici som nechala 10 kg a teraz pri dojčení mam o ďalších 7 menej
Mlieka mam toľko, že z malého je malý valibuk, čiže jem dosť. Pravdepodobne je to o hormonoch

8 a 12, a okrem 2kg vsetko oba razy. A tie dva sa drzia a drzia