icon

Kto robí jedálničky na mieru?

juliacenc
16. máj 2023

Ahojte hladam niekoho, kto mi vytvoru vyvazeny a jednoduchy jedalnicek na 1270kcal. Mate s tym skusenosti, alebo poznate niekoho, kto to robi? Vdaka za kazde info.

nikolka1986
•
16. máj 2023

Kašli na to, to si vieš vypočítať a recepty si pozri aj sama - chudnutie_zdrava_strava - Barbora Droppa Gamanová, janka.tkacova na IG majú super. Nikdy ti z toho jedálnička nebude chutiť všetko. Naposledy som za 100,- eur dostala jedálniček, kde baba vypísala jedlá ktoré môžem jesť a kombinovať ale recepty nikde 😀

juliacenc
autor
•
16. máj 2023

@nikolka1986 dakujem

kkovacovak
•
16. máj 2023

@juliacenc jedálniček na 1270 kcal? To ti asi nikto študovaný neurobí. Veď to nemôžeš mať ani bazal ak si teda žena štandardnej výšky a nie si ležiaci pacient.

juliacenc
autor
•
16. máj 2023

Je to jedalnicek na dietu, zhodenie kil, vyratane to mam z kalorickych tabuliek. Nie je to jedalnicek na udrzanie vahy

biibiana
•
16. máj 2023

1270kcal je naozaj malo. Neviem teda aku mas vahu a co robis cely den. Aj keby si len polihovala, je to celkom malo. Budes z toho ukladat, budes v strese.
Jedalnicek ti mozem urobit. Ak doverujem niekomu cudziemu 😀
Ale naozaj chces dodrziavat stravu presne na vahu? Je to vycerpavajuce. Nie si ochotna radsej sa viac hybat ( ak je to mozne) a vylucit niektore vysokospracovane potraviny? Kvalitny spanok, pitny rezim a pohyb. Niekomu to po tyzdni uz docvakne, a zacne jedavat mensie porcie a viac si jedlo uz nemusi vazit. Mozno skus len na zaciatok odvazit a sledovat si to..

kkovacovak
•
16. máj 2023

@juliacenc aj ako príjem na diétu je to veľmi málo. Takto si akurát zarobíš na veľký problém. Už len z bežného minimálneho fungovania počas dňa ak spáliš napr 500kcal tak by bola tvoja strava naozaj kriticky nedostačujúca. Radšej si daj pomôcť odborníkom lebo si len zbytočne uškodíš lebo o tom premýšľaš zle.

pukina
•
16. máj 2023

@juliacenc mas to na 100% vypocitane zle. zahrnula si tam svoju dennu aktivitu alebo si si urobila deficit zo svojho bazalu? pod bazal ist nikdy nesmies! zarobis si tak akurat na zdravotne problemy.

kristinka92
•
16. máj 2023

pri tak nízkom prijme kalórií prvé dni týždne možno schudnes ale potom sa zo zastaví, nebude sa to hýbať a keď stratíš motiváciu jesť tak malo (lebo únava, lebo hlad…) a začneš jesť vyšší kalorický príjem tak to budeš mat aj s jojo efektom.
ak chces efektívne schudnúť, musíš si vypočítať svoj realny príjem kalórií, upraviť hlavne stravu - to je 80% uspechu, ak to chceš urýchliť tak treba hlavne silový tréning (nie čisto kardio ako to všetci robia). akonáhle si vybudujes svalovú hmotu, ktorá spaľuje najviac, máš vyhrane.

juliacenc
autor
•
16. máj 2023

Ja som si nic nepocitala, zadala som udaje do aplikacie a samo mi urcilo toto cislo. No tak teraz uz neviem

lavender94
•
16. máj 2023

@juliacenc taký nízky príjem nie je vôbec vhodný. Musela by si byt invalid na vozíku s výškou 150 centimetrov aby bolo nutné ísť do takýchto extrémov. Ak ti to niekto vypracuje, ver tomu, že odborník to nie je a na tvojom zdravi mu nezáleží. Dogabeš si komplet trávenie a hormonálnu sústavu a v konečnom dôsledku aj tak buď budeš chudnúť po svojom alebo vyhľadaš fakt vzdelaného človeka ktorý ti vypravuje normálnu stravu, ale to už 100€ stát nebude

dzonik
•
16. máj 2023

baby a pre 161cm a 52kg je ok aký denný príjem? hlavne udržať to, možno 1,5kg dole, pohyb tak stredne, 3x týždenne cvičenie cca 45 minút kardio plus činky

domiklik
•
16. máj 2023

@juliacenc Zuzana valachova Zuzkafit.sk, ale s týmito kaloriami asi nie

kkovacovak
•
16. máj 2023

@dzonik tento príjem nie je ok pre žiadneho priemerného dospelého človeka. A už vôbec nie pri 52kg a 162cm + keď cvičíš

dzonik
•
16. máj 2023

@kkovacovak áno, to mi bolo jasné z predošlých komentárov, preto ma zaujíma aký príjem je ok v takom prípade, aspoň orientačne

kkovacovak
•
16. máj 2023

@dzonik to závisí aj na tom koľko máš rokov, % tuku v tele a aký máš životný štýl. Tých 1200 čo je tu spomínaných by mohol byť tak maximálne tvoj bazalny metabolizmus. Takže množstvo kalórií ktoré musíš prijať aby tvoje telo správne fungovalo. K tomu pripočítaš tvoj bežný výdaj za ten deň. A to už je otázne koľko to je podľa životného štýlu. Či máš sedavé zamestnanie, či veľa nachodíš počas dňa atď. Plus cvičenie samozrejme. Pod 1500 určite nie.

mama004
•
16. máj 2023

@dzonik skus kalkulačku Michal josef toth