Kto robí jedálničky na mieru?

juliacenc
16. máj 2023

Ahojte hladam niekoho, kto mi vytvoru vyvazeny a jednoduchy jedalnicek na 1270kcal. Mate s tym skusenosti, alebo poznate niekoho, kto to robi? Vdaka za kazde info.

nikolka1986
16. máj 2023

Kašli na to, to si vieš vypočítať a recepty si pozri aj sama - chudnutie_zdrava_strava - Barbora Droppa Gamanová, janka.tkacova na IG majú super. Nikdy ti z toho jedálnička nebude chutiť všetko. Naposledy som za 100,- eur dostala jedálniček, kde baba vypísala jedlá ktoré môžem jesť a kombinovať ale recepty nikde 😀

juliacenc
autor
16. máj 2023

@nikolka1986 dakujem

kkovacovak
16. máj 2023

@juliacenc jedálniček na 1270 kcal? To ti asi nikto študovaný neurobí. Veď to nemôžeš mať ani bazal ak si teda žena štandardnej výšky a nie si ležiaci pacient.

juliacenc
autor
16. máj 2023

Je to jedalnicek na dietu, zhodenie kil, vyratane to mam z kalorickych tabuliek. Nie je to jedalnicek na udrzanie vahy

biibiana
16. máj 2023

1270kcal je naozaj malo. Neviem teda aku mas vahu a co robis cely den. Aj keby si len polihovala, je to celkom malo. Budes z toho ukladat, budes v strese.
Jedalnicek ti mozem urobit. Ak doverujem niekomu cudziemu 😀
Ale naozaj chces dodrziavat stravu presne na vahu? Je to vycerpavajuce. Nie si ochotna radsej sa viac hybat ( ak je to mozne) a vylucit niektore vysokospracovane potraviny? Kvalitny spanok, pitny rezim a pohyb. Niekomu to po tyzdni uz docvakne, a zacne jedavat mensie porcie a viac si jedlo uz nemusi vazit. Mozno skus len na zaciatok odvazit a sledovat si to..

kkovacovak
16. máj 2023

@juliacenc aj ako príjem na diétu je to veľmi málo. Takto si akurát zarobíš na veľký problém. Už len z bežného minimálneho fungovania počas dňa ak spáliš napr 500kcal tak by bola tvoja strava naozaj kriticky nedostačujúca. Radšej si daj pomôcť odborníkom lebo si len zbytočne uškodíš lebo o tom premýšľaš zle.

pukina
16. máj 2023

@juliacenc mas to na 100% vypocitane zle. zahrnula si tam svoju dennu aktivitu alebo si si urobila deficit zo svojho bazalu? pod bazal ist nikdy nesmies! zarobis si tak akurat na zdravotne problemy.

kristinka92
16. máj 2023

pri tak nízkom prijme kalórií prvé dni týždne možno schudnes ale potom sa zo zastaví, nebude sa to hýbať a keď stratíš motiváciu jesť tak malo (lebo únava, lebo hlad…) a začneš jesť vyšší kalorický príjem tak to budeš mat aj s jojo efektom.
ak chces efektívne schudnúť, musíš si vypočítať svoj realny príjem kalórií, upraviť hlavne stravu - to je 80% uspechu, ak to chceš urýchliť tak treba hlavne silový tréning (nie čisto kardio ako to všetci robia). akonáhle si vybudujes svalovú hmotu, ktorá spaľuje najviac, máš vyhrane.

juliacenc
autor
16. máj 2023

Ja som si nic nepocitala, zadala som udaje do aplikacie a samo mi urcilo toto cislo. No tak teraz uz neviem

lavender94
16. máj 2023

@juliacenc taký nízky príjem nie je vôbec vhodný. Musela by si byt invalid na vozíku s výškou 150 centimetrov aby bolo nutné ísť do takýchto extrémov. Ak ti to niekto vypracuje, ver tomu, že odborník to nie je a na tvojom zdravi mu nezáleží. Dogabeš si komplet trávenie a hormonálnu sústavu a v konečnom dôsledku aj tak buď budeš chudnúť po svojom alebo vyhľadaš fakt vzdelaného človeka ktorý ti vypravuje normálnu stravu, ale to už 100€ stát nebude

dzonik
16. máj 2023

baby a pre 161cm a 52kg je ok aký denný príjem? hlavne udržať to, možno 1,5kg dole, pohyb tak stredne, 3x týždenne cvičenie cca 45 minút kardio plus činky

domiklik
16. máj 2023

@juliacenc Zuzana valachova Zuzkafit.sk, ale s týmito kaloriami asi nie

kkovacovak
16. máj 2023

@dzonik tento príjem nie je ok pre žiadneho priemerného dospelého človeka. A už vôbec nie pri 52kg a 162cm + keď cvičíš

dzonik
16. máj 2023

@kkovacovak áno, to mi bolo jasné z predošlých komentárov, preto ma zaujíma aký príjem je ok v takom prípade, aspoň orientačne

kkovacovak
16. máj 2023

@dzonik to závisí aj na tom koľko máš rokov, % tuku v tele a aký máš životný štýl. Tých 1200 čo je tu spomínaných by mohol byť tak maximálne tvoj bazalny metabolizmus. Takže množstvo kalórií ktoré musíš prijať aby tvoje telo správne fungovalo. K tomu pripočítaš tvoj bežný výdaj za ten deň. A to už je otázne koľko to je podľa životného štýlu. Či máš sedavé zamestnanie, či veľa nachodíš počas dňa atď. Plus cvičenie samozrejme. Pod 1500 určite nie.

mama004
16. máj 2023

@dzonik skus kalkulačku Michal josef toth