icon

L - carnitín pri chudnutí. Máte skúsenosti?

gavlanik
16. feb 2014

😒

dankako
16. feb 2014

Mám skúsenosti...a môžem za seba povedať, že je to riadny rozdiel...potím sa raz tak... 😉 ...doporučujem...

olifcek
16. feb 2014

je to fajn, ale musis skutocne na sebe pri tom makat... cvicit, behat, hrat loptovu hru, lyzovat.. cokolvek, len s amusis hybat... nemozes cakat, ze to pojde, ked budes l-karnitin brat a len sediet 🙂

lubka299
16. feb 2014

Aj ja odporúčam,mám to vyskúšané,že s ním sa chudne o niečo jednoduchšie🙂

any8558
16. feb 2014

Ahoj,áno mam skusenosť...ale je to tak, že ty sa musíš pri tom hýba´t aspon každý druhý deń aktívne - plavanie, beh,cvičenie hoc čo...kamošky, ktoré nezačali športovat neschudli...inak je to asi tak, že on dopomaha pri chudnutí...bolo to vidno hlavne na kamaratovi, ktorý profesionálne športuje a dava si ho pred sútažou...vtedy je ubytok tuku viditelný do mesiaca, ale to fakt trenuje každý den po pár hodín...ja som ho mala tiež, ale vobec som neschudla, len mi z neho bolo zle:((ale držím palce pri chudnutí - nech sa podarí a to akokolvek::🙂))

elzu
16. feb 2014

Spolehlivé vědecké studie, které by potvrzovaly často proklamované účinky podávání karnitinu, chybějí. Naopak dostupná data ukazují, že suplementace karnitinem není účelná ani při zátěži, ani nezlepšuje utilizaci mastných kyselin u obézních jedinců. Karnitin je totiž v těle ve velkých zásobách a pro transport mastných kyselin není jeho koncentrace zdaleka limitující ani při enormní zátěži. Navíc syntéza karnitinu je velmi rychlá a pokud je zajištěna dodávka lysinu a methioninu, je natolik výkonná, že další podávání karnitinu ztrácí smysl.

Pokud chceš skutečně zhubnout, natrvalo a bez zdravotních rizik, pak je potřeba změnit životní styl a stravu. Přírodní rostlinná strava připravená zdravým způsobem a přiměřená fyzická aktivita je cesta, která ti zaručí, že kila půjdou dolů-pomalu ale jistě. Žádné čáry-máry-fuk tohoto typu nemohou a ani nebudou mít dlouhodobější efekt.

petrah3
16. feb 2014

Ano mam - ak ho beries a nevyvinies po uziti potrebnu telesnu namahu, zvysi ti cholesterol. Viac skodi ako pomaha...

mirip
16. feb 2014

mám polroka + cvičenie a dieta a nepomohlo

mon1001
Odpoveď bola odstránená
lorela
17. feb 2014

Je vhodný ani nie tak pri chudnutí, ako pri cvičení samotnom. Dopomôže k lepším výkonom - väčšej výdrži, viac s ním vládzeš odcvičiť 😉. To môžem potvrdiť. Keď viac vládzeš = viac cvičíš = a ešte so správnym jedálničkom môžeš aj viac schudnúť.
Má zmysel ho užívať, pokiaľ cvičíš pravidelne (3 - 4x do týždňa) aeróbne aktivity. Lepšia je tekutá forma cca 30 minút pred cvičením. Niekto však môže mať pri užívaní L-karnitínu problémy (napr. závrať, búšenie srdca atď.).
Inak, WHO jeho účinky na chudnutie ani nevyvrátila, ani nepotvrdila.

lolinecka888
Odpoveď bola odstránená
lolinecka888
Odpoveď bola odstránená
olifcek
6. mar 2019

@lolinecka888 joj, vela rokov dozadu...ale ja som mala z lekarne kupeny 🙂