L - carnitín pri chudnutí. Máte skúsenosti?
😒
je to fajn, ale musis skutocne na sebe pri tom makat... cvicit, behat, hrat loptovu hru, lyzovat.. cokolvek, len s amusis hybat... nemozes cakat, ze to pojde, ked budes l-karnitin brat a len sediet 🙂
Aj ja odporúčam,mám to vyskúšané,že s ním sa chudne o niečo jednoduchšie🙂
Ahoj,áno mam skusenosť...ale je to tak, že ty sa musíš pri tom hýba´t aspon každý druhý deń aktívne - plavanie, beh,cvičenie hoc čo...kamošky, ktoré nezačali športovat neschudli...inak je to asi tak, že on dopomaha pri chudnutí...bolo to vidno hlavne na kamaratovi, ktorý profesionálne športuje a dava si ho pred sútažou...vtedy je ubytok tuku viditelný do mesiaca, ale to fakt trenuje každý den po pár hodín...ja som ho mala tiež, ale vobec som neschudla, len mi z neho bolo zle:((ale držím palce pri chudnutí - nech sa podarí a to akokolvek::🙂))
Spolehlivé vědecké studie, které by potvrzovaly často proklamované účinky podávání karnitinu, chybějí. Naopak dostupná data ukazují, že suplementace karnitinem není účelná ani při zátěži, ani nezlepšuje utilizaci mastných kyselin u obézních jedinců. Karnitin je totiž v těle ve velkých zásobách a pro transport mastných kyselin není jeho koncentrace zdaleka limitující ani při enormní zátěži. Navíc syntéza karnitinu je velmi rychlá a pokud je zajištěna dodávka lysinu a methioninu, je natolik výkonná, že další podávání karnitinu ztrácí smysl.
Pokud chceš skutečně zhubnout, natrvalo a bez zdravotních rizik, pak je potřeba změnit životní styl a stravu. Přírodní rostlinná strava připravená zdravým způsobem a přiměřená fyzická aktivita je cesta, která ti zaručí, že kila půjdou dolů-pomalu ale jistě. Žádné čáry-máry-fuk tohoto typu nemohou a ani nebudou mít dlouhodobější efekt.
Ano mam - ak ho beries a nevyvinies po uziti potrebnu telesnu namahu, zvysi ti cholesterol. Viac skodi ako pomaha...
mám polroka + cvičenie a dieta a nepomohlo
Je vhodný ani nie tak pri chudnutí, ako pri cvičení samotnom. Dopomôže k lepším výkonom - väčšej výdrži, viac s ním vládzeš odcvičiť 😉. To môžem potvrdiť. Keď viac vládzeš = viac cvičíš = a ešte so správnym jedálničkom môžeš aj viac schudnúť.
Má zmysel ho užívať, pokiaľ cvičíš pravidelne (3 - 4x do týždňa) aeróbne aktivity. Lepšia je tekutá forma cca 30 minút pred cvičením. Niekto však môže mať pri užívaní L-karnitínu problémy (napr. závrať, búšenie srdca atď.).
Inak, WHO jeho účinky na chudnutie ani nevyvrátila, ani nepotvrdila.
@lolinecka888 joj, vela rokov dozadu...ale ja som mala z lekarne kupeny 🙂

Mám skúsenosti...a môžem za seba povedať, že je to riadny rozdiel...potím sa raz tak... 😉 ...doporučujem...