Mám 13 a nedá sa mi schudnúť

lia_sk
10. feb 2021

Ahojte všetci, viem mám iba 13 ale v poslednej dobe ma dosť trápy moja váha. Postavou niesom túčná ale vážim dosť😂. Potrebujem schudnúť lebo sa venujem plávaniu a všetci majú menej ako ja. Tak sa hanbím za to koľko vážim. Máte nejaké rady?
68 kg
168 cm

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lia_sk
autor
10. feb 2021

@viestta Ďakujem

sono2
10. feb 2021

@lia_sk nám viacej opis čo papaš ako vyzerajú vaši čo rodina. Nemáš žiadne zdravotné problémy?
Lebo teda vážiš viac ako ja skoro v 40 tke a 178 cm

sono2
10. feb 2021

@viestta držať váhu? Jasné že musí dať dole. Buď ma zdravotný problém alebo sype do seba. Treba si to uvedomiť a povedať nahlas žiadna hanba. Zmeniť čo je zle ak je dievča zdravé a pôjde to.
Ináč pôjdu kila s rokmi vyššie a v 30 tke bude mať kľudne sto kilo.

c_est_la_vie
10. feb 2021

@sono2 prepáč ale ty si ju videla? Vychudnutá nebude, ale môže mat priemernu postavu, neviem ako tu môžeš písať slečne vo vyvoji ako ma hned chudnúť lebo ma viac ako ty.
Na 168 cm môže byť 68 normalna vaha. Píše že plava, môže byť svalnata. Takže kľudne jej môže stačiť 2-3 kg dole a pripadne trosku vytonovat postavu.
Ja mam 170 a okolo 64 kg a vsetci mi hovoria ze som stihla. Nosim vsetko S. Mam svalnatu postavu a pod 60 kg vyzeram strhane 😉

@lia_sk ako pisala viestta, stačí sa začať trosku hybat, naučiť sa trošku zdravsie papať a pojde to. Ja som v puberte mala podobnu vahu, drzala nezmyselné diéty a straasne si pokazila metabolizmus. Takže hlavne jedz s rozumom a bude to fajn.

majamat
10. feb 2021

mas BMI 24, si v norme, aj ked kusok od hornej hranice. neviem aku mas postavu, vyslovene chudnut nemusis, no v tvojom veku budes mat urcite dobry metabolizmus a preto staci len uprava stravy, trochu viac pohybu ( teda neviem kolko sa hybes ) a bude to Ok.

lia_sk
autor
10. feb 2021

@c_est_la_vie Dobre, ďakujem. Akože ja som vážne chudá že nieo
som tučná ani anorexia, jednoducho niečo medzi. Športujem každý deň. No treba na to len čas

lia_sk
autor
10. feb 2021

@majamat Hýbem sa dosť, plavam, behám a tak... som dosť športový typ. A áno stravu si musím zmeniť😂

majamat
10. feb 2021

@lia_sk no tak ak mas dobre vytrenovane svalstvo, potom budes OK a ani chudnut nemusis, svaly su dost tazke oproti tukom, preto svalnaty clvoek vazi viac.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
c_est_la_vie
11. feb 2021

@viestta asi sme sa nepochopili. Ja som tam pisala ze zhadzovať nemá. Ale keď upraví stravu a trosku pohyb tak podľa mna trosilinku schudne, ak je to jej ciel.
Neradila som jej tam diéty ale zdravší životný štýl.

viikkki
11. feb 2021

Zmeniť stravu a piť veľa citrónovej vody to dobre spaľuje tuky 😉

sono2
11. feb 2021

@lia_sk no veď nám hoď fotku v čom zvykneš momentálne plávať píšeš že plávaš. Hlava netreba.Ja by som bola zvedavá ako reálne vyzeráš.

sono2
11. feb 2021

@c_est_la_vie jasné ma 13 či koľko skoro 70 kg je malá a tá váha je ok. Sama o sebe píše že je niečo medzi anorexiou a normálnou váhou či ako to formuluje. Myslím, že sama nevie. Proste sype do seba viac ako dospela osoba a ak s tým niečo nezačne robiť tak bude mať v 20 tke hlavu v smútku.
Mam kamarátku ta ma dcéru a sú rovnako veľké. Dcéra je ešte čosi silnejšia. Ako na mame ok. Ma 40 ale ona má 12 rokov ma normálne brucho.
Silné nohy a je rok čo rok silnejšia.
Boli sme celý deň spolu a teda, ja jem dobre porcie som vysoká, potrebujem a váhu si strážim ale ona sypala do seba jedna žemla za druhou. Čo som pozerala čosi jedla a nevadí jej to.
Horšie bude keď začne čas chlapci atd a ona sa len bude pozerať na štíhle dievčatá. Lebo to príde. Pri najhoršom bude ostavať pri počítači doma.
Nemôže mať v takomto veku pre pána jána 70 kilo

sono2
11. feb 2021

@c_est_la_vie veď ani nenapísala čo je.
Nemáme šajnu ako vyzeraja a chodí teraz plávať jasné keď sú plavárne pol roka zavreté a behať určite. Už ju vidím

sono2
11. feb 2021

@viestta tak ty si myslím, že si plnoštíhla podľa foto tváre . Takí radia s rezervou

nikyball
11. feb 2021

stačí rozmyslat pri stravovani. ziadne pizza, hamburgery, polotovary, sladke malinovky a sladkosti. pecivo najlepsie len doobeda, obed normalny a veceru si dat lahsiu najneskor o 18:00.

sono2
11. feb 2021

@nikyball ale aj toto si môže dať zdravé mladé dievča bez nábehu na obezitu myslím u rodičov proste gény ak teda ma nábeh že sú rodičia plnší bude musieť dávať pozor už od teraz čo zje.
Moc konkrétne sme sa nedozvedeli čo a ako len že sa hýbe. Čo jej tiež moc neverím. Lebo to by nemala také miery v 13 tich keby sa toľko hybala

sono2
11. feb 2021

@viestta v 13tich dievča už nenarastie žiadnych 5 cm. Ak da jeden dva. Začnú krámy a je koniec rastu. Pôjde už len do šírky

ajka0207
11. feb 2021

@sono2 tak ja som mala v 14 pri 160 výške 65 kíl a teda nebola som nejaká tučná. V 15 som si normálne našla frajera a na žiadne dievčatá som sa smutne nepozerala. Teraz mám síce menej kíl (60) ale muž už vraví že som moc schudla pri deťoch. Zas nemyslím ze autorka má extra nadváhu, ani to nemusí znamenať že sa hrozne prejeda a už vôbec nevidím dôvod prečo by rokmi mala raketovo priberať?

c_est_la_vie
11. feb 2021

@sono2 tak inak. Ty jej tu napíšeš že určite musí zhodiť. Čo urobí 13 ročné dievča?
Vygoogli si prvú blbú diétu ako za 2 týždne zhodiť 5-10 kg. Pri troche šťastia to možno vydrží, no po skončení priberie naspäť. Pri horšom variante keď jej začne ísť váha zasa hore tak zasa nasadí drastickú diétu a pokazí si celý metabolizmus.

Ja som jej napísala nech sa postupne učí zdravšie stravovať (obmedziť sladké vody, sladkosti nahradiť ovocím, jesť ľahší variant jedla...) a cielene cvičiť aby si upravila postavu. Postupom času si vypestuje návyky, možno ani neschudne na váhe (alebo minimálne, tie 2-3 kg), ale zlepší si zdravie. Po škole si môže nájsť nejakú prácu/brigádu kde sa bude viac hýbať a tiež to môže ísť dole.

Navyše jej dozrieva hormonálny sustém a nejaké obmedzovanie tukov a cukrov by sa jej mohlo dramaticky odraziť na zdraví.

A posledné- inak vyzerá 68 kg na endo, ekto a mezomorfovi. Mám kamošku čo má podobnú váhu a výšku, hoci je staršia, ale rozhodne nie je tučná. Nie je to síce postavička k.v. 34-36 ako z fitka, skôr normálna prirodzená žena krv a mlieko. Ale každý máme inú stavbu tela, možnosti, názor o estetike a keď sa niekto cíti dobre v Mku alebo Lku a neohrozuje mu to zdravotný stav, určite by som niekomu na anonymnom fóre nekázala schudnúť. A kludne môže mať i 13, dnes sú už niektoré 13ky vyspelé ako dospelé ženy a postava sa im nemusí drasticky meniť.

julia2018
11. feb 2021

Dcéra keď mala 11, pri výške 158 mala 58 kg, chodila do atletickej triedy, denne 2-3 h tréningy, plávanie, posilka a kadečo iné a teda vôbec nebola tučná, vyhrávala súťaže v behu. Odkedy je korona vyrástla na 162-3 a schudla na 53 kg, komplet všetky svaly čo mala šli dole a je z nej vyhrtlina čo nosí veľkosť 32, pripadne xxs. A teda je na tom fyzicky a kondične oveľa horšie. Nemyslím, že vyššia hmotnosť je zákonite zlá. Svaly vážia podstatne viac ako tuk. Chodili zo školy pravidelne na testovania, merania a teda som si istá, že bola pri vyššej hmotnosti na tom oveľa lepšie. Všetky jej spolužiačky boli pomaly o 10 kg chudsie, ale nikto to neriešil, ani trénerka, ani lekár

nikyball
11. feb 2021

@sono2 jasné že môže. Keď si to dá na obed a nie každý deň nič sa nestane. Ja si dávam na obed klasické jedlá , podľa mňa sú sýtejšie.aspon ja to mám tak že napríklad po mekaci som rýchlo hladná.

sono2
11. feb 2021

To tak prežívajte. Veď ani nenapísala čo konzumuje cez deň a možno sa na nás dobre zábava ako si tu robíme starosti