Mám 15 a chcem si vyformovať postavu

neelllkkkaaa129
28. apr 2024

Ahojte, mam síce len 15rokov ale chcela by som si vyformovať postavu. Začala som cvičiť podla Pamely Reif, snažím sa jesť viac bielkovín. Nejaký rady na cvičenie a stravu?

thirstymonk
28. apr 2024

Je to komplecxná problematika. Máš 15, takže si ešte dieťa vo vývoji (sory) a keď sa budeš opičiť po nejakej pokahontas holubovej z luníka, tak je dosť možné, že si nenávratne poškodíš zdravie. Nemám tucha, kto to je ta pamela reif, takže možno sa mýlim, ale zo skúsenosti 99% takýchto "osobnosti" narobí v živote človeka viac škody ako úžitku.

Si v puberte, takže sa meníš, pokiaľ ti niekto bude vravieť, že nepotrebuješ tuky, alebo cukry, je to lož najhrubšieho zrna a môžeš si nenávratne poškodiť hormonálnu rovnováhu, s čím súvisí kopec ďalších aspektov života - a tie estetické sú len najmenším zlom.

Určite môžeš užívať 2g bielkovín na kilogram telesnej hmotnosti (ak máš 50kg, tak 100g bielkovín denne). Tuky užívaj zdravé a 0-8-1g na kg telesnej hmotnosti. Zbytok sacharidy. Vypočítaj si svoj denný kalorický príjem, jedlo si trackuj do kaloricketabulky.sk napríklad.

Ženy sa ťažkých váh báť nemusia, ale tvoje klby sú ešte vo vývoji, tak to neprežeň. Jak mužatka nebudeš vyzerať nikdy, dokým si nezačneš pichať testosteron, potom budeš vyzerať jak kulturistka. Ale to určite nechceš. Teoreticky môžeš drepovať aj s lokomotivou a budeš vyzerať brutalne, len pozor na tie klby no.

Taký super typ - vajička môžeš kľudne jesť cele. Niektoré premotivované pipky žltka vyhadzujú, ale jednak čisto bielka sú hnusné chuťovo a žltko obsahuje samé zdravé tuky a potrebné látky .

egonsk
28. apr 2024

@thirstymonk az sa divim, ze ti tu este neoponuje kopec bab, ked si tu tak pekne zhrnul dovody na spravne stravovanie, ktore samozrejme nie je v mode moc.

katka533
28. apr 2024

@egonsk vsetky chystaju deti na noc 😅😅

lubkovaandrejka
29. apr 2024

@egonsk ja napriklad neoponujem,podla mna to zhrnul fakt dobre, sama by som to lepsie nenapisla. :D
@thirstymonk akurat som sa pobavila na opise Pamely Reif,ze pocahontas z lunika, lebo to na nu totalne nesedi.😅

thirstymonk
29. apr 2024

@lubkovaandrejka ja nemam tucha kto to je, tak sory 🤣

estellas
29. apr 2024

@thirstymonk Dobre, napísané a Pamela je veľmi slávna youtuberka. Na internete som našla že je vraj z Nemecka.

jurly
2. máj 2024

@neelllkkkaaa129 formovanie postavy je vyborny napad.
Ale pani mali dobry postreh-
1.si vo vyvoji takze opartne-ziadne hladovky, vynechavanie cukru, atd.
2.pamela je typicka-krasna, vyformovana ale mota medove motuze popod fuze
3.ak nechces stracat cas "hopsanim" alebo kazdy den inymi cvikmi - invesuj do minimalneho fitnes vybavenia,zostav si cviky, ved si zaznam, myslim pocet opakovani=sleduj progres a dodrz bielkoviny
4.nastuduj si ako to naberanie svalstva vlastne funguje
5.vytrvaj