Máte skúsenosti s bariatrickou operáciou žalúdka?
Je tu niekto, kto si dal zmenšiť žalúdok? Zaujímalo by ma hlavne, či vám to reálne pomohlo dlhodobo a koľko sa vám podarilo schudnúť.
Čítala som všeličo, aj super výsledky, aj dosť nepríjemné skúsenosti, tak by ma skôr zaujímala realita od niekoho, kto to má za sebou. Ako dlho ste sa dávali dokopy a aký je potom normálny život s jedlom?
@anonym_autor
Áno, schudla som 36 kg za osem mesiacov a je zo mňa úplne iný človek. Športujem, vládzem a nemám depresívne stavy ani obdobia chorobného prejedania. Jem všetko, iba som si osvojila iný spôsob stravovania.
Prvé tri týždne budeš najmä na čajoch, pudingoch a polievkach, aby sa rany dobre zahojili a nezanášali jedlom. Každá nemocnica však môže mať trochu iný pooperačný plán.
Zo začiatku budeš jesť ako vtáčik, ale bude ti to úplne stačiť. Ja som sa cítila fit takmer okamžite a doma som zostala iba týždeň. Stačila mi teda dovolenka, keďže predoperačné vyšetrenia aj samotnú operáciu mi robili v Antalyia a zvládla som celú cestu bez doprovodu. Celá klinika fungovala v nemčine aj angličtine. Neviem, ako je to na Slovensku
@anonym_autor
Ešte doplním, že som sa rozhodovala približne dva roky. Nemocnicu mi odporučila jedna Nemka ktorú som roky sledovala na instagrame a tiktoku, ktorá v nej pracovala a zároveň o nej natáčala videá. Sama tam túto operáciu absolvovala. Keď som sa definitívne rozhodla, dala mi priamy kontakt na koordinátora operácií.
Pridala ma aj do súkromnej skupinky na WhatsAppe, v ktorej bolo približne 80 žien – niektoré už mali operáciu za sebou a ďalšie o nej ešte len uvažovali. Niekoľko mesiacov som si každý deň čítala ich konverzácie (cca 120 správ denne 😄) a získavala množstvo informácií a skúseností týkajúcich sa nemocnice aj samotnej operácie. Vopred som tiež vedela, ktorý lekár ma bude operovať a aké vyšetrenia absolvujem a všetko okolo.
V deň môjho zákroku nás operovali päť a ja som išla na rad ako prvá, hneď ráno. Všetky sme boli v spoločnej skupinke, vymieňali sme si informácie a počas nasledujúcich dní po operácii sme spolu chodievali napríklad ráno na čaj. Ja osobne som mala veľmi dobrú skúsenosť 😊 hlavne naozaj kvantum informácií priamo od žien. Možno nájdeš niečo podobné na FB, lebo u nás fakt netuším.

@anonym_autor Moja sesternica to podstupila, ale vela podrobnosti zial neviem, zije v zahranici. Ale schudnut schudla vyrazne, je uplne stihla teraz.