icon

Máte skúsenosti s diétou počas kojenia?

7. jan 2020

Ahojte maminky. Čakám prve bábo,stále sa aktívne venujem športu, pred tehotenstvom aj súťažne. Snažím sa jesť zdravo, no teraz v tehotenstve nie vždy odolám dobrotám a tak to aj vyzerá. Som v 8. mesiaci a pribrala som 10kíl. Predpokladám, že to ešte porastie. Keď som bola pred tehotenstvom pracovne vyťažená a potrebovala som pred súťažou stratiť pár kíl, tak sa mi osvedčili proteinové prášky, v kombinácii so zeleninou. Nie len, že som zhodila, ušetrilo mi to mnoho času a fyzicky som sa cítila oveľa lepšie. (Používam kvalitné proteiny aj teraz v tehotenstve.Bez umelých sladidiel a prídavkov.) Preto by som chcela nasadiť takúto diétu hneď po pôrode. Viem, že diéty sa neodporúčajú a určite tu bude množstvo názorov prečo nie, že to škodí a.t.ď (poznám mamičky, čo pijú redbull a fajcia popri kojení, tak nemyslím, že iná forma stravovania je až také zlo) No viem, že táto strava mi ušetrí čas a pomôže mi po fyzickej stránke. Pýtam sa preto mamičiek, ktoré popri kojení jedli prevažne zeleninu a pili proteinove nápoje. Nájdu sa tu také? Ako sa cítilo bábo? Schudli ste? Ako to bolo s mliekom? Bolo ho dosť?

lucy0807
7. jan 2020

Neporadím ti s diétou, proteínmy a podobnými vecami, ale...vôbec si nepribrala veľa, ja som sa vazila naposledy asi 3 týždne pred pôrodom, mala som +15kg, ku koncu som bola uz aj strašne zavodnena, opuchnutá...hrôza 🙈 ale prišla som pôrodnice a na váhe len 4kg oproti pôvodnej a aj tie som mala do týždňa preč. 😉 No a ak budeš dojčiť tak sa môže stať, že budeš proste mať neskutočné chute tie prvé týždne, hormóny sa dávajú dokopy...ja som pila zo začiatku 4l vody deň, noc..nemusíš jesť sladkosti ale len na zelenine asi nevydržiš

evitka83
7. jan 2020

Zbytocne riesis veci predcasne, nevies ako sa zachova tvoje telo po porode. Ja som pribrala 20 kg, chudla som dva roky. Suseda 15kg, mala to dole behom 4 tyzdnov a este isla pod svoju vahu. Tlacila kremese a ciste kalorie do seba, ale maly si to vsetko vzal v mlieku. Ja som zila pomaly zo vzduchu, resp ako kralik vsetko zelene, chodila som cvicit a pol kila za mesiac bol uspech. A teda ked sa pytas na tie proteinove napoje, tak poznam kocku, ktora to chcela pit pocas dojcenia a maly mal z toho strasne koliky

ivca88
7. jan 2020

Pribrala si štandarne na to, že o chvíľku máš termín
Stavím sa s tebou, že mesiac po pôrode budeš na pôvodnej váhe aj bez týchto sraciek, pardon, sáčkov.
Navyše každej žene čo poznám, sa po pôrode zvýšili športové výkony.
Takže aj keby stravovanie nezmenis, tak tie 2-3 kila kilá pôjdu dole pohybom.
Nestresuj sa blbostami.
Viem že váha a postava je pre teba dôležitá, ale skutočne dôležité je tvoje dieťa.
Ak chces niečo urobiť pre oboch, tak jedz tu zeleninu už teraz. To ti urcite neublíži.

angi07
7. jan 2020

podla mna vela proteinu a vela zeleniny narobia babatku iba problem s naduvanim...vydrz po porode par mesiacov bez diety a uvidis ako budes chudnut. zbytocne budes zatazovat babatkovsky organizmus. a to ze niektore fajcia a piju redbull🙍‍♀️🤦‍♀️ nech ale ty bud mudra

ivca88
7. jan 2020

A áno, kolíky z toho deti môžu mať.
My nie sme zvyknutý konzumovať toľko laktózy a mliečnej bielkoviny. Miminkam to nerobí dobre.

bronik89
7. jan 2020

aj ja si myslim, ze to zbytocne teraz riesis. ked porobis dietatko, tak potom budes vediet, kolko kil si pribrala. ved musis pocitat, ze aj to dietatko nieco vazi. takze klud hlavne!

janula3000
7. jan 2020

Ja by som sa 10 kg navyše nestresovala, keď si naratas dieťa, placenta, zväčšená maternica, viac krvi, plodová voda len toto ti tvorí určite cca 7 kg, ostatne tri kila môžu byt tuk aj to dám ruku do ohňa že časť z toho je voda, ktorá sa v tehotenstve zadržuje vo väčšej miere a hlavne ku koncu... podľa mna ani nebudeš potrebovať dietovat 😉

marci77
7. jan 2020

10kg navyse tiez nevidim ako problem, uvidite, co bude po porode ....ja by som skor jedla napriklad jedalnicek antonie macingovej:najdezte sa do stihlosti, ten 28dnovy detox by som si dala, ak by som potrebovala schudnut, ta sa odporuca aj pri kojeni
z osobnej skusenosti, poznam 2 typy zien, jedny pri kojeni chudnu, dalsie priberaju, lebo telo si tvori zasobu ....takze uvidite, ako sa to bude vyvijat, ale proteiny by som zbytocne nedavala do seba, skor pestru zdravu stravu +cvicenie
Drzim palce🍀

deti95060810
7. jan 2020

ja som nič také nejedla ako píšeš ty a to som schudla po každom pôrode....mne pomohlo vždy kojiť a po 3-4 mesiacoch som mala pôvodnú - vychudnutú váhu...😉

lenteraz111
7. jan 2020

Jooooj, váha ôk, pri oboch deťoch som pribrala 11 kíl, z pôrodnice som šla s pôvodnou váhou, dnes ešte o 10 kil menej