icon

Môžem do leta schudnúť 10 - 15 kg?

laurikasarinkaq
25. mar 2024

Ahojte , myslite že do leta (alebo teda do obdobia kedy už človek nemôže chodiť v dlhých rifliach ) a celkovo kedy začína taká tá plavková sezóna sa dá stihnúť schudnúť 10-15 kg keď začnem dnes ?
prešla som si rokmi anorexie ale to už bolo dávno , po rokoch kedy už som bola vyliečená som dokázala pribrať tak že už mám nadváhu cca 20kg 171cm / 86 kg ,
Nadváhu budem mať uz druhé leto a mám taký blok že aj keď je vonku 35 stupňov ,ja mám dlhé rifle a mikinu .. cele leto sa vždy trápim lebo sa bojím odhaliť , kúpať sa tak isto nechodím ..
nechcem aby sa leto ako bolo to predošlé znova opakovalo pretože to bol každodenný plač a trápenie .. (keď pršalo tak bol moj šťastný deň že nieje divné byť v dlhých nohaviciach)
Viem že keď som mala 74 kg som sa cítila úplne najlepšie ,nebola som úplne vychudnutá čiže mi to nepripomínalo moje obdobie kedy som skoro zomrela , a zároveň som sa obliekala ako som chcela a cítila som sa úžasne ..
myslite že mám do leta stále šancu zmeniť sa aby som sa cele leto netrápila ?
Ku psychológovi chodím , bojujeme s tým a ako sám povedal .. človek musí niečo pre to urobiť ak sa chce cítiť vo svojom tele dobre ..
pred 3 mesiacmi sa mi podarilo za ani nie mesiac schudnúť z 92 na 85 a odvtedy stále len preberiem na 87 a znova schudnem na 85 a takto stále dokola ..
Poraďte mi ako to dotiahnuť do konca do tých 74 .. motiváciu mám obrovskú ale vôľu moc pevnú asi nie :(

Strana
z2
chodec15
Odpoveď bola odstránená
amelia89
25. mar 2024

Za 3-4 mesiace mozes schudnut 10kg uplne v pohode.
Zacni kalorickymi tabulkami, spocitaj si bazalny metabolizmus. vypocitaj si aky potrebujes prijem aby si bola v kalorickom deficite. zacni chodit na dlhsie prechadzky/cvic/ uz co je tebe prirodzene. Takto mozes jest “vsetko” ale s mierou a je to dlhodobo udrzatelne chudnutie. staci aa len do toho pustit. Ja mam od 22.1 o 5kg menej ale idem z mensej vahy ako ty. tebe by to mohlo ist aj rychlejsie. len si treba o tom veci precitat,pochopit,venovat tomu energiu a nielen “nejem pecivo o 18 to su bludy” vela stastia

silvusias
25. mar 2024

Tak podľa mňa to začínaš riešiť celkom neskoro, ale vôbec to nie je nereálne 🙂 Ja už mám upravenú stravu vlastne od nového roka a vidím už teraz nejaké výsledky, čiže sa z toho moc teším.

amelia89
25. mar 2024

@silvusias nikdy nie je neskoro ☺️ do leta je este casu dost a aj keby schudla 5-6kg je to lepsie ako nic

h2
25. mar 2024

@laurikasarinkaq Dá sa to, ale bude to kruté a riskuješ jojo efekt. Ale ak by sa ti aj nepodarilo schudnúť, koľko by si chcela, hádam kvôli tomu nebudeš v horúcom lete chodiť v dlhých rifliach a dokonca mikine! Toto ma ináč vždy prekvapí, keď si niekto myslí, že keď si dá na seba obrovskú mikinu, tak nevidieť kilá navyše. Veď to ich práveže ešte viac zvýrazní! Nemusíš predsa chodiť v minisukni, alebo šortkách pod riť a v crop tope. Daj si ľahké vzdušné letné šaty a nielen, že ti bude fajn, ale budeš aj vyzerať lepšie, štíhlejšie a ľudia si nebudú myslieť, že ti šibe, keď chodíš v 35 stupňových horúčavách naobliekaná, ako v decembri.

zuzubb007
25. mar 2024

Ako už je leto pomaly tu za dva mesiace sa budú nosiť krátke sukne, ale netreba hádzať flintu do žita 15 kíl určite neschudnes, ale tých zdravých 5 kíl je možné, lenže len ak máš pevnú vôľu a začneš stravou a cvičením poriadneho kardia, držím palce, a ináč chodiť naobliekana to putaš 100x väčšiu pozornosť a ešte si ľudia myslia, že ti hrabe, ako s kilami v kratkom, ináč kila neschovas ničím ani vrecom len toľko, je úplne jedno čo si dáš v lete sú pekné voľné materiály, rifle sú snáď najhoršie

januska12323
25. mar 2024

Musíš ísť na to postupne. V tvojom prípade by som skôr začala s nájdením vhodného oblečenia na leto, nemusíš mať rifle a mikinu ak chceš byť zahalená. Sú rôzne ľahšie materiály, strihy, voľné šaty po zem, široké rukávy a tak. Tak by si sa necítila zle ale stále nemusela veľmi tlačiť na chudnutie.

ckocka
25. mar 2024

Vzhladom k charakteru počasia ťažko, u nás má byť na budúci týždeň 22°C.

dom_evi
25. mar 2024

@laurikasarinkaq No tolko asi neschudnes a bol by to za mna extrem, byvalo by ti asi zle. Ale mame zachvilu april takze ratam ze za tri mesiace mozes schudnut tych 6kg

simca06022011
25. mar 2024

podla mna z 86kg neschudnes rychlo 15kg... 5-10 mozno.. viac ani neskusaj...
a tie 2kg co ti to beha hore dole, to nie je ze schudnes/priberies.. to je uplne normalny pohyb vahy podla toho kolko vody ti telo zadrzi, ci si bola (no pardon.. ale je to tak) na wc a pod...
A nic v zlom ale to nie je vaha, kde by si musela revat kvoli tomu.. a uz vobec nie chodit naobliekana ako v zime. Psychicka pohoda je tiez dolezita na chudnuti 🙂) A presne ako sa tu pise.. cim obrovskejsie azahalujuce oblecko si na seba das, tym viac vyzeras "vacsie".. a to ti pisem ako niekto kto teda vazi vela :D a este to tak aby som chodila vo vreci...

simca06022011
25. mar 2024

a vsetko to co v lete nerobis, lebo mas pocit ze si velmi tucna, by ti pomohlo sa citit lepsie a schudnut.. napr. to plavanie, chodenie von, odreagovanie sa.

ibatanecnica
25. mar 2024

@ckocka ale leto ešte nie je.

@laurikasarinkaq tých 10 kg v pohode, Ak budeš mať dobre nastavenú stravu + pohyb. A počas leta môžeš ešte aj tých 5 kg

lucia13022023
25. mar 2024

Zdravé chudnutie je schudnúť 0,5kg týždenne. Ak chceš schudnúť zdravo a bez jojo efektu, nemôžeš ísť pod bazalny metabolizmus a treba na to ísť pomaly. Netrestaj svoje telo, robí pre teba príliš veľa veci na to, aby si ho hladovala.

manzanillaa
25. mar 2024

@laurikasarinkaq ja som sa takto trápila,keď som bola v puberte a to som mala o 30kg menej ako teraz....teraz už som dostatočne sebavedomá,že neriešim,čo si kto myslí,proste si dám kratasy,tričko, saty, pod ne kratasky tenké,aby sa mi stehna nesuchali a idem. Ale áno,musela som nato psychicky dozrieť a nájsť oblečenie, ktoré mi pasuje a cítim sa v ňom dobre. Držím ti palce. Vyskúšaj a uvidis👍zvládneš to💪

ckocka
25. mar 2024

@ibatanecnica Ja sa obliekam podla počasia, nie podla kalendára. Ale nevylučujem že niekto to má inak.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
amelia89
25. mar 2024

@chodec15 toto nie je pravda. zdrave chudnutie je 0.5-1kg za tyzden. Nehovorim ze to pojde konstatne kazdy tyzden 1 kg dole ale zase urcite sa nechudne 10kg 1 rok… Kebyze na to ides fakt ze take it easy tak to do pol roka urcite mas a bavime sa o zdravej forme chudnutia.

ibatanecnica
25. mar 2024

@ckocka 1 deň nerobí leto a určite sa nebude dávať do plaviek ako v lete

chodec15
Odpoveď bola odstránená
amelia89
25. mar 2024

@chodec15 pozri si toto video :
tato baba schudla zdravym sposobom (kaloricke a pohyb) za 1.5 roka 39kg. Potom otehotnela,porodila, a stale si vahu uplne v pohode udrzuje. Nie je vychrtnuta,nerobi extremy,je vsetko- s mierou a ma pohyb. to je cele

https://www.instagram.com/reel/C2CNiFeg3OL/?igs...

amelia89
25. mar 2024

@chodec15 vsak ja nehovorim o lietani hore dole,ja reagujem na to kolko pises ze trva chudnutie bez jojo efektu a ja s tym nesuhlasim. ak chudnes zdravo- cize je to tvoj zivotny styl nemas prečo lietat hore dole.

trema
25. mar 2024

Netrap sa prosim ta v dlhych rukavoch, ved aky je rozdiel dlhe nohavice a kratke napr. pod kolena? Dlha mikina a kratke tricko? V dlhych mas zakryte lytka a predlaktia, inak žiadny rozdiel a este sa v tom aj uvaris.. takze klud a chudni pekne pomaly zdravo, nestresuj sa, vela pi, jedz vyvazene, vela zeleniny a spanku. Aj keby si schudla 5kg bude to uspech 🙂

kluska
25. mar 2024

Mam podobnu vysku a vahu a zahalena nechodim, normalne kratasy a tricka na ramienka a na kupalisku 2 dielne plavky. Na kazdej zene vyzeraju kila inac. Do leta mozes schudnut tak na 80, ved uz v juni su horuce DNI. Chod SA poopalovat a budes AJ lepsie vyzerat, Lebo opalene telo je viac sexi. Zacni cvicit a hladaj a vyzdvihuj na sebe prednosti.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
amelia89
25. mar 2024

@chodec15 tak od toho tu nie som aby som hodnotila kazdeho zivotny krok. pre mna je obdivuhodne ze tam ostat nechces, a dokazes zmenit od zakladov svoj zivot. Pochopenie zdraveho stravovania a mentalne nastavenie je dlha cesta a kazdy kto to dokazal ma moj obdiv a nie kritiku 🙂

kluska
25. mar 2024

@chodec15 podla MNA chudla z vahy po porode, co je uplny rozdiel akokeby chudla zo svojej normalne vahy. Lebo po porode neni problem zhodit 10- 15 kil aj Bez namahy a diety, ja som schudla zo 106 kil po porode na 90 za rok Bez ziadnej namahy. Cize zhodila tak 24 kila maximalne svojim usilim. Co je AJ tak velmi dobry vykon. Len Este kratko je na svojej udrziavacej vahe, Len 3-4 roky, to je Este Malo.

mabenn
25. mar 2024

@laurikasarinkaq zacala som na 84kg 1.1. tohto roku, je koniec marca a mam takmer 74kg...ano, da sa to...kedze si uz mala problem so stravovanim, nesustred sa na rychle chudutie, ale na zdravu stravu, hlavne dostatok bielkovin, pridaj pohyb, idealne chodzu denne aspon 0,5h-1h, odstran najhorsie stravovacie preslapy a pojde to...uz v lete mozes byt o 10kg lahsia, ale ber to nie ze do leta a potom sa vratis, ale ako dlhodobu cestu...da sa to, teda ja mam po 3mes -10kg a to jem!, ale ide o to, co a kolko...ziadne hladovky, ziadne diety, vela bielkovin, zelenina

mabenn
25. mar 2024

a nemyslim, ze mas nadvahu az 20kil, ked mas 171cm, budes vyzerat fajn uz pri cca 70kilach...pridaj nejaky silovy trening, lebo nie je schudnutie ako schudnutie, postavu robi svalova hmota...ked prvy tyzden dva len odstranis najhorsie stravovacie navyky, pustis prve kila rychlo, lebo sa odvodnis a to ta bude motivovat pokracovat

mabenn
25. mar 2024

@chodec15 suhlasim s tebou s jednou vynimkou: ty hovoris o chudnuti tuku, co sa odporuca samozrejme pomaly a udrzatelne...z velkej nadvahy ale na zaciatku ide dole vela vody, t.j. odporuca sa obecne 0,5-1%vahy tyzdenne pustit...dala som 10kg za 3mes, ale podla merania %tuku, vody, svalov islo z tych 10kil dole asi 4-5kil vody, zvysok je tuk, dolezite je, ze som udrzala svalovinu, resp nadobudla trochu novej (cvicenim a zvysenim bielkovin)..cize pre cloveka, co ma 15-20kg nadvahu je v pohode dat prvy mesiac dole aj viac ako 2kila

nikdenikto
25. mar 2024

Nedávaj si cieľ že ideš chudnúť 15kg ale tvoj cieľ je proste schudnúť. Nesustreď sa na to číslo ani si ho nestanovuj. Ako si napísala, začni dnes, hneď teraz. Ak už máš obed za sebou, tak večer si daj niečo výživné a ľahké. Zacvič si dnes. Pusti si na YouTube nejaké video, alebo rýchla prechádza, čokoľvek pri čom sa zapotiš. Uvidíš, ako sa už ráno budeš cítiť oveľa lepšie. Držím ti palce 👍

Strana
z2