icon

Môžem držať prerušovaný pôst pri dojčení?

baska2244
12. júl 2024

Ahojte, mamičky,
som 5,5 mesiaca po pôrode a nedarí sa mi schudnúť posledných 5kg. Pred pôrodom som aktívne cvičila 6x do týždňa a mala som vzorový jedálniček. Po pôrode som sa trochu opustila, nedokážem sa znova naštartovať a rada by som prešla na prerušovaný pôst 16/8, ale neviem, či môžem, keďže synčeka plne dojčím.
Máte, prosím, niektorá s tým reálne skúsenosti? Hrozí mi s pôstom strata mlieka?

tani777
•
12. júl 2024

16/8 je v pohode post,ved to nehladujes 😊 urcite si davaj pozor na to,co zjes-aby si mala dostatok zivin a vitaminov,a kludne chod do toho 👍

babovka2321
•
Autor odpoveď zmazal
•
ellaa12
•
12. júl 2024

@baska2244 urcite by som nesla do ziadneho pôstu. Skor by som to dala len na úpravu stravy . Veeeela zeleniny , malo sacharidov .

deti95060810
•
12. júl 2024

pri kojení by som tiež do toho nešla...

hederamonstera
•
12. júl 2024

Urcite nie, nikto z tej komunity toto neodporuca

ivangeline
•
12. júl 2024

Jem malo, chudnem, mlieko mám. V týchto teplách ozaj veľa. Hlavne pijem.

dixitka
•
12. júl 2024

@baska2244 o mlieko z takéhoto režimu pravdepodobne neprídeš, ale ja by som umierala od hladu a teda pri tom nevydržala 🫣 telo si vyslovene pýta jesť častejšie, odkedy dojčím (čiastočne už aj v tehotenstve) a v noci mi škŕka v žalúdku od hladu, keď sa navečeriam skôr a potom už nejem. Pred tehotenstvom / dojčením mi to problém nerobilo. Ale ty to máš možno inak 🙂

janci27
•
12. júl 2024

Neviem preco si niekto stale mysli, ze prerusovany post 16/8 je nejaka hladovka. Ved da sam tam normalne do syta najest, hlavne treba jest vyvazenu zdravu stravu co sa da aj bez hladovania, nevyjedat ziadne blbosti, a aj ked zena koji to neznamena, ze musi kazdu chvilu nieco do seba tlacit. Ked si das ranajky napr. o 10h a posledne jedlo o 18h, potom uz nic, tak kvoli tomu mlieko urcite nestratis a budes sa citit aspon lahsie, nez vyjedat este nieco o 20h alebo nebodaj este neskor. Lebo takym stylom potom urcite neschudnes. Takze vobec sa toho neboj, nemas preco stratit mlieko, ked budes normalne vyvazene jest, akurat ze v ohranicenom okne, neboj, toto nie je ziadna hladovka ako si niekto mysli. Ved 8 hodin na jedlo bohato staci, netreba jest v jednom kuse. To ze vecer pocitis trochu hlad je len dobre, hlavne treba pit vela vody, to sa odporuca aj pri kojeni.

ninah1486
•
13. júl 2024
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ahoj, ja som tiez velmi tazko davala dole popôrodne kila, az ked som prestala dojcit siahla som po KetoDiet a s nou sa vratila na pôvodnu vahu, ktoru stale udrzujem