Nadváha 105 kg u 35-ročnej
Prosím vás posledne mesiace mam problémy s bolesťami tela.
Ráno vstávam ako dôchodca...všetko ma bolí...
@jsbb a vieš s čoho máš tie bolesti?
no 105 kil -zataz nielen na klby ale aj organy .. a telo ti to dava najavo.. zacni so sebou daco robit .. namiesto sedenia za pc radsej zacni cvicit alebo si nastuduj zdravy jedelnicek co je zaklad kazdeho chudnutoa etc ...
Tak presne za chápem, mam 35a tiež som mala váhu 105kg.a tiez som ráno vstala ako dôchodca. Jediná rada. Bohužiaľ. Zle sa to číta. Ale treba schudnúť. Potom bude lepšie. Inak to nevidím.
ja mam po dvoch porodoch , 26 rokov a 100 kg, je to dost, citim na sebe ze to nie je ono, snzaim sa ale nejde to az tak pdola rpedstav. no ale fakt treba schudnut, posilovat a zdravo jest, hybat sa. ja chcem ked budu deti vacsie s nimi chodit na bicykle a turistike a vsade, a nie jak dochodca sediet doma a cakat, lebo nevladzem a to ma motivuje
ale to je bezny den kazdej zeny .. 15tis krokov mam ked mam bezny den .. ako pisem zaklad je strava ak tu neupravis a nebudes jest spravne a pravidelne mozes aj 24 hodin behat okolo domacnosti ale nepomoze ti to
@syslik81 áno 15 tis krokov do 15.00 potom 5 hod záhrada dom..ja nesedim vôbec ....
ok este raz - beny den zeny .. zaklad je jedlo .. ale pytas sa na bolest .. ano moze to byt z vysokej vahy .. je to zataz na klby a organy ako som pisala .. treba so sebou daco robit a nie sa vyhovarat ..
nevravim ze sedis a nic nerobis. ak s avela hybes, uprav stravu potom. ja viem dke je u mna problem. ale ja som skor myslela, ze cim budeme starsie a nic s tym nebudeme robit, fakt budeme sa coraz tazsie hybat a bude nas viac telo boliet. nehejtujem, som v tom s tebou a motivujem
Ja som si tiež myslela, že to bude váhou. Schudla som 30 kil a bolo to rovnaké. Dokonca únava sa ešte zhoršila. Nemusí to byť váhou.
Bezny pohyb k chudnutiu nestaci. Nemam sice nadvahu,ale citim,ze priberam vekom a pritom sa neustale hybem,lahnem az vecer do postele. Proste bezny pohyb nam uz nestaci. Treba pridat aspon rychlu chodzu. Kardio cvicenie a aj posilnovacie cvicenia a hlavne zmenit stravu. Ja osobne sa nedokazem vzdat peciva,ale snazim sa jest zeleninu namiesto priloh.
Pozri, radu hladaj u odbornikov. A nie bezna zena neurobi 15 tisic krokov. Dostanes tu rady ako menas jest chlieb a pecivo, sladkosti, zemiaky .... Odporucam ti pozriet Andy Stech na IG al. na YT. Mlade to ziena no ma to v hlave spravne upratane. Koli nej som si zalozila IG. Sledujem ju dva tyzdne a dnes konecne-1 kg. A to som uz bola zufala od vianoc. Jem vsetko- samizrejme spravne mnozstva a kazdy den kolacik zdravy, hotovy za 15- 20 min a max 5 zloziek. Ziadne tahiny, koniakove cestoviny, tempeh,ani podobne suroviny, ktore ani nevies precitat ani kde ich zohnat.
Neviem z čoho, údajne som zdravá, ale tiež ma všetko bolí ako dôchodcu. Ked sa to nedá vydržať, dám si Coldrex horúci nápoj a to mi dosť uľaví.
@zuzinka888 a ta andy stench je aky odbornik ? odbornika by som brala niekto kto to ma vystudovane, ale to by tam na stranke mala napisane. ale nutricny coach mozem byt aj ja, na to ti nic netreba, ale to ako odbornika neratam.
tak ked sa cele dni nezastavis, zrejme si unavena.. este ked mas nadvahu, to je pre telo ovela namahavejsie.. co tak polavit? a nepocitat, kolko denne spravis krokov?
mna tiez vsetko boli su lepsie dni a su hrosie dni a najde sa kadeco. mam o nieco viac rokov,a le trva to dlhsie.
mala som 95kg, schudla som asi 20kg a moc sa toho nezmenilo. akurat ma tolko nohy nebolia,a le vsetko sotatne zostalo.
Som názoru, že to nemusí byť váhou...môže to byť práve tým, že teda sa nezastavíš a robíš a telo ak na to nie je zvyknuté tak cez noc stuhne a proste ráno kým sa rozhybes je to morda...samozrejme schudnúť je fajn.
Ja som schudla 30kg a žiadna zmena sa nekonala v tomto aj tak som ráno ledva zišla dole schodmi bez ujmy 😂...
Strava,strava,strava. To je dôležité,to čo opisujete zažíva každá žena. Ja mám kamošku kt váži viac ako 130kg a má 36,sťažuje sa,ale nerobí nič,aby to zmenila. Vraj má zlý metabolizmus,choroby atď... A vôbec to nie je tým,že denne vypije 2,5l Colt,že na večeru má o 22 bôčik ,slaninu a pod lahôdky.... Ja mám 34, vážim 82 a cítim sa ako slon. A áno,vyzrala som sa. Ale začínam chudnúť,teda zmeniť postoj k jedlu,lebo nejem pravidelne,malo pijem a dojedam za deťmi. Minulý rok som šla podľa jedálnička,jedla každé 2,5-3h menšie porcie a schudla necelých 10kg za 8tyzdnov. Už len sa dokopat
@syslik81 15000 krokov som mala, keď som doma upratovala/ varila a k tomu dávala 13-14km prechádzky so psom. 😀 Nič v zlom, ale to mi rozhodne nepríde ako bežný deň ženy, ktorá pracuje alebo je na RD. Teda, ibaže by tá žena robila poštárku. Pri takej nadváhe pomôže aj chôdza, resp. práca v záhrade v kombinácii s normálnou stravou.
Ahoj, ja som chuducka a nohy ma bolievali uz pri zobudeni, kym boli deti malicke, co som cele dni bola na nohach. Teraz ked mozem viac sediet, sa uz s bolestami noh nebudim. Ak ta boli chrbat, na to zial treba schudnut.
@lalala94 14km a len toľko krokov? Blbosť. Ja napr keď nesiem dcéru do škôlky,máme to pár metrov, cca 7min cesty a urobím cez 1000krokov (cesta tam aj naspäť) ja som teraz doma,nepracujem a bežné mám tých 12000 minimalne
@petulda333 skôr som ochotná veriť svojim hodinkám ako tomu, že človek za 7 minút prejde cez 1000 krokov (teda normálnym tempom), obzvlášť ak sa jedná len o pár metrov. Ja som si ale všimla, že niektoré hodinky tie kroky počítajú nejako divne (viac ako reálne človek prejde).
@evica17 Ma to vystudovane v Prahe. Fakulta telovychovy a sportu odbor nutricne poradenstvo a sportova diagnkstika. Takze jej dlhujes ospravedlnenie🤣. A chapem ze uvadza vyraz nutricny coach.- lebo toto vyslovit..... Obcas si treba aj nieco o cloveku zistit skor ako ho "das dolu"🙁
@majamat no, asi by som tie údaje brala s rezervou, stále je to len +/-. Sranda je, že zatiaľ to každé hodinky, s ktorými som sa stretla počítali inak. Nehovoriac o mobile (mám iPhone a ten je úplne mimo). Ak by ale stačilo na 30000 krokov upratovať, asi by sme všetky upratovali a zaspávali s dobrými pocitmi. 😀
Chápem to, že máš nejakú váhu + nato 105 kg naviac
@majamat to je " chyba" hodiniek ked som ich mala len som vstala a mala som aj 300 krokov.( pocas noci). Suseda sa tiez chvali ze urobi aj 12 tisic a robi predavacku v lidli. Keby na placi este pkchopim ale ona je vacsinou za kasou.😅 takze pri tych obrovskych nakupoch a pocte ludi ok.
Moj 6r syn spravi 30tisic krokov v skole a druzine a to tam chodi aj naspat autom :D
Pohyb co mas aj co sa tyka prace okolo domu je tvoj bezny pohyb a ked chces schudnut tak ti treba pohyb navyse napr rano fitko alebo este podvecer bike.. Ked vstavas rano taka ako pises myslim si,ze je to stravou. Mozno tazsie jedla,zemiaky,pecivo,cestovina,.. moze byt?ci nie?alebo i jarna unava... V kazdom pripade pohybom navyse (cvicenie)uvolmis endorfiny,lepsia kondicka,urcite sa budes citit lepsie.
@lalala94 píšem,že 1000 krokov ale cesta tam aj späť,čiže cca 15min. Ja som si sledovala krokyzteda cinfakt merajú dobre a sedí to. Vieszpises,že 15000krokov máš za celý deň behania a plus 14km prechádzka. Veď už len na tej prechádzke urobíš toľko krokov,kde ešte zvyšok. Ja chodím veľa,niekedy si to ani neuvedomíme. Keď som aj robila ako predavačka,tak len v práci som nachodila 15000 a ďalších 10000 doma. Ale nechudnem 😀😀

Ja mam 58kg a tiež ma všetko bolí. Nemusí to byť z nadvahy