Naša spoločná cesta za dokonalou postavou
Ahojte baby,
kazdy rok si 1.1. dam rovnake predsavzatie. Tento rok schudnem. Zacnem cvicit, zmenim stravu a potom ma to o tyzden prestane bavit. Popripade ma zavalia povinnosti a nestiham sa venovat sama sebe. A kedze doma nemam spriaznenu dusu, ktora by ma podporila, tak to vacsinou vzdam....a tak dokolecka zacinam kazdy rok, kazdy mesiac prveho, kazdy pondelok a stale som na rovnakej vahe plus minus dve tri kila. Kedze doma nemam nikoho, kto by ma v tomto podporil, ani v mojom okoli, dufam, ze najdem spriaznene duse tu 🙂 Ak ste sa spoznali v tomto popise, budem rada, ak sa ku mne pridate a spolu to zvladneme a staneme sa tak lepsimi, zdravsimi, stastnejsimi a krajsimi verziami samych seba a v lete budeme vyzerat v plavkach dokonale 🙂)
Ked som bola mladsia som bola presvedcena, ze ked clovek nema predispozicie byt chudy, tak uplne chudy nikdy nebude. To vsak nie je pravda a to, ako sa moze zmenit ludske telo som videla v americkej show The Biggest Loser, kde sutaziaci kazdy den sa potia pri zabijackych treningoch, ktore im samozrejme odklepli lekari, jedia zdrave jedlo a objavuju sameho seba v tej kope roztapajuceho sa sadla. Kazdy z nas ma nejake komplexy, nejake problemy, nejaky obavy a strach a kazdy z nas sa s tym vyrovnava vlastnou cestou. Niekto pije alkohol, niekto je workoholic, niekto shopaholic a niekto to vsetko zahana jedlom. Prikladam motivacnu fotografiu, ze sa netreba na nic vyhovarat a naozaj vsetko ide, len treba vydrzat 🙂
Moju cestu za dokonalou postavou mozete sledovat aj na mojom blogu http://www.activio.sk/, kde budem pravidelne okrem ineho pridavat aj tipy na cvicenie a rady, ako si chudnutie v tomto komplikovanom svete ulahcit 🙂
Takze, kto je so mnou? 🙂

@ivetlo no pravidelné jedenie je dôležité. alebo teda ja jem vtedz keď som proste hladná, ale už sa mi to ustálilo, že v akých hodinách jem a to si držím cca aj keby neviem čo bolo. Ja nemám problém sa najesť aj na zastávke, alebo proste rýchlo v práci, ale jedlo musí byť a je mi jedno čo si ľudia okolo mňa myslia. Jedlo je skrátka dôležité a vidíš sama, že potom by si zjedla celú chladničku. Neviem uplne presne aké je to s deťmi, keĎže ich nemám, ale skús si to jedlo prirpaviť deň predtým keď máš čas. Daj si do misiek a skrátka to len už vytiahneš a naješ sa pri nich. Myslím, že je lepšie jesť nie uplne v kľude ako nejesť vôbec a potom zjesť toho veľa naraz.
Kokosák používam ako jeden zo zdravých tukov. Nepoužívam ho však až tak často, lebo iné zdroje tukov mi chutia viac. Na webe je k tomu naozaj veľa informácií 😉
celkom fajn článok dala babenka v inej skupine
http://tomasgibej.sk/o-drakoch-nejedeni-po-sies...
nestíham ho čítať, tak si ho tu odložím 😀
je to o papkaníí
@ivetlo o kokosovom oleji som pisala uz davnejsie clanok, tak snad ti to v tom nieco pomoze 🙂
http://www.activio.sk/2014/02/chudnutie-pomocou...
a čo poviete na www.akochudnut.eu
Neviem ako budem dnes cvicit ked ma boli hrdlo.. :( nemate nejaky tip na zazracny elixir ktory ma opat dostane do zivota? Caj so zazvorom medom a citronom uz pijem..
@lienocka292 Tak mne pomáha natrieť si krk na noc jazvečím sadlom, preložiť to igelitovým sáčkom a previazať plátennou plienkou. Toto mne funguje. 🙂 Skoré uzdravenie
@bziki Som začala s tým olivovým olejom, od piatka každý deň jednu lyžicu, som zvedavá čo to spraví tak po mesiaci, lebo aj susedka mi hovorila že jej nevesta a syn po mesiaci 5kg dole. Tak som si povedala idem do toho. Možno mi to pomôže lepšie rozbehnúť metabolizmus. 🙂
@snapi Ani mne nevadí sa najesť na verejnosti, a pod. Mne vadí keď sa chcem v kľude najesť, aj pri obede s deckámi a hneď ma niektorý z nich vytočí, lebo robí blbosti s polievkou, alebo podobné veci... A ja mám vyliečený vred pred 4mes a mne proste nervy idú do žalúdka a potom mi to tam ako keby sekne tú stravu a bolí ma brucho, netrávi mi, necítim sa dobre. Ja sa potrebujem odblokovať aby som si všetko tak nepripúšťala a potom aj moje bruško bude lepšie poslúchať 🙂 snáď.
ahojte zienky chcela som sa spýtať či chcete aby som vám napísala ja svoj jedálniček,čo papám. ale len ak máte záujem, lebo nechcem aby ste si mysleli že tu mudrujem a tak 🙂
mne to vychádza, že najviac chudnem na stehne 🙂
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-If4IBw...
@ivetlo keď začneš poriadne jesť, budeš sa hýbať, tak sa aj tie nervičky vytratia 🙂. ja som strašný nervák, síce málokedy som vzletela, rozčúlila sa, ale keď tak už poriadne. ale úpravou stravy, cvičením sa mi aj toto upravilo a stres zvládam ľahšie. niektoré veci dokážem mať na háku uplne - ak nie sú uplne opdstatné ako keď upracem a priateľ vzápätí zasviní celú vaňu a podlahu niečím. V minulosti som ho za to riadne zvozila. teraz si poviem, hm, tak aspoň sa zohnem navyše, však mi to neuškodí...a tak podobne. neboj nič, spraví sa to. je potrebná aj zmena myslenia trošku a vytrvalosť. výsledky sa dostavia 😉
@katka444 aj ja zatial v stehne som najviac schudla.. A vtedy to aj na nohaviciach pekne vidno ze idu dole ani merat netreba.. 🙂 len momentalne mi vaha stagnuje mala by som asi viac cvicit ale momentalne som chora a zle sa citim.. :( ale vonku s malym sa isto prejst pojdem.. 🙂
@lienocka292 a to si ako dala dole zo stehien,?
@bandura no snazim sa cvicit aj tie rozne levely alebo sama beham na mieste a potom mam take vytahovacky.. Ale za 2tyzdne zatial len 2cm okolo stehien.. Drzim stale program od Macingovej a potom pojden bud na semafor alebo oddelenu stravu.. A ty si stale mixujes?
@lienocka292 a to co je semafor? fakt neviem....nie pridala som aj zeleninove salaty , tvrdy syr, bryndzu, dnes rano ovsene vlocky s jabkom a podobne bombardovali ma dievcence za to mixovanie tak som to zvazila
Je to typ stravovania tiez od Macingovej... Je tam tiez jedalnicek na mesiac podla toho semaforu.. Su tam receptiky podla farieb zoradene aby si vedela co s cim kombinovat.. V podstate uci pomaly ako prejst na oddelenu stravu..
@ivetlo v strave je dolezite pozerat na to, co si do tela davam. Vacsina ludi si povie brrr, olej, alebo brrr tuky...ale aj tuky su pre telo dolezite. Vzdy to prizvukujem dookola, ale cim skor to clovek prijme za svoje, tym lepsie pre neho. Jedlo nie je na utisenie hladu. Jedlo je palivo pre nase telo. A nie je jedno, co do neho natankujeme, takze na to vzdy myslite, ked budete mat chut vyzrat cely McDonald 🙂
Nove rychle cvicenie na blogu - tento krat sa zameriame na brusne partie 🙂
@snapi hmm, tak mne nervičky pracujú na plné obrátky aj keď cvičím 😀 ale ja som vraj dosť "samonasieracia" 😎
@katka444 stehná super 😉 samozrejme, nie len stehná 🙂
@ivetlo hmm, aj ja sa snažím menej kričať a rozčuľovať sa, ale často je to len formou snaženia sa 😖
ahojte 🙂 práve som docvičila JM, mala som v pláne síce večer posilku, ale musím ísť dnes spať so sliepkami, tak som musela meniť 😝
@ivetlo nemám síce deti, ale viem si predstaviť, že niekedy sa to proste nedá 🙂. ono sa to však bude zlepšovať, ak budeš chcieť. Treba to celé brať ako zmenu životného štýlu ku ktorému patrí j ozdravovanie psychiky a lepšie zvládanie stresu. Skús si nebrať niektoré veci až príliš a uvidíš že život aj chudnutie budú ľahšie 🙂. A vždy budú dni blbci. ale tak aj to patrí k životu, len sa ich treba naučiť zvládať.
@mimikyky ja som tiež samonasieracia, ale proste ono sa to nejako upravuje 😀 jasné, že aj mňa chytia nervy, ale tak enstalo sa ti ešte, že si mala neskutočné nervy a popri cvičení si ich vyplavila a bolo to ok? Lebo ja mám jeden veľmi silný zážitok a odvtedy proste mám pocit, že to dokážem tak nejako lepšie regulovať už aj mimo cvičenia a tie endorfíny tam popri pravidelnom cvičení proste sú 🙂.
Môj jedálniček:Raňajky: cottage cheese 200g plus cheryy paradajky,paprika / omeleta z 2-3 bielok,jedno zltko,s udeným tofu plus zelenina / doma pečený celozrnný špaldový chlieb so semiackami plus tuniak,syr.
Desiata: tvaroh 200g plus ovocie.
Obed:cez tyzden nevarím doma,len cez víkend. masa jem pomenej,len kuracie a ryby.
olovrant:tvaroh 200g
vecera: ked som nemala cotagge chesee na ranajky,tak je na veceru, alebo aj omeleta s tofu.
druha vecera je jeden celý grep.
pijem take 2 lite tekutín denne,zelený čaj,cista voda,caj Lymforegen.
doma mame suroviny take ze kokosový olej, quinoa,bulgur,basmati ryža,celozrnne cestoviny, kuskus,vela zeleniny/paprika,paradjky,cuketa/,tofu,soja,takze ked varim tak nieco z toho.
cvicim v podtstae kazdy den,ja cvicim na splity . 2-3 do tyzdna kardio-bud beh,alebo riadny 20minutový HIIT.

ahojte kočky 🙂 mala som trošku doma vybavovačky, nervy, ...depky ☹ aj som čokine neodolala, ale aspoň som sa prinútila na pás. už aby boli tie problémy vyriešené, lebo takto je to pekne naprd 😠
dnes už mám za sebou pás, a poobede mám v pláne jm, dúfam, že mi to vyjde