icon

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou

bziki
11. mar 2015

Ahojte baby,

kazdy rok si 1.1. dam rovnake predsavzatie. Tento rok schudnem. Zacnem cvicit, zmenim stravu a potom ma to o tyzden prestane bavit. Popripade ma zavalia povinnosti a nestiham sa venovat sama sebe. A kedze doma nemam spriaznenu dusu, ktora by ma podporila, tak to vacsinou vzdam....a tak dokolecka zacinam kazdy rok, kazdy mesiac prveho, kazdy pondelok a stale som na rovnakej vahe plus minus dve tri kila. Kedze doma nemam nikoho, kto by ma v tomto podporil, ani v mojom okoli, dufam, ze najdem spriaznene duse tu 🙂 Ak ste sa spoznali v tomto popise, budem rada, ak sa ku mne pridate a spolu to zvladneme a staneme sa tak lepsimi, zdravsimi, stastnejsimi a krajsimi verziami samych seba a v lete budeme vyzerat v plavkach dokonale 🙂)

Ked som bola mladsia som bola presvedcena, ze ked clovek nema predispozicie byt chudy, tak uplne chudy nikdy nebude. To vsak nie je pravda a to, ako sa moze zmenit ludske telo som videla v americkej show The Biggest Loser, kde sutaziaci kazdy den sa potia pri zabijackych treningoch, ktore im samozrejme odklepli lekari, jedia zdrave jedlo a objavuju sameho seba v tej kope roztapajuceho sa sadla. Kazdy z nas ma nejake komplexy, nejake problemy, nejaky obavy a strach a kazdy z nas sa s tym vyrovnava vlastnou cestou. Niekto pije alkohol, niekto je workoholic, niekto shopaholic a niekto to vsetko zahana jedlom. Prikladam motivacnu fotografiu, ze sa netreba na nic vyhovarat a naozaj vsetko ide, len treba vydrzat 🙂

Moju cestu za dokonalou postavou mozete sledovat aj na mojom blogu http://www.activio.sk/, kde budem pravidelne okrem ineho pridavat aj tipy na cvicenie a rady, ako si chudnutie v tomto komplikovanom svete ulahcit 🙂

Takze, kto je so mnou? 🙂

Naša spoločná cesta za dokonalou postavou
mimikyky
13. mar 2015

@bziki no teeda, idem to popozerať 😉

dankaa78
13. mar 2015

@bziki juuj oooooo aaaaach parada 😀

dankaa78
13. mar 2015

ale vazne.je to poriadne narocne.musim povedat..

bziki
autor
13. mar 2015

@mimikyky To ma velmi mrzi :( Ale ako si povedala, co nas v zivote nezabije, to nas posilni a Vy ste tu vsetko silne zeny, na ktore sa nejaki bezni chlapi ani zdaleka nechytaju 🙂 A mimochodom, toto cvicenie a zmena zivotneho stylu nam vsetkym len dokaze, ze v zivote dokazeme vsetko, co si zaumienime, jedine, co nam v tom brani sme my same a nas sposob myslenia. Inak kocky, mam vystudovanu psychologiu, takze ak chcete, mozeme si tu spravit aj terapeuticke okienko :D

mimikyky
13. mar 2015

@bziki takže máš papier na to, aby si nás tu mohla džubať, a psychologicky na nás pôsobiť keď nás budú chytať zajačie úmysly 😀 😀 😀 super 😉

suellin
13. mar 2015

bziki skvelé ďakujem za tip 🙂 , mimikyky, hej aj ja z tých liekov ako ty spomínaš, 15 kg, tak hlavne,že si našla odvahu a dokázala sa osamostatniť, verím,že toto je najťažsie, ako zhodiť nejaké kilá, ja mám za sebou skvelú rodinu a skvelého partnera, tak verím,že úspešne vysadím,tie "cukríky" a budem sa každý deň hýbať, a ako cvičíš,či tento bzikin probram? ja dnes plaváreň dám keď je také hnusné počko...

mimikyky
13. mar 2015

@suellin začnem od konca - mňa by teda na plaváreň nikto nedostal 😔 😔 ja doma, mám nejaké mašinky, teda viac tých mašiniek a hračičky na cvičenie... a chodím aj do posilky, teda konečne som zase začala po dlllhej dobe 😎 a vyzerá to tak, že sme z jedného kúska sk 😉

ivetlo
13. mar 2015

@mimikyky Musím ešte popozerať a niečo vymazať z mobilu. Ja mám dosť pohybu, aj pri deckách a veľa chodím peši. U mňa bude tá strava kameňom úrazu. Len ja som sa o tom bavila aj s dr na gastroenterologii a ten ma teda nepotešil. Ja som sa teraz liečila od októbra na vred v žalúdku, na zápal a vysokú kyslosť žalúdka (tú mám z toho údajne že už mám vyoperovaný žlčník - a asi budem stále na liekoch - teraz sa mi darí aj bez nich 🙂 ). Ešte som doma na rodičovskej dovolenke a moja strava je domáca, žiadne fastfoody a pod. Tak sám dr nechápal prečo mám takéto problémy. Ale asi nervičky nervičky nervičky 😒
Ja som sa vždy pohybovala, na škole pravidelne cvičila, chodila behávať. Váha mi kolísala tak 68 až 72kg. Ja mám takú postavu aj rici aj cici. 😀 Len po nástupe do práce som behom necelého roka pribrala neuveriteľných 10kg - čistá katasrofa. Tak som bola na 82kg než som otehotnela, po tehu sa mi zadarilo schudnúť na 80kg(počas tehu som pribrala 22kg). Potom druhé tehu a čistá katastrofa - tá slanina sa ma nechce pustiť. Behom roka som išla dole z 96kg na 84kg, potom sa mi zadarilo na 78kg (to som bola zdravá) a odkedy mám zdravotné problémy so žaľúdkom tak je to čistá katastrofa. Zas mám 84kg a cítim sa pod psa. Ale teraz ako cvičím pravidelne (než som začala s vami tak som buď doma na rotopede 45min alebo jilian m. cvičila 5krát do týždňa a teraz už 2mes chodím raz do týždňa aj na jógu) sa začínam cítim lepšie. Ako váha nejde dole, ale pocit sama zo seba mám super.
A viete čo je baby najlepšie, že keď som váhu neriešila, tak som bola ok. Teraz čím viac sa snažím tak tým viac ostanem niekedy demotivovaná a stojí to za prd. Ale môj manžel mi to v živote nevytkol a za to som šťastná šťastná šťastná. Teraz mám 31r a 84kg (som aj pomeraná a odfotená). A ani nechcem vedieť koľko by teda mne namerali podľa metabolizmu že mám rokov. Hádam aj jamu by som si mala ísť dať kopať 😅
Baby nech nám to ide a nazdravie. Dnes mám už 1,6l vody v sebe. 😎 Tak nazdravie

suellin
13. mar 2015

mimikyky tak akože ty si aká akčná žena palec hore, posilka to mňa zase vôbec nebaví, hej z jedného rovnakého pekného mesta, mne sa tu super býva, sme sa presťahovali z dedinky 🙂, inak ,čo mňa strašne štve, že nikde sa nedá chodiť cvičiť s deckami, ja mám jedného 6 a pol ročného chlapca, priateľ je časovo zaneprázdnený,ale zas má super prácu, ale ja by som aj do fitka išla,ale čo so synátorom, napríklad v meste máme aj ženské fitko,mimikyky asi vieš,ale deti tam nesmú,tak mi jediné zostáva cvičiť doma, čo cvičím od 09/2014,alebo odveziem malého na krúžok a idem za ten čas behať, aj dnes má plávanie tak využijem a idem plávať s ním 🙂)) ivetlo si ma pobavila... hlavne váha nejde dolu ,ale ten pocit zo seba, ver mi,že aj váha sa pohne a potom budeš krásne chudá a ešte aj pevná ako ľaňka 😉

mimikyky
13. mar 2015

@ivetlo
na váhu sa vyprdni !!! schovaj ju, a vytiahni tak maximálne raz za mesiac a uvidíš, hneď Ti bude lepšie 😉
váha nie je dôležitá, veď je zbytočné sa ňou stále stresovať, hore dole skáče, lebo raz vykakáme menej, inokedy sa viac vody napijeme, máme svoje dni atď...
dôležitejšie sú cm 😉 preto je lepšie sa poriadne pomerať, spraviť si tabuľku, foto a znovu prekontrolovať tak po 14 dňoch, po mesiaci - porovnať, a uvidíš, pôjde to pekne dolu, ten tuk nás bude krásne opúšťať 😉 😀
takže netrápiť sa, nemyslieť na to tak veľa, a nervičky nechať niekomu inému 😝
@bziki dobre píšem? čo Ty na to?

mimikyky
13. mar 2015

@suellin ja bývam v centre, viem, ktoré fitko myslíš..ja chodím do mirage vedľa polikliniky, tam je aj detský kútik, s hračkami, dvd-čkom, a hlavne wifi-nou 😀 decká tam bývajú často
keď sa zlepším v behu - lebo ja dávam viac menej rýchlu chôdzu - sledujem si tepovku, tak sa pridám 😎

bziki
autor
13. mar 2015

@mimikyky presne tak, dobre pises 🙂
@ivetlo vaha nie je dolezita a hlavne v zaciatkoch chudnutia. Meni sa ti metabolizmus, telo si privyka na novy zivotny styl. Niektore baby si pri diete povedia, ze parada schudla som 3 kila za tyzdne a to sa ich pustila len voda. Myslim, ze vsetky sme tu natolko inteligentne, ze chceme dat zo seba dole prebytocny tuk a nie svaly a vodu. Takze ak sa chcete vazit, vazte a merajte sa len po tyzdnoch a vzdy v rovnakom case - teda rano po zobudeni na lacno. a ak budete neiekedy pochybovat, pozrite sa na tu fotku, ktoru som pripla do uvodneho prispevku, ktorym som nastartovala tuto diskusiu. Z tej baby je uplne ina zena. iny clovek. A ak to dokazala ona, dokazeme to my vsetky ;)

suellin
13. mar 2015

okis kočky idem si za-bikovať , keď už je taký hnusný čas tak len v obyvačke 😀 takže športu zdar,ešte sa prinútiť viac piť a budem spokojná 😎
bziki radosť čítať tvoje príspevky 😉

ivetlo
13. mar 2015

Baby moje, tak som to už odcvičila, ale pravdu povediac v 40min som musela skončiť, lebo tie skácačky - uf. Teda až ma prsia bolia (boli aj v podprde, ale tak mám ich veľké a teda poletovali si 😉 )
@bziki Ďakujem za cviko, teda dalo zabrať. 😎

suellin
13. mar 2015

ivetlo treba kúpiť športovú podprdu,aj ja som včera kupovala, je to paráda, prsia držia a je pevná aj na chrbte, fakt dobrá vec.....

bziki
autor
13. mar 2015

Ja by som to bez sportovej podprdy neprezila 🙂 ved pri skakani na svihadle by som dostavala prsiami do tvare na striedacku pravy hak, lavy hak :D

ivetlo
13. mar 2015

@bziki @suellin Veru keď vybehnem do mesta musím sa poobzerať po niečom takom. 🙂

mimcamala
13. mar 2015

@mimikyky som ostala totálne hotová, je to hrozné , keď si jedna žena musí niečím takým prejsť. Máš môj obdiv, zrejme si už za tým, keď o tom dokážeš napísať. ...no ako vidím dievčatá samé veľké inšpirácie.
Včera som cvičiť nestihla ale dnes sa chystám vonku , rýchla chôdza, za posledný rok mám 6 kg navyše a predtým ešte 5kg...som minule sa ledva vošla do kabátu...tak som sa nasr...la , že čo bude somnou keď budem mať 40 a viac...mne chýba pohyb a od marca opäť pracujem (sedím v kancli na zadku celý deň alebo v aute) ...
@bziki a vlastne sme si dali nejaký termín, že do kedy? 3mesiace , pol rok...alebo čas ukáže...🙂

bziki
autor
13. mar 2015

@mimcamala termin si asi musi stanovit kazda z nas samostatne, lebo kazda vazime inak, kazda mame iny metabolizmus. Navrhujem, aby sme si kazda stanovila realisticky ciel, tak ze pol kila za tyzden, cize take 2 kila za mesiac a aj viac, ak sa podari 🙂 az kym pri pohlade do zrkadla nebudeme krochkat od blaha :D ono povedat si, ze chcem vazit 50 kil nema zmysel, lebo mozem vtedy vyzerat uplne priserne vychudnuto a chorlavo. mozno pri 60 kilach si poviem, ze parada, takto je to fajn, uz mi staci si len takuto vahu udrzat.

ivetlo
13. mar 2015

@bziki Babenky tak môj cieľ je minimálne 10kg dole (teda 74kg), ale keby sa mi dalo a išlo to tak by som rada tých 70kg. Teraz keď sa rozbehneme, tak verím že prvé kilká pôjdu dole viac a rýchlejšie, ale potom to bude u každej stagnovať v istej dobe (u mňa to stagnuje na začiatku 🙂 ). A čas? Netuším, možno čím skôr tým lepšie 😎

ivetlo
14. mar 2015

@mimcamala @mimikyky @katty11 @dankaa78 @dolly @karina517
Ahojte babenky, tak čo, aké dáme dnes cvičenie? Ja sa budem úspešne hrať zas na kuchárku aj upratovačku, ale cez obed keď budú spať tak by som rada niečo. Keď nič iné tak aspoň tú moju Jilian M. si dám.
Pekný víkend

bziki
autor
14. mar 2015

Dneska sa kazda asi nalietame po dome a byte, plus upratovanie a pranie, takze to bude celkom zaberak, ale ak budete mat este chut, skuste si zacvicit Jillian 30 Day Shred - videa mate tu: http://www.activio.sk/2014/02/jillian-michaels-... 🙂

Davajte si samozrejme pozor na pitny rezim a na stravu ;)

mimikyky
14. mar 2015

@suellin @ivetlo
@bziki veru ani ja nedám na šporovú podprdu dopustiť 😉 hlavne pri skákaní 😀
@mimcamala ďakujem ... a tak tak, ani ja nechcem v 40tke vyzerať ako teraz vyzerám..noo, mám čo robiť, lebo už mi dýcha na chrbát 😀
a dávať si nejaký termín..no, na niekoho to môže byť fajn bič, ale niekto sa môže zase stresovať, ak to nepôjde ako chce.. hlavné je, dať si najprv menšie ciele, ako jeden veľký a ťažko splniteľný

kočky, ja som si dala dnes voľný deň
k obedu prišiel najstarší syn s priateľkou, rozkázali si bryndové halušky, tak som dnes trošku zhrešila 😝
teraz idem trošku relaxovať, a zajtra pokračujem 😉
a to pitie ☹ ☹ nejde mi toooo 😠

ivetlo
14. mar 2015

@mimikyky Veru treba aj oddychovať. Ja sa však spýtam (možno blbá otázka) : prečo si haluškami zhrešila? Lebo ja teda jedávam normálne, teda menšie porcie, k obedu sa snažím zaradiť namiesto prílohy šalát, a večera do tej 18:30h maximálne. Ako sa stravuješ ty? Nech mám príklad.
A ten pitný režim mi ide 🙂 . Aspoň niečo 🙂

dolly3
14. mar 2015

Ahojte ako sa darí ja cítim svalovku na stehniskách a inak strašne rada by som bola keby sa moja váha pohla smerom dolu, neviem koĺko zas takto vydržím. Keby som sa nevážila aspoň týždeň pomohlo by to?

ivetlo
14. mar 2015

@dolly3 Ja si myslím že by to pomohlo. Ja sa keď tak vážim u kamarátky a to je super že ma to ani nepokúša. Ja som sa hlavne aj zmerala. A ja sa budem merať po dvoch týždňoch. To tu baby písali že tak po mesiaci alebo dvoch týždňoch. Skús vydržať a nechaj sa prekvapiť. A možno budeme valiť oči ako nám to krásne ide 😕

dolly3
15. mar 2015

@ivetlo no chcela by som valiť oči zatiaľ som pozitívne naladená a to som rada 😵

dolly3
15. mar 2015

@bziki čo sa dnes cvičí ?Jillian?

bziki
autor
15. mar 2015

Dneska tiez navrhujem Jillian, alebo to moje 20 minutove cvicenie na cele telo. Tusim buduci tyzden ma zacat byt pekne, takze kto bude chciet a nema problemy s kolenami a klbami, moze si pridat beh 🙂 Ja sa do behania veru urcite pustim 🙂 Ako sa Vam dneska dari? Ja mam dnes svoj cheat day, takze si doprajem aj kolacik bez vycitiek, ale tak som plna, ze mi normalne chyba moja lahsia strava, ktoru si bezne davam cez tyzden 🙂

mimikyky
15. mar 2015

@ivetlo no veru, tými haluškami som zhrešila 😝 ja sa stravujem podľa určitých zásad, ktoré sa snažím dodržiavať 😉 ak tak, môžem ich sem hodiť..
@dolly3 na váhu sa vykašli, skamaráť sa radšej s meraním, a neboj, určite to pôjde dole 😉 😉 😉 je super, že si pozitívne naladená 🙂
@bziki
ja som dnes bola v posilke, odcvičila som si nohy, som zvedavá, ako mi bude zajtra 😎