Nedarí sa mi schudnúť i napriek cvičeniu
Ahojte prosím Vás cvičila som doma polroka na eliptickom trenažéri cca 40 minút az hodinu váha nešla dole atak som si povedala ,že začnem aj chodiť do fitka tam chodím 3 mesiac a ani kg dole!niektorý mi napíšete,že chyba bude v strave ale celkom sa zdravo stravujem ale nechápem tým kalorickým tabuľkam ....mám tam príjem 1970kcl a mne to príde nejak veľa váhu mám 89 kg,koľko by som mala mať deficit aby som konečne chudla ?ďakujem Vám krásne za radu ja už som zúfalá veľmi chcem schudnúť a nejde to vôbec
Ja vážim 68 kg. Príjem, aby som schudla, mám okolo 1600 kcal max
@adzy ja cvičím a nechudnem, dokonca priberám 🤷🏼♀️ prečo? Lebo cvičením sa nechudne ale spevňuje, ak nechudneš pri 1970kcal, tak to stiahni na 1800, ak to aj tak nepôjde, tak chod na 1700kcal. Ale pozor, nechoď pod 1600 🙂
@adzy ja cvičím a nechudnem, dokonca priberám 🤷🏼♀️ prečo? Lebo cvičením sa nechudne ale spevňuje, ak nechudneš pri 1970kcal, tak to stiahni na 1800, ak to aj tak nepôjde, tak chod na 1700kcal. Ale pozor, nechoď pod 1600 🙂
@denkabemommy jak víš, pod kolik nemá jít? Jen mě to zajímá...
@adzy chyba bude ve stravě. Potřebuješ zjistit, kolik energie vydáš za den a kolik přijmeš. Pokud to nevíš, nezhubneš. Prostě a jednoduše se musíš dostat na deficit - méně přijímat, než vydávat. V KT si vše nastavíš. Držím palce.
Ako casto cvicis? Sama ci s nejakym trénerom? A co centimetre?
Po 3mes cvicenia sa ti musela uz aj kondicka zlepsit, sila, enegia, drzanie tela.. zmena tam uz urcite bude nejaka..
@adzy chyba bude ve stravě. Potřebuješ zjistit, kolik energie vydáš za den a kolik přijmeš. Pokud to nevíš, nezhubneš. Prostě a jednoduše se musíš dostat na deficit - méně přijímat, než vydávat. V KT si vše nastavíš. Držím palce.
@berenika39 pri 90kg ísť nižšie by bol celkom risk, je jedno koľko meria v tomto prípade, lebo jej telo tú energiu spotrebuje v tomto množstve bez problémov + cvičí, mohla by si nižšími kcal momentálne uhnať najskôr tak kolaps - v spojení viacero faktorov- s rýchlou zmenou množstva kcal s tými, o ktorých nemusíme vedieť, či má (viac stresu, menej spánku). Samozrejme keď bude schudne nejaké kilá, tak si treba príjem znovu prerátať. Ale netreba ísť nasilu na nízke hodnoty, je to kontraproduktívne.
Podla mňa nie si v kalorickom deficite
A zapisujes si do tabulky uplne vsetko? Lebo ak si napises ze si zjedla salat ale nezapises ze si pridala aj 5 lyzic oleja tak je to dost rozdiel.. taktiez ak by si si kazdu hodinku prisla zobnut jeden maly bonbon.. ale teda plati tak ako ti tu pisali.. ak nechudnes treba ubrat zo stravy.. ono si to vies pekne odsledovat, uz za tyzden vidis ze sa pohla rucicka dole ak si v deficite
Zapisujes a vážis úplne všetko čo zjesť? Aký si si dala režim v tabuľkách? Takisto aký pohyb. Resp ako si aktívna mimo to cielene cvičenie. Takisto sa skús nielen vážiť ale aj merať...a aj zdravá strava vie byť kalorická....
Ja sa snažím chudnúť a namiesto kalorickych tabuliek sa snažím mať o 15% nižšie porcie ako som zvyknutý. Alebo jem len na 80% sýtosti .
@berenika39 ďakujem budem si to sledovať hodinky nerada nosím neznesiem ich takto neviem koľko mám výdaj
Ako casto cvicis? Sama ci s nejakym trénerom? A co centimetre?
Po 3mes cvicenia sa ti musela uz aj kondicka zlepsit, sila, enegia, drzanie tela.. zmena tam uz urcite bude nejaka..
@pralinka86 áno zmenu cítim viac vládzem aj stáť behať na nohách čo som predtým mala problém...teraz ma nohy vôbec nebolia ani po hodinovej prechádzky,cm som si nemerala ale na oblečení vôbec necítim žeby som schudla na váhe vôbec,trenéra som.mala len nejaké dva dni aby mi ukázal stroje ako mam cvičiť lebo nemôžem si určiť presný čas kedy môžem prísť do fitka kvôli malému synovi.....
A zapisujes si do tabulky uplne vsetko? Lebo ak si napises ze si zjedla salat ale nezapises ze si pridala aj 5 lyzic oleja tak je to dost rozdiel.. taktiez ak by si si kazdu hodinku prisla zobnut jeden maly bonbon.. ale teda plati tak ako ti tu pisali.. ak nechudnes treba ubrat zo stravy.. ono si to vies pekne odsledovat, uz za tyzden vidis ze sa pohla rucicka dole ak si v deficite
@spenat9 áno snažím sa všetko zapísať ale mám problém zjesť tých 1900 kcl dakedy idem aj pod 1500 záleží ako stíham pri dvoch deťoch dakedy ani nemám chuť jesť alebo zabudnem aj bude problém vtomto veru
Zapisujes a vážis úplne všetko čo zjesť? Aký si si dala režim v tabuľkách? Takisto aký pohyb. Resp ako si aktívna mimo to cielene cvičenie. Takisto sa skús nielen vážiť ale aj merať...a aj zdravá strava vie byť kalorická....
@sense režim som zadala stredne aktívna a zapísala trenažér hodinu denne neviem čo by som ešte mala zapísať
@pralinka86 áno zmenu cítim viac vládzem aj stáť behať na nohách čo som predtým mala problém...teraz ma nohy vôbec nebolia ani po hodinovej prechádzky,cm som si nemerala ale na oblečení vôbec necítim žeby som schudla na váhe vôbec,trenéra som.mala len nejaké dva dni aby mi ukázal stroje ako mam cvičiť lebo nemôžem si určiť presný čas kedy môžem prísť do fitka kvôli malému synovi.....
@adzy tvoje telo spali energiu už len vtedy ak by si aj celý deň ležala. Hovorí sa tomu bazal. To cvičenie je len bonus navyše. A väčšinou to nie je až tak veľa ako ukážu tie hodinky prípadne tabuľky. A telo si časom efektívnejšie ten pohyb robí,čiže menej energie vydá. Pozri si na nete BMR ,je aj kalkulačka na to. A potom si pozri tvoju aktivitu . Vyjde ti nejaké číslo,mne napr 1700 bazal, 2400 aj s aktivitami a ak chcem chudnúť mám prijať 1900 (kcal všetko)
A to sa snažím v kalorickych dodržať. Pokiaľ celý deň nepresedis tak si dáš vždy ľahkú aktivitu
https://gymbeam.sk/blog/bmr-kalkulacka/
@adzy a ak už máš režim že stredne aktívny,aktivity už nezapisujes,už ich máš v tom režime zohľadnené .
@hortenziaj aha ďakujem áno zapísala som strednú lebo za deň celý si lahnem možno tak na hodinku snažím sa hýbať odrana do večera som doma na materskej tak sa ani nedá nejak ležať pozriem si to všetko ešte poriadne...
Fotky porovnavacie si treba robit 🙂 zniz prijem na 1800-1850, dostatok bielkovin a musi to ist 🙂 s cvicenim ako pises urcite 🙂 ak ne zniz este trosku prijem alebo zvys, ak nechudnes niesi jednoducho v deficite…ak uz mas teda stredne aktivna (kde by som matersku urcite ja nezapocitavala) tak uz to tam potom zas nezapisuj ten trenazer a cvicenie, to mas v tom prijme zohladnene
@hortenziaj aha ďakujem áno zapísala som strednú lebo za deň celý si lahnem možno tak na hodinku snažím sa hýbať odrana do večera som doma na materskej tak sa ani nedá nejak ležať pozriem si to všetko ešte poriadne...
@adzy ak si si nastavila režim - to znamená strednú aktivitu, tak už nemáš osobitne zapisovať ďalšie aktivity. V režime je totiž zahrnutý akýsi priemer aktivít, aký je človek aktívny, koľko cvičí a pod. Ak si si zapísala ďalšiu aktivitu osobitne, mala si ju nahodenú akoby dvakrát (čo si si zapísala + tú, zahrnutú v navolenom režime). Keď nahodíš aktivitu, odráta ti aj kalórie a musíš si ich "dojedať."
Nastav si najprv správne tie tabuľky. A skús ešte chvíľu vydržať, či sa to nepohne dole, lebo doteraz si to robila nesprávne, dojedala si vycvičené kalórie, keďže ti ich odrátavalo po zapísaní aktivít, pričom si ich už mala "odrátané" tým, že si si zadala režim.
@berenika39 ďakujem budem si to sledovať hodinky nerada nosím neznesiem ich takto neviem koľko mám výdaj
@adzy aké máš BMR? Príjem 1900 je pohode pri takej váhe, však 600 spalis cvičením a telo v kľude spali pri tvojej váhe minimálne tých 1600. Čiže pozri sa na to koľko kcal prijimas a schudneš. Môžeš jest zdravo, ale ak zješ veľa orieškov a iných kaloricky pochutin tak neschudnes hoci je to zdravé. Ja som schudla z podobnej váhy už cez 20 kil. A podla toho co citam, tak ani len netusis ako si nastaviť KT a ako to cele funguje
Ja mam udrziavaci prijem na 2500. Ak chcem chudnúť idem na 2100. Tie vaše čísla mi prídu extrémne nízke. Ostan na tých 2000 a skus uvažovať nad konkrétnym zložením stravy. Neviem čo robíš vo fitku. Ale na tvojom mieste zaradim aj hiit 2-3x týždenne. Je to 15-16 minút. Mne maximálne vyhovuje tento systém https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohyb...
@adzy ak máš dobre nastavené kalorické tabuľky a nechudneš, nie si v kalorickom deficite. Máš zapísané percento telesného tuku? Zapisuješ všetko čo zješ a vytváraš si moje jedlo? Ono v tých hotových jedlách nevieš, aké použili presné suroviny, stačí,že dáš viac oleja, miesto smotany na varenie dáš na šľahanie a má to oveľa viac kalórií ako si myslíš. Vaziš presne alebo vyberaš porcie a kusy? To ti tiež vie spraviť kopu kalórií navyše. Ak máš vybratu strednú aktivitu, skús prehodiť na mierne aktívny pokiaľ nekojíš,ak áno nechaj si strednú. A prosím nepočúvaj blbosti typu,že ješ málo a telo si všetko ukladá 🤦 to som si hovorila aj ja, pokiaľ som nezačala poctivo zapisovať a zistila som,že klamem akurát tak sama seba
Príjem 1900 a výdaj na trenažéri 600.. to je 1300 a na vašu váhu extrémny kaloricky deficit...
Ak zjes 1900 a odcvicis 600 kalórií je to strašné nízky príjem jedla tam môže byť zadrhel, pridala by som ešte 400 kalórií jedla
Fotky porovnavacie si treba robit 🙂 zniz prijem na 1800-1850, dostatok bielkovin a musi to ist 🙂 s cvicenim ako pises urcite 🙂 ak ne zniz este trosku prijem alebo zvys, ak nechudnes niesi jednoducho v deficite…ak uz mas teda stredne aktivna (kde by som matersku urcite ja nezapocitavala) tak uz to tam potom zas nezapisuj ten trenazer a cvicenie, to mas v tom prijme zohladnene
@ravehami áno nezapišem nič tam už dala som strednú aktivitu ja toho dosť aj porobím aj na záhrade aj doma kardio aj fitko 3 x týždenne musím si tu stravu denný príjem ustriehuť napr.uvarila som dnes omáčku smotanovosyrovu zo.zeleninou a kuracím mäsom ako to mám zapísať zvlášť 100g mäso ale ako ty smotanu a syr ?
Ak zjes 1900 a odcvicis 600 kalórií je to strašné nízky príjem jedla tam môže byť zadrhel, pridala by som ešte 400 kalórií jedla
@zuzubb007 toto je už dávno vyvrátené...ak nechudne teraz a pridá ďalších 400 kcal, tak neschudne určite 🤦. Skôr by som sa pozrela na zápis jedla a nie ešte zapisovať aktivitu, keď ma nastavenú strednú. Môže jesť zdravú stravu a prijímať viac kalórií a tak isto chudnúť na nezdravom jedle. Samozrejme, aký vplyv to bude mať na zdravie je vec druhá...ale keby bola v kalorickom deficite tak váha ide dole určite. pár krát ochutná pri varení,tuto dojeda po deťoch, len pár lyžíc, čo sa nezapíše a váha stojí, alebo ide hore
@adzy ak si si nastavila režim - to znamená strednú aktivitu, tak už nemáš osobitne zapisovať ďalšie aktivity. V režime je totiž zahrnutý akýsi priemer aktivít, aký je človek aktívny, koľko cvičí a pod. Ak si si zapísala ďalšiu aktivitu osobitne, mala si ju nahodenú akoby dvakrát (čo si si zapísala + tú, zahrnutú v navolenom režime). Keď nahodíš aktivitu, odráta ti aj kalórie a musíš si ich "dojedať."
Nastav si najprv správne tie tabuľky. A skús ešte chvíľu vydržať, či sa to nepohne dole, lebo doteraz si to robila nesprávne, dojedala si vycvičené kalórie, keďže ti ich odrátavalo po zapísaní aktivít, pričom si ich už mala "odrátané" tým, že si si zadala režim.
@livuska124 áno ďakujem už tomu chápem nastavila som si to len na tu strednú aktivitu uz nič iné a podľa toho ako mi vyšlo budem jest a ukazuje mi aj deficit nejakých mínus 300kcl
@adzy aké máš BMR? Príjem 1900 je pohode pri takej váhe, však 600 spalis cvičením a telo v kľude spali pri tvojej váhe minimálne tých 1600. Čiže pozri sa na to koľko kcal prijimas a schudneš. Môžeš jest zdravo, ale ak zješ veľa orieškov a iných kaloricky pochutin tak neschudnes hoci je to zdravé. Ja som schudla z podobnej váhy už cez 20 kil. A podla toho co citam, tak ani len netusis ako si nastaviť KT a ako to cele funguje
@nelka93 áno trochu som tomu nechápala uz som si ti nadstavila a budem sa držať čo tam mám presne kcl aj deficit určite bola chyba v stravovaní to je môj sen schudnúť 20 kg a pohybu mám teda veľa aj doma aj na záhrade aj fitko 3 x týždenne aj 5 x trenažér hodina ja už som zúfalá ale budem sa presne uz riadiť kal.tab.

Počítaj si kalórie. Vydaj musí byt vyšší ako príjem. Funguje 100% aj bez cvicenia