icon

Nedarí sa mi schudnúť i napriek cvičeniu

adzy
5. máj 2025

Ahojte prosím Vás cvičila som doma polroka na eliptickom trenažéri cca 40 minút az hodinu váha nešla dole atak som si povedala ,že začnem aj chodiť do fitka tam chodím 3 mesiac a ani kg dole!niektorý mi napíšete,že chyba bude v strave ale celkom sa zdravo stravujem ale nechápem tým kalorickým tabuľkam ....mám tam príjem 1970kcl a mne to príde nejak veľa váhu mám 89 kg,koľko by som mala mať deficit aby som konečne chudla ?ďakujem Vám krásne za radu ja už som zúfalá veľmi chcem schudnúť a nejde to vôbec

adzy
autor
6. máj 2025
@no1990

Ja mam udrziavaci prijem na 2500. Ak chcem chudnúť idem na 2100. Tie vaše čísla mi prídu extrémne nízke. Ostan na tých 2000 a skus uvažovať nad konkrétnym zložením stravy. Neviem čo robíš vo fitku. Ale na tvojom mieste zaradim aj hiit 2-3x týždenne. Je to 15-16 minút. Mne maximálne vyhovuje tento systém https://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohyb...

@no1990 ďakujem pozriem sa nato

adzy
autor
6. máj 2025
@katu_sa

@adzy ak máš dobre nastavené kalorické tabuľky a nechudneš, nie si v kalorickom deficite. Máš zapísané percento telesného tuku? Zapisuješ všetko čo zješ a vytváraš si moje jedlo? Ono v tých hotových jedlách nevieš, aké použili presné suroviny, stačí,že dáš viac oleja, miesto smotany na varenie dáš na šľahanie a má to oveľa viac kalórií ako si myslíš. Vaziš presne alebo vyberaš porcie a kusy? To ti tiež vie spraviť kopu kalórií navyše. Ak máš vybratu strednú aktivitu, skús prehodiť na mierne aktívny pokiaľ nekojíš,ak áno nechaj si strednú. A prosím nepočúvaj blbosti typu,že ješ málo a telo si všetko ukladá 🤦 to som si hovorila aj ja, pokiaľ som nezačala poctivo zapisovať a zistila som,že klamem akurát tak sama seba

@katu_sa neviem čo je percento telesného tuku no mám dojem že to nemám dobre nadstavené ....a ,že ozaj som nemala kalorický deficit ja ťapa och teraz mám len stredné aktívna ukazuje mi 1960kcl a mínus 300 deficit

adzy
autor
6. máj 2025
@sonya007

Príjem 1900 a výdaj na trenažéri 600.. to je 1300 a na vašu váhu extrémny kaloricky deficit...

@sonya007 ach áno musím viac jesť premna to bolo veľa a nakoniec som zistila ,že mala by som ešte viac zjesť

katu_sa
6. máj 2025
@adzy

@katu_sa neviem čo je percento telesného tuku no mám dojem že to nemám dobre nadstavené ....a ,že ozaj som nemala kalorický deficit ja ťapa och teraz mám len stredné aktívna ukazuje mi 1960kcl a mínus 300 deficit

@adzy neviem, ktoré tabuľky máš stiahnuté. Ja používam aplikáciu kalorické tabuľky, také zelené. Priamo vývojári majú skupinu na FB,neviem,či sem môžem poslať odkaz,aby som neporušovala pravidlá. Tam je pekne vysvetlené,ako používať tabuľky, nastaviť ich aj vytvárať moje jedlo. Percento telesného tuku sa dá zmerať na inbody, alebo stačí nájsť približne podľa obrázku na internete. To tak treba dopísať,aby ti to presnejšie vypočítalo

livuska124
6. máj 2025
@adzy

@adzy ak máš strednú aktivitu, nemáš tam mať prečo -300 ....ešte stále tam máš čosi zle. Choď cez Môj profil do Nastavení jedálnička. Tam kde máš "Pripočítať trávenie" a "Zohľadnenie aktivít" - to nesmieš mať "odfajknuté." Naopak, odfajkni si presný zápis gramov.

livuska124
6. máj 2025

Aha, takto:

livuska124
6. máj 2025

Následne budeš mať v prehľade takto, ako na foto. Výdaj, tých 2056kcal je môj bazalny metabolizmus + aktivity - tie sú však zahrnute na základe mnou zadaného režimu - teda stredne aktívny. Keďže mám zadaný cieľ schudnúť, príjem na chudnutie mám tých 1748. Toľko by som mala prijať, nič už od toho neodrátavať, pretože všetko je zadané v režime a keď si zadáš cieľ schudnúť, tabuľky ti vyrátajú príjem už s deficitom, čiže na chudnutie.

nataliik
6. máj 2025

@adzy ja mam pri výške 175kg a vahe 85kg 1910kcal. Cvicim 4x týždenne hodinu silové, 1x 30min cardio, ale malá by som jest až okolo 2100kcal, len to už toľko nezvládam.
Ale chudnem hlavne vďaka strave.
Skus ísť na meranie inbody, tam ti daju presne čísla a budeš vedieť koľko máš jest.
Lebo možno máš papať viac. A deficit nie je to, že ti kt zadajú, že máš jest 1900 a ty zjes o 300kcal menej (teda 1600), tak som to pochopila z tvojho pisania.Lebo to už budeš možno na hranici bazalu, možno pod ním a vtedy nechudnes.
A hlavne si sleduj aj bielkoviny, sacharidy a tuky, tie tiež dodrziavaj.

adzy
autor
6. máj 2025
@katu_sa

@adzy neviem, ktoré tabuľky máš stiahnuté. Ja používam aplikáciu kalorické tabuľky, také zelené. Priamo vývojári majú skupinu na FB,neviem,či sem môžem poslať odkaz,aby som neporušovala pravidlá. Tam je pekne vysvetlené,ako používať tabuľky, nastaviť ich aj vytvárať moje jedlo. Percento telesného tuku sa dá zmerať na inbody, alebo stačí nájsť približne podľa obrázku na internete. To tak treba dopísať,aby ti to presnejšie vypočítalo

@katu_sa mám tie zelené aplikáciu uvažujem aj nad návštevou konzultáciou prečo nechudnem aby vypočítali mi presne všetko aj metabolizmus sídlia v Prievidzi asi sa objednám veru aj keď zaplatím zato ale hádam poradia pomôžu

adzy
autor
6. máj 2025
@livuska124

Následne budeš mať v prehľade takto, ako na foto. Výdaj, tých 2056kcal je môj bazalny metabolizmus + aktivity - tie sú však zahrnute na základe mnou zadaného režimu - teda stredne aktívny. Keďže mám zadaný cieľ schudnúť, príjem na chudnutie mám tých 1748. Toľko by som mala prijať, nič už od toho neodrátavať, pretože všetko je zadané v režime a keď si zadáš cieľ schudnúť, tabuľky ti vyrátajú príjem už s deficitom, čiže na chudnutie.

@livuska124 musela som to celé vymazať a zapísala som tak ako mi radili ale kkks mne vyšlo strašne veľa príjem to ja neviem ani či dám ale budem musieť keď chcem aby sa to pohlo konečne ja som si vlastne uvedomila ,že ja som málo jedla

johanka21
6. máj 2025

@adzy Nezabúdaj, že chudnutie cvičením nemusí byť len o váhe. Ako píšu odborníci, tuk sa mení na svaly a tie sú ťažšie ako tuk. Všímaj si, či sa mení tvar tvojej postavy a aj to, ako sa cítiš. Ja osobne mám "mierku", moje staré džínsy. 😉

sense
6. máj 2025
@adzy

@livuska124 musela som to celé vymazať a zapísala som tak ako mi radili ale kkks mne vyšlo strašne veľa príjem to ja neviem ani či dám ale budem musieť keď chcem aby sa to pohlo konečne ja som si vlastne uvedomila ,že ja som málo jedla

@adzy a cieľ si si dala schudnúť? Máš prijať 2tis kcal ale pozor je to len bod od ktorého sa odrazis, keďže žiadna kalkulačka nepozná tvoje percento tuku a ani hodnotu bazalneho metabolizmu. Ale ak si predtým jedla 1900 kcal a nechudla si tak budeš musieť príjem trochu znížiť napr tých 1800 a nie ešte navýšiť.

sense
6. máj 2025
@johanka21

@adzy Nezabúdaj, že chudnutie cvičením nemusí byť len o váhe. Ako píšu odborníci, tuk sa mení na svaly a tie sú ťažšie ako tuk. Všímaj si, či sa mení tvar tvojej postavy a aj to, ako sa cítiš. Ja osobne mám "mierku", moje staré džínsy. 😉

@johanka21 tuk sa na svaly nikdy nezmení. Tuk môže schudnúť, a svaly vybudovať, silovým tréningom alebo cvičením s vlastnou vahou. Kardio zvýši kaloricky výdaj a buduje kondičku, posilňuje srdce

livuska124
6. máj 2025
@sense

@adzy a cieľ si si dala schudnúť? Máš prijať 2tis kcal ale pozor je to len bod od ktorého sa odrazis, keďže žiadna kalkulačka nepozná tvoje percento tuku a ani hodnotu bazalneho metabolizmu. Ale ak si predtým jedla 1900 kcal a nechudla si tak budeš musieť príjem trochu znížiť napr tých 1800 a nie ešte navýšiť.

@adzy ja by som skúsila ísť poctivo aspoň dva týždne podľa teraz nastavených hodnôt. A zapisovať ozaj všetko. Presne na gramy. Ak by sa to aj tak nepohlo, skúsila by som dať mierne aktívny režim. Resp. Niečo medzi stredným a miernym. Napríklad naplniť len na 90% pri strednom režime.
@sense ale ktovie, koľko autorka reálne prijímala predtým kalórií, keďže mala nastavený režim + zapisovala aktivity. A keď zapises aktivitu, tak ti akoby odráta tie kalórie a nemáš naplnený príjem..čiže aby si ho naplnila, musíš znovu jesť. Tým, že mala nastavený aj režim, tak akoby mala aktivitu nahodenú dvakrát. Čiže reálne možno jedla viac, než 2000kcal.

sense
6. máj 2025
@livuska124

@adzy ja by som skúsila ísť poctivo aspoň dva týždne podľa teraz nastavených hodnôt. A zapisovať ozaj všetko. Presne na gramy. Ak by sa to aj tak nepohlo, skúsila by som dať mierne aktívny režim. Resp. Niečo medzi stredným a miernym. Napríklad naplniť len na 90% pri strednom režime.
@sense ale ktovie, koľko autorka reálne prijímala predtým kalórií, keďže mala nastavený režim + zapisovala aktivity. A keď zapises aktivitu, tak ti akoby odráta tie kalórie a nemáš naplnený príjem..čiže aby si ho naplnila, musíš znovu jesť. Tým, že mala nastavený aj režim, tak akoby mala aktivitu nahodenú dvakrát. Čiže reálne možno jedla viac, než 2000kcal.

@livuska124 ono to je najčastejší problém a tiež si myslím že nebola v deficite, pretože mohla jesť aj malo čo sa množstva (objemu týka) ale nie čo sa kalórií tyka (ale tak to je len domienka keďže nedala foto jedálnička čo a koľko reálne zjedla), a druhý problém je zle zapisovanie alebo neúplné zapisovanie, zadávanie od oka, alebo miery ako kus, lyžica, porcia atd...ale aj tak je ta hodnota len výpočet nakoľko žiaden vzorec nepozná telo....a netreba ju brať ako svätý grál ale len ako bod od ktorého sa treba odraziť ...pretože aj pri športe každý spaľuje inak, každý má iné percento tuku , každý sa inak hýbe počas dňa...a takisto ak človek stále cvičí to isté kardio , rovnaká intenzita, rovnaký čas telo sa prispôsobí a aj získavaním kondičky už nespaluje rovnako ako na zaciatku

livuska124
6. máj 2025
@sense

@livuska124 ono to je najčastejší problém a tiež si myslím že nebola v deficite, pretože mohla jesť aj malo čo sa množstva (objemu týka) ale nie čo sa kalórií tyka (ale tak to je len domienka keďže nedala foto jedálnička čo a koľko reálne zjedla), a druhý problém je zle zapisovanie alebo neúplné zapisovanie, zadávanie od oka, alebo miery ako kus, lyžica, porcia atd...ale aj tak je ta hodnota len výpočet nakoľko žiaden vzorec nepozná telo....a netreba ju brať ako svätý grál ale len ako bod od ktorého sa treba odraziť ...pretože aj pri športe každý spaľuje inak, každý má iné percento tuku , každý sa inak hýbe počas dňa...a takisto ak človek stále cvičí to isté kardio , rovnaká intenzita, rovnaký čas telo sa prispôsobí a aj získavaním kondičky už nespaluje rovnako ako na zaciatku

@sense samozrejme, to platí tiež.
Ja inak nechápem, že pre niekoho je 2000kcal veľa jedla 😁 ja to spráskam ako nič a kľudne by som dala aj viac 🤣 🤣

adzy
autor
6. máj 2025

Takže aby som bola v deficite koľko mám kcl prijať?

adzy
autor
6. máj 2025

Samozrejme doteraz som sa riadila zle a ja sa môžem čudovať prečo to nejde dole ....mala som to zle nastavené ....ja ráno si dám niečo malé mne nechuti jesť hneď ráno a potom nasleduje obed väčšinou ryba na masle prílohy malé ryža zemiaky zelenina vždy ktomu a občas si robím jedlo aj v horkovzdušnej fritéze,preto mi to príde veľa lebo ja už potom od obeda zjem len ľahkú večeru aj to nie nikdy v kľude pri mojom hyper synovi

livuska124
6. máj 2025
@adzy

Takže aby som bola v deficite koľko mám kcl prijať?

@adzy tak ako ti vyrátali tabuľky teraz. Skúsila by som pár dní teraz, keď to máš už dobre nastavené. Ak nič, nižšie s kalóriami vieš ísť. Skús potom postupne znižovať (napr. Zjesť o 100 menej, teda 1900, neskôr ak by sa nehýbala váha, tak 1800...) aby si zistila, na akom prijme začneš chudnúť.
A koľko a čo cvičíš?

livuska124
6. máj 2025
@adzy

Samozrejme doteraz som sa riadila zle a ja sa môžem čudovať prečo to nejde dole ....mala som to zle nastavené ....ja ráno si dám niečo malé mne nechuti jesť hneď ráno a potom nasleduje obed väčšinou ryba na masle prílohy malé ryža zemiaky zelenina vždy ktomu a občas si robím jedlo aj v horkovzdušnej fritéze,preto mi to príde veľa lebo ja už potom od obeda zjem len ľahkú večeru aj to nie nikdy v kľude pri mojom hyper synovi

@adzy ak máš zadaný cieľ schudnúť, tak tých 2000 je už príjem na chudnutie. Samozrejme, môže sa stať, ze ozaj budeš musieť ísť nižšie s kalóriami a nebude sa ti dariť chudnúť na takom príjme.
Ja, keď chudnem, tak na 1750 pri stredne aktívnom režime, ale z váhy napr. 62kg (podľa toho, ako sa vypapkám cez zimu a po zimných sviatkoch, oslavách 😁). Inak udržiavacie kalórie (aby som nechudla ani nepriberala, mám okolo 2000-2100).

sense
6. máj 2025
@livuska124

@sense samozrejme, to platí tiež.
Ja inak nechápem, že pre niekoho je 2000kcal veľa jedla 😁 ja to spráskam ako nič a kľudne by som dala aj viac 🤣 🤣

@livuska124 tak to sme dve 😊

ravehami
6. máj 2025
@adzy

@livuska124 áno ďakujem už tomu chápem nastavila som si to len na tu strednú aktivitu uz nič iné a podľa toho ako mi vyšlo budem jest a ukazuje mi aj deficit nejakých mínus 300kcl

@adzy urob si v Kt moje jedlo..celu omacku co vsetko tam das..po uvareni odvazis..nastavis vahu ako 1g = 1 porcia a potom si to odvazis ked si to budes nakladat 🙂..zacni pouzivat nizkotucne veci aj to je cesta…syr light a aj smotanu nie slahackovu ale 10%nu..proste niekde mas tie kalorie schovane alebo nemas ten pohyb taky aky ho vnimas..niekde bude pes zakopany..drzim palce..zaplat si na mesiac jedalnicek schudni s dave a mas vybavene 🙂

done
6. máj 2025

@adzy môže to byť príznak, že štítna žľaza nepracuje správne - hypotyreóza.

adzy
autor
6. máj 2025
@livuska124

@adzy tak ako ti vyrátali tabuľky teraz. Skúsila by som pár dní teraz, keď to máš už dobre nastavené. Ak nič, nižšie s kalóriami vieš ísť. Skús potom postupne znižovať (napr. Zjesť o 100 menej, teda 1900, neskôr ak by sa nehýbala váha, tak 1800...) aby si zistila, na akom prijme začneš chudnúť.
A koľko a čo cvičíš?

@livuska124 ďakujem cvičím hodinu 5x za týždeň kardio doma na trenažéri od septembra minulého roku a potom od polky februára fitko tam cvičím z vlastnou váhou +kardio 3 x týždenne,stroje na posilňovanie a aj nejaké činky plus výpady toto všetko stihnem za 1,5 hod

adzy
autor
6. máj 2025
@livuska124

@adzy ak máš zadaný cieľ schudnúť, tak tých 2000 je už príjem na chudnutie. Samozrejme, môže sa stať, ze ozaj budeš musieť ísť nižšie s kalóriami a nebude sa ti dariť chudnúť na takom príjme.
Ja, keď chudnem, tak na 1750 pri stredne aktívnom režime, ale z váhy napr. 62kg (podľa toho, ako sa vypapkám cez zimu a po zimných sviatkoch, oslavách 😁). Inak udržiavacie kalórie (aby som nechudla ani nepriberala, mám okolo 2000-2100).

@livuska124 juj ,že z 62 kg panečka toto áni nedosiahnem ja by som bola šťastná keby dôjdem na 68 kg a som spokojná

adzy
autor
6. máj 2025
@ravehami

@adzy urob si v Kt moje jedlo..celu omacku co vsetko tam das..po uvareni odvazis..nastavis vahu ako 1g = 1 porcia a potom si to odvazis ked si to budes nakladat 🙂..zacni pouzivat nizkotucne veci aj to je cesta…syr light a aj smotanu nie slahackovu ale 10%nu..proste niekde mas tie kalorie schovane alebo nemas ten pohyb taky aky ho vnimas..niekde bude pes zakopany..drzim palce..zaplat si na mesiac jedalnicek schudni s dave a mas vybavene 🙂

@ravehami ja uz skúsim všeličo strašne už chcem schudnúť ....to z dave už som počula otom kuknem čotoje

adzy
autor
6. máj 2025
@done

@adzy môže to byť príznak, že štítna žľaza nepracuje správne - hypotyreóza.

@done hm chodím každý polrok endokrinológovi ale on mi nechce dať lieky nie a nie mám ju pomalšiu ale stále tvrdí,že mám biť rada ako brať lieky lenže ja sa ani nepotím len pri cvičení ajto málo +mám dva uzle na štítnej

adzy
autor
6. máj 2025

Ešte som zabudla napísať vždy po fitku pijem dáky unich protein škoricový ja neviem ale odkedy ho pijem prídem si ešte ťažšia alebo si to namýšlam

ravehami
6. máj 2025
@adzy

@ravehami ja uz skúsim všeličo strašne už chcem schudnúť ....to z dave už som počula otom kuknem čotoje

@adzy kukni, ja mam s nimi -20kg 🙂

spenat9
6. máj 2025
@adzy

@ravehami áno nezapišem nič tam už dala som strednú aktivitu ja toho dosť aj porobím aj na záhrade aj doma kardio aj fitko 3 x týždenne musím si tu stravu denný príjem ustriehuť napr.uvarila som dnes omáčku smotanovosyrovu zo.zeleninou a kuracím mäsom ako to mám zapísať zvlášť 100g mäso ale ako ty smotanu a syr ?

@adzy ja ti odporucam nezapisovat ziadnu aktivitu, aj v tabulkach si nastavit ze ziadny aktivitu nerobis.. lebo to kolko realne spalis pri sporte je casto nepresne a teba to potom len laka viac zjest ked si povies ze dnes som extra zacvicila.. vobec si aktivitu nezapisuj, zjedz tolko kolko potrebujes aby si chudla a sportuj bez zaratavania do tabuliek.. ak zacnes byt hladna a tvoje telo bude pytat viac energie tak si prijem o nieco zvysis a vybavene