Nedarí sa mi schudnúť pri dojčení
Ahojte, som totálne sklamaná a zároveň bezmocná. Všetci mi vraveli, ako úžasne schudnem, keď budem dojčiť. Že to pôjde samo. Tak šlo to samo asi prvý týždeň a potom nič. Pred tehotenstvom som vážila 51 Kg a teraz?? Mám 61! A tých 10 neviem dať dole už viac ako rok.! Neustále dojčím, snažím sa hýbať, aj keď je pravda, že času na cvičenie nemám vôbec. Skúšala som nejesť sladké, ale mala som také točáky hlavy, že asi bez toho to nepôjde. Tiež som skúšala začať držať diétu, ale to bolo to isté. Tak ako ste to robili vy?? Ďakujem za každú rozumnú radu.
@zenaajmama jasne,ze svoj nazor mozes povedat. Je to OK, ved si radime, aby sme mali zivot lahsi a krajsi
@kasandra_g ahoj kasandra,nezatazuj sa a nesil to, musis to trochu uvolnit,vtedy sa ti bude darit chudnut.
Tento rok ma priat chudnutiu.
Ja som mala deti po 1,5 roka a pribrala som pri kazdom po 20 kil,bolo to uz davnejsie.
Tiez som kojila deti 3 roky,a to som rodila v 33 a 35-ke.
Zacala som viac cvicit a upravila som si trochu stravu,menej zemiakov,chleba, sladkeho.
A dala som to spat na 59 kil.
Ak mas problemy, ze musis sladke alebo dost jest, opytam sa Ta ci ta nafukuje.
Mozes mat plesne v creve a to nafukuje a pyta si stale nieco sladke.
Potrebovala by si dat crevo do poriadku,dat si kvalitne probiotika a tablety na spalovanie tukov a pod.trochu cvicenia.
Ak mas zaujem, viem ti poradit, ozvi sa mi
Och, tak viete čo. Ja som na to šla takto: povzbudili ste má a zároveň upokojili... papkam si v podstate všetko, okrem sladkosti.. no a tretí deň po sebe som si dala 40min na bežeckou pase... kým malá spi-na obed... vecer (už teraz) som poriadne odrovnana, ale zatiaľ som to nejak vydržala, kým mala zas po kúpaní zaspí a odkvacla som s ňou. Tak snáď má neslahne, vydržím a trochu schudnem... a keď nie, nuž tak snáď keď dokojim...
@zuzana_ci vidím to rovnako aj ja. Podľa mna určite hormóny robia svoje. Vidím to asi aj ja tak, že keď ukončím dojčenie, pôjde to ľahko....
Ked som zacala chudnut umyselne (chudnutie podla Mira Veseleho), mala som uz 3.dieta vo veku 1-2roky. Zda sa mi, ze ak chce zena dobre a kvalitne kojit, tak sa prilis rychlo chudnut neda. Ako som zacala chudnut, musela som zacat aj viac oddychovat. Aj mat viac pohody. Ide to ruka v ruke.Ale je dolezite sa poznat, aky je clovek typ, ci je/ maskrti namiesto oddychu alebo z akeho dovodu. Strasne pomaha nastavit si vyssi pitny rezim a trvat na nom. Namiesto menej zdravych veci jest viac zdrave a najme zaradit ovela ovela viac zeleniny.... ku kazdemu jedlu si davat zeleninu (pocit plnosti zaludka). Clovek je aj unaveny, ale aj zase ziskava energiu, lebo viac vladze... ale s kojenim to sklbit je tazsie. Kojim vkuse cez 9 rokov a ked sa rychlejsie chudne, zena ma pocit nedostatku mlieka. Preto je lepsie veeelmi pomaly. A jest pravidelne 5-6x denne, v ten isty cas, ak sa da... A denne si dat hodinkovu prechadzku abo iny pohyb. Voda + zelenina + pravidelne jest (kolko chce clovek ale najme zeleninu, vyhybat sa aspon tym najsladsim veciam) + pohyb hodinu denne by mohlo veci posunut... Metabolizmus sa zrychluje tym pohybom a pravidlenym stravovanim.
A akú mas výšku? Lebo 51 a 61 vyzerá inak na 150 cm a 170 cm.....

Moja skusenost - TREBA POCKAT. Inak to je zbytocne vyhrotene a bez trvaleho efektu. Vyhrotene - nutene, oslabujuce... moze skoncit napriklad castymi chripkami... alebo aj navratom na vyssiu vahu... Mne asi od 3 mesiacov od ukoncenia kojenia (dieta malo 2,5 roka, nasledoval benefit neprerusovaneho spanku po celu noc) zacala vaha ist dolu. Relativne rychlo, bez unavy a podobne, v uplnej pohode. Dlhodobo, bez jojo-efektu. Na povodnu vahu pre tehotenstvom. Za mna - je to hlavne vec hormonov a podla toho by som sa zariadila. A este jedno - KOJENIE JE VELMI NAMAHAVE pre organizmus. Ze to tak je, zisti kazda matka hned po ukonceni - tolko energie naviac...