Nedarí sa mi zbaviť nadbytočných kilogramov
ahojte.. niekde robim chybu, lebo nech robim co robim, nedari sa mi zbaviť sa tých prilepených kíl.. (a nieje ich málo)
obmedzila som sladké (na to ze predtým som dala velku čokoladu na posedenie skoro kazdý deň si sem tam dám malé kocku), obmedzila som pecivo ktore som nahradila ovocim (ja viem ze je sladke, ale na ranajky mi robi dobre), nejem medzi jedlami somariny... akurat som ešte nezvladla veceru.. to sa najem normalne.. viem ze by som mala salatiky, aj niekedy to dam, ale isto nie kazdy den... zacala som chodit do prace na kolobezke.. napriek tomu ze to trva uz mesiac sa nic na mne neprejavilo. na vahe som sice nebola, ale ocakavala som ze sa aspon trosicku zmensim...
kde nastala chyba ?
vdaka
@stastnablcha tak to sme dve :_)
@narayan Ak mozem aj ja- za 5 mesiacov -14 kg. A vyssie popisany postup by bol pre mna drasticky a ani by mi nefungoval (do tej 14-tej by som vyzrala byt, vsak mozem... 😀 ).
Ja sa snazim jest castejsie, optimum pre mna a 3 hod., ale stale sa nam meni rezim s detmi, tak to nie je lahke. Pred alebo s kazdym jedlom (mne sa dari len ranajky, obed, vecera) kus zeleniny- aspon 200g, to trochu zaplni zaludok. Pecivo, cestoviny len celozrnne, mnozstvo si vazim- napr. do 120 g chleba, 80 g cestovin (surove), 170 g varene, cca 200 g zemiaky... Pravidelne cista voda- to nemam problem.
Na olovrant si momentalne davam banan, vlocky 20 g, mlete lanove semena 30 g, jogurt, skorica. Predtym som neolovrantovala a potom vecer amen tma.
Snazim sa vyhybat klasickym slovenskym jedlam- to mame vzdy ked ideme na vikend k nasim, svokrovcom. Obcas si varim pre seba samostatne ked je viac casu- nieco menej kaloricke, inak jem to co rodina len si kontrolujem mnozstvo, hlavne priloh. Obcas si dam napr. trochu prilohy a trochu salatu k masu.
Inspirujem sa webom Mira Veseleho, ale tak po svojom, nieco dodrziavam, nieco nie. Vzdy po par dnoch - hlavne cez vikend si dam aj cokoladku, kolacik, zmrzku..., a potom sa zasa snazim dodrziavat rezim. Viem ze keby som mala silnejsiu volu a uplne vylucila pamlsky tak by sla vaha rychlejsie dolu, len neviem ci by som to vydrzala dlhodobo.
Po kazdych 5 kg si doprajem nejaku odmenu - uz mam vyhliadnute pekne ponco 😉 len ma caka vikend- oslava u svokry, tak neviem, neviem 😕
@nicolasss Ale nedodrzi! Kukni okolo seba a uvidis. Clovek si mysli ze si kupuje zazrak v prasku a bez roboty. Zhltnes, zobudis sa a si stihly... Je to opat len biznis s ludskym nestastim, nic ine.
V tomto pripade som sa nastastie poucila z chyb druhych a usetrila som. Na zazraky verim ale tie su zadarmo...
@maminecka2 neda mi, pridam sa 😃 z akych chyb si sa poucila? To by ma cekkom zaujimalo 😊
@maminecka2 keby to tak fungovalo zhltnes a si stihly🙂
@helulik No ako som pisala mysliat si ze zazracny prostriedok - samozrejme cim drahsi tym lepsie- schudne za mna. A ked nie jeden tak treba skusit dalsi. A dalsi... A ked nie to tak dieta- nejaka "overena" zo zenskeho casopisu, ved co je v casopise musi byt pravda, nie? 😵
Takze nezostane ine len dosiahnut negativnu bilanciu prijem-vydaj. Ale teda za mna ani "drasticke" metody nie (vid vyssie po 15-tej nejest)- ale nesudim, ako komu pasuje nech skusi.
@nicolasss Ved presne takto funguje marketing tychto vyrobkov, rad-radom vsetkych
@maminecka2 takto nejak si to predstavujem aj ja, jesť častejšie, netýrať sa, len určité potraviny omedziť, ako sladkosti, múku, prílohy, obćas si aj dať niečo dobré, većer vylúčiť sacharidy, pridat nejaký ten pohyb a pod. ja som bola pred tehotenstvom štíhla jak ľanka, no podarilo sa mi pribrať neuveritelných 34kg z ktorých eśte + 13 mám a z tých by som chcela dať dole 8 a bola by som spokojná, tak snáď sa mi to konečne podarí, už na tom pracuje ... a ďakujem 😉
@narayan Tak drzim palce! Mna este čaka min. 15 kg, uf, uf. A teda stihla ako lanka som nikdy nebola, fnuk 😢
@maminecka2 Mňa nečaká nič, jedine manželka s hubovou polievkou, kde som sa toľko túlal po nákupoch.
@rumcas 🙂 správny prístup... v prípade, že si so sebou spokojný, si zdravý a všetko je v poriadku. Mám momentálne jednu kočku, ktorá sa snaží a cvičí a manžel je presným opakom. Vieš čo ju trápi najviac? Že sa mu každú chvíľu môže vďaka jeho nezdravému štýlu niečo stať a nie je schopný zmeniť sa ani pre rodinu... 🙂 tak len tak ;)
@rumcas Asi vyberas nieco pre nu ked to tolko trvalo nie? 😉
Aj ja by som si zasla na nakup, len s tymi tromi nicitelmi regalov to nejde 🙄
@maminecka2 vies co aj ja som si hovorila ze nemam kedy a predstav si ze cas sa nasiel len treba chciet. pri dvoch malych detoch som dala za rok dole 36 kil - cisto len cvicenim, ale to bolo pred 4 a pol rokmi.. uz sa mi 10 nalepilo spet.. ale da sa to..
@stastnablcha Joj no, ja viem ze su to len vyhovorky, ale dost sa mi teraz hodia 😀
My teraz riesime kruzky u chalanov, logopediu, rehabku, mame problem aj toto zmanazovat, do toho babo. A este zhaname vacsi byt. A tralalalala. Vecer padam na hubu. A ja viem, ze su to vyhovorky a zasa vyhovorky. Budem musiet k tomu nejako vnutorne dozriet, tak ako s tym mojim chudnutim, aj to mi trvalo roky, bolo treba prehodit vyhybku v hlave. Tak postupne.
Ale ak by sa prihlasil niekto ku mne na babysitting a ja by som mohla zbehnut do fitka tak beriem 😵
Inak teraz si napr. potrebujem akutne objednat zubara a nie je kedy, s detmi tam nemozem. A to nehovorim o mojich vlasoch ktore uz rok placu nad podstrihnutim atd. Aaaach jo.
@stastnablcha Inak teda klobuk dolu nad Tvojim uspechom, wau. Ja som po narodeni prveho asi rok chodila do fitka (kruhovy trening) ale bez zmeny stravy a aj bez zmeny vahy. A potom som otehotnela 2.x a este pribrala a potom 3.x a zostal zo mna monolit velkosti skakacieho nafukovacieho hradu, Vestonicka venusa suviks 😝 Asi az rucicka vahy ktora sa len velmi neochotne zastavila za 9-kou ma spravne nakopla ze takto by to neslo. A to pred 30-timi kilami som si prisla gulata 😕
@maminecka2 no ja som si postavila hlavu a 3x do tyzdna som nahnala muza, mamku, brata k detom aby som sla na zumbu. a kazdy den dala starsieho na odrazadlo a malu do kocika a sla som behat.. a potom, mala som este jedno babo na opatrovanie a 3 male deti plus skola plus dom 🙂 kazdy den sme chodili von, ked sli male na motorke a kazdy na inu stranu a starsi na bicykli ti poviem ze to hodinka s nimi vonku bola uplne fitko.. inak, vyborne som sa vblaznila - a skoro som zomrela 🙂 ked som na ihrisku hrala s detmi nahanky.. ti poviem ze klobuk dole pred deckami ze sa tam dokazu cely den stverat... a v sobotu rano som sla na teabo kym detiska sa povalovali a muz s nimi.. a ta to slo krasne dole..
@stastnablcha Aj ja by som brala nejakych pomocnikov. My mame vsetkych vyse 200 km. 🤐 A kruzky a vysetrenia apod. riesime opatrovanim, s troma detmi, kocikom to nedam a pokial este potrebujem taky luxus ako zubara, doktora pre mna tak koniec, to je vzdy na pol dna alebo plateny termin, joj. Pekne draho ma to vychadza. Muz chodi domov po 18:30 a to je doma najhorsi kolotoc, mala byva nervozna, chce sa kojit...
Potrebovala by som v case kruzkov deti dve operky- jedna by sla s nimi a druhu k malej a ja by som sla cvicit. No ale to uz by som si musela zadovazit nejaku kvalitnu tlaciaren na peniaze 😉 Uz takto ma napr. hodina synovho plavania vyjde na 20€! (10 plavanie a 10 strazenie 2,5 hod.- len cesta tam a spat 1,5 hod.) A potom pohybova priprava 2x a korculovanie 2x do tyzdna. Ja viem ze musim mysliet aj na seba ale zatial sa este po porode nejako davam do rytmu, vsetko mi trva 2x dlhsie ako predtym. Nevadi, bude lepsie.
Teraz som kukala svoje prispevky a chcem len dodat ze nechcem aby to vyznelo ze sa stazujem alebo ze potrebujem nejake rady. Chcela som tri deti, mam ich, vedela som ze to bude narocne, ale som spokojna, stastna. Momentalne mam priority v detoch a postupne budem viac mysliet aj na seba.
@maminecka2 v pohode nik to tak neberie 🙂 a ked ma niekto pocit ze sa stazujes nech si trhne nohou 🙂
mi je jasne ze kolotoc.. len ide o to ako si to doobeda das dokopy. ja som tiez s troma detmi.. ked najdem poslem ti foto ako som chodila na tury 🙂 jedno dieta v satke, druhe na chrbte v nosici a tak som chodila aspon na dlhe prechadzky. trekingove palice k tomu a slo sa.. zo zaciatku boli kratke, bo kolena nestihali.. potom dlhsie... az kym som na korculiach nespadla tak, ze ze mi srobovali ruku, nalomeny bedrovy klb a kostrc v prdeli. preto mi tych 10 kil nabehlo spet.. :(
moj muz chodi tiez az okolo 8 vecer.. takze som to riesila rannymi sobotnymi treningami.. ked bude vhodna dobaa, tiez najdes nejaky system
u mna teraz tiez asi neprisla este spravna doba 😀 😀
@stastnablcha Take nosenie si veru neviem predstavit, mas moj obdiv, ja dam malu obcas do nosica a vecer si neviem najst polohu ako ma chrbat boli a to mam nosic ergonomicky a mala ma zatial len 6,5 kg.
Tiez verim ze najdeme rezim, suhru a pojde to lepsie.
Ahoj, tak podľa môjho názoru by si mala skúsiť práve tu už vyššie spomínanú guaranu. Stimuluje to rôzne nervové sústavy k dosiahnutiu sústredenosti a energie. Taktiež, pretože to obsahuje hlavne kofeín v jeho prírodnej forme tak taktiež dokáže pôsobiť aj ako stimul pri chudnutí. + Guarana obsahuje rôzne vitamíny a minerály.
@makulo123 Amen! 🤐
Maminky, venujem sa upravovanim stravy . cize jedalnicek na mieru a vypracuvavam aj cvicebny plan. Ak by mal niekto zaujem, napiste mi spravu. Jedalnicek na mieru robim podla vysky a vahy. Ja sama som schudla za jeden mesiac necelych 10kg, ale kg nie su az take podstatne ako cm. Vazit sa treba raz do tyzdna a merat raz mesacne. Samozrejme ak sa meni strava, treba pridat cvicenie lebo bez cvicenia su minimalne vysledky. Pre viac info mi kludne napiste, rada Vam poradim 😉 .....Lucka
Pozrite na moj blog, jednoducho po lopate opisujem ako chudnut zdravo a natrvalo https://www.facebook.com/Život-fitmamy-13478964...

@maminecka2 mozno je to o tom uz ked das zato prachy tak clovek dodrzi vsetko co treba. Ale ked chudne sam od seba musi mat pevnu volu. Nejest, cvicit acô cvicit inak to nevidim! 🙂