icon

Nemýlte si chudnutie s anorexiou

dominikaoris
10. jún 2016

Žena ktorá má 175cm a 64kg nemá nadváhu 🙂 a nemôže byť pribraná.
http://primar.sme.sk/kalkulacky/vypocet-bmi-ind...
A tu si moja spočítaj svoju "nadváhu"....

pes123456
10. jún 2016

nie všetko je len o BMI + ide aj o to, v čom má človek váhu
niekto nechce schudnúť len sa zbaviť toho tuku a proste tam stravu treba upraviť tiež

sirinka
10. jún 2016

@dominikaoris hm, lenze je dost velky rozdiel, mat 64kg a byt svalnata a mat 64kg a mat miesto svalov tuk. Takze ano, takato zena moze byt pribrata a bmi index na tom nic nezmeni.

elizita
10. jún 2016

Bmi je dobra hovadina, zdravy sedliacky rozum napovie, ze je minimalne rozdiel v pomere vysky a vahy u 20 rocnej a 50 rocnej, co vobec nezohladnuje, plus rozdiel svalov a tuku, geneticky dany typ postavy... podla bmi som cely zivot podvyzivena a moja mama obezna :-/

dominikaoris
autor
11. jún 2016

@sirinka no áno ale ak chceš premeniť TUK na sval je treba sa hýbať a nie držat diétu .

dominikaoris
autor
11. jún 2016

@elizita samozrejme že je rozdiel medzi na 20 ročnou a 50 ročnou. Myslím že 50 ročná žena už nejaky ten tuk mať môže . A myslím si keď má 20 ročná "tuk" tak netreba držat diétu ale treba cvičit. Premenit TUK na SVAL.

dominikaoris
autor
11. jún 2016

@pes123456 no hej ak ješ rezeň alebo klobásy tak hej uprav aj stravu.

moni244
11. jún 2016

Komu to vlastne bolo adresovane? Lebo mne to pride ako vykrik do tmy 😉

dominikaoris
autor
11. jún 2016

@moni244 nebol to výkrik do tmy, a ber to ako príklad.

sirinka
11. jún 2016

@dominikaoris mas pravdu, pohyb je dôležitý a bez neho to nepôjde. No strava zohráva rovnako dôležitú úlohu v premene. Takze žiadne diéty, ale strava bohatá na bielkoviny, zdravé tuky a s nízkym obsahom sacharidov, vyvážená a pravidelná. Nemá to byť dieťa, ale životný štýl.

alana1
11. jún 2016

tazko tak posudzovat, lebo aj clovek ktory sa normalne stravuje ale ma iny problem - napr svalovu atrofiu , nebude nikdy vyzerat ako kulturista 🙂 ale skor ako anorektik...poznam par pripadov, kedy podotykam muz, vyzera hrozne chudo, ale nemoze s tym spravit nic, lebo toto dostal do vienka

dominikaoris
autor
11. jún 2016

@sirinka súhlas

dominikaoris
autor
11. jún 2016

@alana1 no ale to s tým nemá nič spoločné, písala som o jednej žienke ktorá si sťažuje že má nadváhu 64kg na výšku 175cm, pri tom je ako chrt.

sardinka335
11. jún 2016

@dominikaoris si to mohla napisať do toho je vlakna...sak ako nič v zlom, suhlasim, ze ta konkretna osoba, ktora to pisala nadvahou iste netrpi...

laurita285
11. jún 2016

Mam 177 a 65 kg teda BMI optimálnu, skôr v tých nižších hodnotách a som priemerná až skôr tučná.
Sestra má 177 a 65 kg a je extrémne štíhla. Takže tak :D

dominikaoris
autor
11. jún 2016

@laurita285 nie , tučná nie to je normálna hmotnosť na tvoju výšku. Ako môže byť pre boha človek s výškou 177cm a 65 kg tučný ??? Teraz tu nejde len o BMI ! tam ti vychádza rovnako normálna váha .

evittam
11. jún 2016

@laurita285 Asi tak ako ti píše @dominikaoris - ja mám 177cm a 76-78 kg - oblečiem vrch 36, spodok 38 a som maximálne spokojná - nikdy to nie je len o váhe........ 😉 A BMI je hovädina ako tu už bolo napísané - to už bolo aj veľmi dávno zistené a potvrdené.....

dominikaoris
autor
11. jún 2016

@evittam Ja mám aktuálne 170 cm a 75 kg tak asi toto až je tá nadváha. Od pôrodu mi strašne chutilo a až teraz chodievam behať jem čo najviac zeleniny a ovocia inak jem uplne normálne a váha mi pomaly klesá.

evittam
11. jún 2016

@dominikaoris Ako som už napísala - záleží aj od toho ako sa cítiš a ako vyzeráš - nie vždy je to o kg - ja si z nich "hlavu" nerobím - lebo vôbec nevyzerám na tie kg čo mám..... 😉

dominikaoris
autor
11. jún 2016

@evittam ja si s toho tiež hlavu nerobím žeby som nemohla kvôli tomu spávať tak to nie, sú aj dôležitejšie veci . V prvej rade môj syn. Ale to už je samozrejme vedlajšie 🙂 len chodievam behať chcela by som aspoň trošku dať dole brucho a bude to okey

kotatko1232
11. jún 2016

Ja mam 165cm a vahu 58,5kg kazdy mi hovori ze dobre vyzeram ale urcite by som chcela schudnut este aspon 5kg

dominikaoris
autor
11. jún 2016

@kotatko1232 To už je na tebe moja 😉 Ale určite cvičením , inak budeš ako kosť. 🙂

laurita285
11. jún 2016

@evittam však to som sa tu snažila povedať tým, že som tu napísala seba a porovnala to s mojou sestrou 🙂

elizita
11. jún 2016

@dominikaoris to len potvrdzuje ze bmi je hovadina

annie89
27. sep 2016

Ahojte, kočky 🙂
cvičeniu sa venujem už veľmi dlho 🙂 a na svojom fitness blogu sa delím o kopec rád a nápadov na zmenu k zdravšiemu životnému štýlu či motivácii cvičiť. Možno Vám niečo z toho pomôže. Prípadne sa ozvite, rada Vám poradím... s cvičením, s jedálničkom, s akýmkoľvek problémom 🙂 http://pinkironlady.sk/