Neviem sa vyrovnať s telom po pôrode
16. feb 2022
Ahojte,
Neviem sa vysporiadať s tým ako po pôrode vyzerám. Pracujem na sebe, cvičím. Bruško je však vypuklé a ovisnuté. Koža natiahnutá. Hlavne ten previs mi vadí..😔o prsiach ani nevravím..žiaľ ovisli,koža natiahnutá. Nevinim tehotenstvo,ani pôrod. Ale nemôžem na seba ani pozriet. Muž je v pohode , toto "telo "mu nevadi.. neviem ale kedy sa ja vysporiadam a či vôbec niekedy ešte budem mať rada vlastne telo. Chcela by som nejaké rady, čo pomohlo vám. Rozumiem tomu že je to jediné telo v ktorom môžem žiť a som zaň vďačná,že je zdravé. Ale je to ťažké. Som ešte mladá a už to nieje e ono.
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

Ja mám 2,5 ročné dieťa a tá postava už nikdy (!!) nebude taká istá ako pred pôrodom. Je to samozrejme aj vekom, iné je telo v 20tke a iné v 30tke, 40tke, 50tke... Ja som nijako nezmenila svoje návyky, mám rovnaké ako pred tehotenstvom, rovnako sa stravujem, rovnako sa hýbem. Napriek tomu som bola pred tehotenstvom 50kg hlísta a síce stále nosím XS, už to nikdy nebude tá krásna postava, ktorú som mala predtým. Proste nie, rozostúpili sa mi panvové kosti a už sa nikdy nevrátila naspäť do pôvodného stavu. Zväčšili sa mi prsia, ktoré sa už nikdy nezmenšili naspäť. Keď som naliata alebo pred krámami, tak mám brucho ako v piatom mesiaci, keď som aj v normálnej kondícii, tak proste tá koža sa už nestiahla úplne naspäť. Mávala som obvod pásu 57cm... Bejvávalo... Mávala som 80cm cez hrudník, nosila Áčkovú podprsenku, teraz mám plné B a veľmi mi to prekáža. Celý život som robila všetko preto, aby som bola štíhla a príde jedno tehotenstvo a moja celoživotná snaha išla do kytek... Lebo sa mi úplne pomenila hormonálna rovnováha v tele po pôrode... Pred pôrodom som nikdy nemávala PMS, či bolestivú ovuláciu, bolestivú menštruáciu, bolestivé prsia, bolesti krížov pár dní pred MS, nemávala som žiadne výkyvy nálad ani nič podobné, žiadne nafukovanie počas cyklu, zadržiavanie vody a takéto vychytávky. To všetko mi spôsobilo iba a len tehotenstvo, nie zmena životného štýlu, lebo ten sa mi nezmenil. A teraz pravidelne cvičím, stravujem sa podľa na mieru vytvoreného metabolického jedálnička, cvičím metabolické cviky, silové cviky, kardio .. a žiadny výsledok. Žiadne úžasné výsledky, čo majú všetci tí obézni ľudia.... Lebo ja chcem len pár cm dať dolu, pár kíl, žiadnych 20, 30, 50... Kľudne by stačilo 5kg.. 5-6 cm v páse, v bokoch, v prsiach .. ale nie, nejde to ani náhodou, ani o milimeter a to do toho vkladám naozaj veľa usília a peňazí.... Takže nie všetci lehnia pred telkou roky po pôrode a pchajú sa sladkosťami či čipsami. Niektoré z nás to nerobia nikdy a dodržiavajú všetko, čo im bolo nastavené a aj tak žiadny výsledok. Takže chápem tvoju frustráciu autorka- ja ju tiež cítim. A tiež sa veľa krát hanbím sama pred sebou za to so vyzerám a je mi z toho veľmi smutno, že tak sa snažím a pritom nič z toho :( ach jo....