Nevládzem a je mi hrozne
.. nikdy som nebola stihla ...nejako som to nebrala tragicky kedze to bolo 10 kg navyse...dokonca ani po porode nie ...no o 2 mesiace idem na jednu rodinnu oslavu a ked som zistila, ze vsetko co mam mi je bud male alebo vyzeram priserne , tak mi to doslo ...mam 168cm a 88 kg, postava typ jablko ...normalne placem ako vyzeram ..tych 30 kg som nabrala za 2 roky ...chodila som do prace, zaroven som studovala vysoku skolu...vela stresu, pravidelne meskajuci menzes kazdy mesiac cca o 7 dni, padanie vlasov celkom vo velkom, nejak mam pocit, ze som jedalnicek nemenila uz hadam 10 rokov a napriek tomu som ako slon...kaloricke tabulky som skusila...vypocitalo mi denne 1850 kcal... pripada mi to vela...pravda vsak je , ze som roky jedavala okolo 1300 kcal ...neviem co mam robit ...je mi hrozne ...nezeriem ani vela sladkeho ..len obcas a aj to raw tycinky, mliecne nejem tiez, ani maso ...za kazdu radu vdaka ...
Keď si spomenula padanie vlasov a meškajúci menzes, v kombinácii s pribratim 30 kg za 2 roky, hneď mi napadol syndróm polycystických vaječníkov (PCOS). Netrpíš tým?
Ale prosim Ta...kup si volnejsie saty na oslavu a ide leto vela pohybu, lepsia strava a pomaly to pojde.Nemas nieco so stitnou zlazou?ja som za rok pribrala 6 kg po vela rokoch a vadi mi to velmi.Uz som vysadila aj hormonalne lieky co som mala na menzes a uvidim...musim nieco robit, lebo uz mam 44 r a bude to len horsie.Hlavu hore podla mna jes nepravidelne a vsetko ukladas.Ja stravou neviem schudnut ja musim mat vela vela pohybu
tak netusim ci mam PCOS ...bola som na preventivke a vsetko vyzera normalne ... idem este na kontrolu tak hadam mi aj vezme krv alebo tak ...pohybu mam malo to je fakt ..tych 1850kcal som dodrziavala poctivo cca 3 mesiace a nic ...skor vaha isla hore o 2 kg ....pride mi to vela ...neviem vlastne kolko mam jest tych kcal ...kedze jedna kalkulacka ukazuje 1850 , dalsia 1340kcal ...
aplikácia kalorické tabuľky je skvelá, mne to pomohlo, na FB je aj skupina https://www.facebook.com/groups/1930539063903667
tam si ľudia vzájomne pomáhajú a motivujú sa, skús to ešte raz, môžeš jesť skoro všetko len si dávať pozor na vyváženosť stravy + pridať pohyb
no kaloricke tabulky mi vypocitali 1348kcal ... pripada mi to celkom malo ...podla kalkulacky michal josef toth mi to vypocitalo 1695kcal ...tak ja uz neviem ... a nie nechcem schudnut za 2 mesiace tolko kil ...len tuzim aby to islo pomaly dole ..
jedz podľa Tótha, to je tak akurát.
skusim teda tych 1695kcal a uvidime ...dakujem za vsetky komentare.
@elizabet173 takmer 20 takze myslím že okolo 18kg , možno že to neni nábeh ale skôr že konečne sa začala po rokoch normálne stravovať , a nevymyslat nejesť večer pri telke , sladke vody a pod . Každý to má samozrejme inak ,nehovorím …
Možno super skúsiť aj nejakú krabickovu diétu, ja som tak mala skúšobný týždeň (ten je lacnejší) z viacerých firiem. Bolo to super na také uvedomenie čoho/koľko jesť. Pre mňa najviac pomohlo potom kúpiť si kuchynské váhy, lebo niektoré taniere vyzerajú prázdne, keď si človek naberie, ale potom zistí, že je to polkilova porcia :D.
@elizabet173 jasné, že má. Teda ak sa nimi riadi. Veľa ľudí totiž pridá trochu oleja sem, omáčku navyše, mäso odvážené až po uvarení... A navyše ten jeden kopček ryže, lebo však už to treba dojesť.
To teda hodnotím z vlastnej skúsenosti. Krabickova bola super, že bolo 5 jedál denne (na mňa dosť často), fakt som nebola hladná, trochu mi to stiahlo žalúdok a tým pádom som mala fajn štart sa neprejedat, resp nerobiť že sem tam niečo zobnem.
dakujem dievcata za komenty, v prvom rade skusim vysadit sladke ..ajked len obcasne ...skusim zas pridat pohyb ...teda rychlu chodzu aspon ...k lekarke idem o 2 tyzdne tak uvidim ako to dopadne ...kazdopadne nesnazim sa zhodit vsetko hned ani nejako drasticky, mne len ide o to aby sa to nejako rozbehlo smerom dole ...necakam zazraky ..hadam tych 1695kcal bude "zdravych" .. netuzim po jo jo efekte alebo nejakych dalsich zdr. problemoch ...a co sa tyka krabickovej ...to mi nedava velmi zmysel ...neda sa donekonecna si to platit ..chcem fungovat normalne ..
@elizabet173 však ja nevravím, že moja rada je zaručená výhra. Len som popísala, čo pomohlo mne (autorka sa pytala na rady).
Ako som písala vyššie, pre mňa boli porcie veľké a často, čiže som absolútne nemala chuť na nič iné (a tiez bolo iné jedlo doma, aj priateľ, ktorý jedol iné veci, nie krabičky). Nebola šanca, že by som sa chcela niečím dotlačiť, mala som problém zjesť všetkých 5 jedál v daný den. Nevybrala som si firmu, ktorá by propagovala 1200 a menej kalórií ako zdravé rýchle chudnutie...
A inak normálny príjem nezaručuje, že človek nie je hladný. Lebo je rozdiel nabuchat si kalórie cheesecakom alebo vyváženými jedlami mäso/príloha/šalát. A tiež sú zdravé jedlá, ktoré človeku rýchlejšie vytrávia a je hladny...
Takže za mňa to proste bola taká lenivá skratka, inšpirovať sa ako môže týždeň jedál vyzerať a chutiť. Ďalej som si potom varila sama, niektoré veci aj práve z tých krabiciek. Nemusí to vyhovovať každému. Či už jedlami, cenou alebo všeobecne spôsob stravovania.
..viem, ze kazdemu vyhovuje/pomoze nieco ine ..ja si len seba neviem predstavit tak fungovat dlhodobo ..peniaze nehraju rolu ...
mne váha "stála" asi mesiac kým sa to pohlo smerom dole, tá appka krásne ukáže čo treba obmedziť a čo pridať, človek by neveril koľko tukov a sacharidov zje počas dňa
hlavne nepi sladké nápoje (ani džúsy) a nekupuje vôbec keksíky, čokošky a podobné, keď budeš mať chuť niečo chrumkať očisti si zeleninu alebo ovocie a zjedz to, postupne si na to zvykneš
@elizabet173 to je skvele , ze sa jej podarilo dat dole 30 kg, hadam to pojde..ak by sa pohli aspon 2kg smerom dole za mesiac, budem velmi spoko.
Za dva mesiace dokážeš divy. Začni každý deň robiť aj malú aktivitu, získaš z toho rutinu a potom sa už ľahko zaberie 🙂 držím palce
@diamond007 dakujem krasne ! 🙏
Mne jedine co realne pomohlo bolo odsledovat kazde jedno susto, ktore som zjedla a jednoducho som zistila, ze toho jem tolko, kolko spalim - na moje NEprekvapenie - len som tomu neverila. Upravila som to na 1800 kcal. Kazde rano mam tie iste ranajky, tu istu desiatu. Obed varim normalny ako doteraz a pridam zeleninu. Mame aj palacinky aj sulance, ale drzim ho okolo 500-600 kcal. Poobede ked som hladna dam si jogurt, ovocie ci nieco male a na veceru mam tiez to iste kazdy den. Je jednoduchsie nakupovat a nemusim sa trapit varit dva obedy, jeden pre seba a jeden pre muza, ci hladovat na salatoch.
Ziadne sladke vody, ziadne sladkosti, ziadne ved len toto si schrupnem z nudy...
A konecne sa vaha pohla. Zacala som chodzobehat, mam take kolecka, tlacim kocik do kopca a potom beham dole kopcom, 30-45 min podla toho kolko mala spi ranny spanok. 4-5x do tyzdna. Zvysok len chodim, lebo este nespim celu noc a telo by rychlo vypovedalo sluzbu...
Musis sa jednoducho zatat a zacat menit rutinu a hlavne si vediet povedat NIE 🤷🏻♀️

Kamoska mala myslím okolo 120kg po pôrode , objednala si jedalnicek kde papa všetko , má to áe vypočítané na mieru na svoju váhu v priebehu 2 mesiacov schudla skoro 20kil a pokračuje v tom , má tam aj nejaké cvičenia tancom a pod.
Papa 5x denne a je strašne spokojná , a šťastná a stále to ide dole a to fakt papa sladke slane hocičo len si to váži a vyberá zdravšie alternatívy