Niečo diétne ale fajne
Ahojte dnes mám gaucing s mužom a s dcerou asi po roku. Fakt neklamem. Civicim schudla som. Aj chudnem ďalej. Ale ide mi o to. Keďze sa dnes leží, oddychuje. Tak viete idú na mňa rôzne chute. Neviete mi niečo poradiť čo by som si mohla ísť kúpiť? A proste jesť? Bez výčitiek?
Mám na mysli skôr niečo sladké. Nejaký teply protineovy puding alebo čokoládu poradte 😀
ja mam jeden recept na fantastiky zdravy bezmucny bezlepkovy cokoladovy kolac!! ale ten je ze top robi sa z fazule ale chuti jak normalna zacherka! myslim ze je aj na fit receptoch aj na vareche.sk. https://varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-fit-...
uz som ho robila zj z ciceru, fazulu mozes pouzit akukolvek vzdy je perfektny! ja davam pomedzi bud marhulovy lekvar ako sacher alebo jahody s horkou cokoladou aj na vrch. u nas to mame velmi casto, kedze je to sposob ako nenasilne dostat fazulu aj do deti! skus
Proteinelu nejakú zvyknú mávať aj v potravinách. Ale nie na kilá samozrejme ale to určite vieš.
@ssandyy Ja nie som velmi za take tie proteinove, speci bezkaloricke, bezcukrove super extra akoze zdrave nahrady.
Siahla by som po uplne obycajnych a jednoduchych moznostiach:
- mix ovocia a do toho kusky kvalitnej horkej cokolady a orieskov
- lievance napr. bananove - rozpucis banan, pridas vajicko, mozes trochu ovsenych vlociek (bud celych alebo rozomletych), vanilku, skoricu podla chuti a pecies na troske masla/oleja/kosoveho oleja male lievanceky, banan to urobi dost sladke
- ak zjes s mierou tak podla mna aj klasicke palacinky, mozes si nahradit muku napr. spaldovou, cukor dat trstinovy, alebo pouzit len med
- vymiesat si tvaroh s kakaom a zas troskou cukru alebo medu
- biely jogurt s medom - do toho ovocie, oriesky
- domaca musli tycinka - recepty najdes na googli plno, aj mega zdrave, aj take menej
- pecene jablko plnene orechmi (to sice skor na dlhe zimne vecery, ale moze byt aj teraz :P)
- mliecny kokteil - mlieko, kakao, biely jogurt, alebo namiesto kakaa ovocie - jahody, maliny, ine lesne plody
no kedze je ten gaucing raz za uhorsky rok, ja by som si dala kludne aj nutelu :D ako to vyskacem, budem rozmyslat zajtra... :D z toho sa fakt svet nezruti :D Alebo urob normalny puding doma a nemusis spekulovat nad proteinovymi umelymi blbostami a bude to dokonca chutne 🙂 Alebo si spravte ovocne fondue...
@nistika ten recept vyzera fajn, len teda ze dietne to rozhodne nie je 😉
@paskolinka tiež som ho rozklikla a pri 200 g hnedého cukru aj zatvorila
Pecene jablka so skoricou, nic viac nic menej
Slnecnicove, tekvicove semiacka napriklad s hrozienkami, grahamove tycinky
U mňa melón žltý, červený, mrkvu na hranolky, nech chrumkám, to ma zabaví a zaženiem chuť.
@ssandyy ja si ako sladkosti kupujem cerstve datle alebo susene figy, samozrejme ich nemozes jest na kila, je to plne sacharidou, ale aspon zdrave

@ssandyy melon? Cokoladu radsej nie