icon

Nutná pomoc dietológa

grejci1
24. júl 2013

Ahojte baby, máte skúsenosť s dietológom? Ja som ho navštívila a zostala som šokovaná. Po rozšírenom výpočte BMI a komplexnom vyšetrení, mi diagnostikoval obezitu vo vyššom štádiu. Hovorila som mu o všetkých redukčných diétach. Stravujem sa zdravo, jem 5x denne malé porcie a pohybu mám až až. Po výpočte na mňa vybafol BMI 36,4... je nutný zásah liečenia anorektikami, pretože moje telo sa "zamklo" a nechce spolupracovať so zdravým životným štýlom. Bola by som rada, ak by ste tu písali iba vlastné skúsenosti a nie odsudzovanie liečiv bez skúsenosti s konzultáciou s lekárom. Ďakujem, Miška

Strana
z2
lorela
25. jún 2014

@grejci1 Nečítala som celú diskusiu, len tvoje príspevky.
Môj názor: Ten "pseudo dietológ" urobil na teba veľké bububu!!! Pri BMI nad 35 vôbec nie je nutný zásah anorektikami. A nie takým svinstvom ako je Adipex retard.
Totiž "normálny diétológ" by ti na mieru ušil stravovací plán a odporučil pohyb. Rozobral by tvoje stravovanie do najmenších detailov, odporučil nielen presne čo, ale aj koľko a vysvetlil prečo.
Ty sama môžeš mať pocit, že ješ diétne potraviny, no možno robíš niekde predsa len chybu... Alebo, paradoxne, aj príliš malé porcie, čiže nízky energetický príjem môže brzdiť chudnutie.
No nechcem ani zľahčovať zdravotné riziká obezity; obezita je nebezpečná a treba ju riešiť. S rozumom.

Keď chceš, odpíš mi a skúsim ti poradiť 😉. Mám dlhoročné skúsenosti.

lorela
25. jún 2014

@grejci1 A, samozrejme, zabudni na všetky diéty ako napr. 90 dňové, dukanove a pod. Všetko je to len dočasné riešenie a nie trvalé.
To, čo potrebuješ, je zmeniť životosprávu a naučiť sa jesť a hýbať tak, aby to bolo "bezbolestné" 🙂 , ale hlavne trvalo udržateľné a bez zdravotných rizík alebo akéhokoľvek dopadu na tvoje zdravie.

daisy77
25. jún 2014

Lucinka, super a co si jedla aké kombinácie jedál?

grejci1
autor
25. jún 2014

Baby, uz je rok po... a nic z toho uz nie je aktualne. Ved si pozrite aj datum diskusie 🙂

marwa
27. jún 2014

@grejci1 a podarilo sa ti nakoniec za ten rok schudnut?

grejci1
autor
28. jún 2014

@marwa hej, podarilo, neni to tolko kolko by som chcela, ale pomalicky to ide, nakolko som pocas toho roka dodtala aj trombozu

hausknechtova
29. jún 2014

@lucinka1552 a ako satito podarilo

jalucija
29. jún 2014

@grejci1 nemyslis, ze ta tromboza mohla byt sposobena uzivanim tych liekov? Chodila si k tomu dietologovi aj nadalej? Ako ho hodnotis s odstupom casu?

grejci1
autor
29. jún 2014
miska2603
30. jún 2014

Ja som asi 6-8 rokov do zadu brala sibutramin, tiez je uz v eu zakazany. Pomohol mi, velmi. Nebyt tehotenstva, ,tak by som si po schudnuti vahu drzala. Inak liecim sa aj na stitnu.
Tehu = + 27 kg. Rodit som sla 107kg, po porode 98. Od 24.4 chudnem bez liekov- kedze zhanat ilegal sa bojim,aby som si neublizila. Uz mam 81kg a stale chudnem.
Cvicim 5 krat tyzdenne- posilujem vlast.vahou, pod dohladom trenerky. Vylucila som sladke vody,cukor, pecivo,vsetko mucne, cestoviny,zemiaky... Ovocie iba do 14.00, po 18 nejem.
Ako prilohu si davam pecenu cukinu,cviklu,petrzlen....je to mnam. Asi by som to neobjavila,keby nechudnem 🙂

naty3001
5. mar 2015

@grejci1
@grejci1 ahoj kde si bola u dietologa?

emiliar
9. feb 2016

@grejci1 ja som tie lieky brala a po par nesiacoch som skoncila na hematologii s vnutornym krvacanim. Uz je to sice 15rokov no sledovana som dodnes.tak radsej si to poriade rozmysli

Strana
z2