O koľkej si dávate posledné jedlo?
O koľkej väčšinou máte posledne jedlo? A čo obsahuje? Aká by mala byt podľa vás večera a o koľkej? Dakujem za rady
@carolinaherr nase telo travi jedlo neustale ked ho ma k dispozicii aj ranajky kedy po nich nedriememe ale sme v praci.
@carolinaherr ja jem posledné jedno o cca 19. Keby som jedla o 22.tak mi je zle, keďže okolo 22.chodim spávať. A na večeru jem väčšinou niečo co obsahuje vlákninu a bielkoviny, pripadne polievky huste
@carolinaherr zena.pluska je pre teba relevantný zdroj informácií? Odkiaľ to majú? Je tam uvedený zdroj? Netreba veriť všetkému, čo sa píše v novinách, obzvlášť takých, ktoré slúžia na pobavenie.
@carolinaherr je jedno v akom čase ješ, ak chceš schudnúť musíš mat dostatočný decifit . To je cele tajomstvo 😊
O 16:00 posledne jedlo? To este len obedujem 😂 Viem ze to nieje ideal, ale obcas to tak naozaj vyjde. Ja mam pravidlo posledne jedlo 2 hodiny pred spanim - vacsinou idem do postele o jednej cize 23:00 posledne maskrtenie.
Ale nie kvoli chudnutiu - pri tom je jedno kedy pocas dna, zalezi len na celkovom mnozstve za den. Ani kvoli mrtvici, tam sa skor netreba stresovat (napriklad tym ze z jedla pred spanim na 0.00035% dostanes mrtvicu 🙉 ), ale kvoli tomu aby sa mi lepsie zaspavalo.
Medzi 8-9 a večera už len ľahšia, v zime dosť polievky, alebo väčšinou listovy šalát s vajíčkom, mäsom, rybou, syrom alebo cisto vege napríklad pecenym cicerom a opecenymi semiackami. Pripadne niečo zeleninové typu grilovaná zelenina, na woku opečená, pečený kel, brokolica, batáty atd tiez s niecim bielkovinovym…
Ked mám nejaký náročný deň, myslím tím fyzicky a som hladná, alebo mám iba light obed tak veceriam niečo väčšie - obedové, teda jedlo aj s prílohou ako ryža, chlieb, zemiaky
Spat chodím okolo 23-24
Ináč ja mám v jedle celkom presný režim, raňajky o 12 mala miska kaše, obed poriadny o 2 a večera o 8, takto mi to maximálne vyhovuje
Ze sa nemá večerať po 17-18 som už počula, ale na mňa to nefunguje, proste som taká ze ráno mi nechuti a večer mávam hlad. Tak isto ak idem cvičiť alebo behať tak na toto mám čas jedine večer, keby sa o 5 najem šport s plným žalúdkom nehrozí a po výkone sa zas treba najest. V lete bicykel, turistika o 5 som ešte dakde v horách nie na večeri
Je pravda ze s plným žalúdkom sa ťažko spí , ale napríklad tím ze ja mám medzi obedom a večerou 6 hodín tak jem naozaj na prázdny žalúdok a večera je strávená rýchlo
Jedz tak ako to tebe vyhovuje, každý sme iny, mame iny biorytmus, iný životný štýl, odsleduj si na sebe co ti najviac sedí a podľa toho jedz
No mňa tu asi ukameňujete, ale ja si kľudne dám hemendex medzi dvoma (niekedy aj štyroma) krajcami chleba aj o polnoci, ak idem spať neskoro v noci. Proste keď som hladná dám si jesť. Je mi jedno kedy a čo. Stále vážim max. 55 kíl.
@carolinaherr 😏môj muž je, kedy na neho príde, večer často kúsok chleba so slaninkou a horčicou. No, keď tak okolo mňa pojednáva, často si dám 2 kustiky chleba so slaninkou aj ja. Viac nie, mám obavy, že mi bude zle od žalúdka. Často aj o 21.00 zjem mandarínky, banán, jabĺčko. Neriešim žiadne kalorické tabuľky. Nemám nadváhu, aj keď boli časy, keď mi váha vybehla nad 62 kg pri výške 165 kg.
Posledné jedlo 2-3 hod pred spaním, to je všetko (samozrejme, aby sa nepribralo, brať do úvahy pomer príjem - výdaj). Ostatné sú mýty, ktorým niektorí stále veria. Ale ak im to pomáha...určite sa ale neriad ničím v štýle - posledné jedlo o 16:00, ak spať ideš o 23. Pokiaľ to teda nie sú kalórie vystacujuce na 2 dni vopred 😃😃
@carolinaherr ja v noci stavam kvoli jedlu, ze som hladna a az ked sa najem zaspim
@carolinaherr mám 46 rokov, váha 58/163cm 1 dieťa. Jem kedy chcem, čo chcem…
@carolinaherr jasné, že ok. Hoci je to dosť neskoro. Dôležité je, koľko kalórií príjmeš počas celého dňa a aj napríklad, kedy končí tvoj pracovný deň.

Len vynimocne jem po siedmej vecer.