icon

Oblečenie na beh

adamkofjo
25. jún 2015

chcem sa spytat uz dva mesiace beham bolo teplo ale teraz ked sa ochladilo ma napadlo v com budem behat na jesen zienky ktore behavate co nosite zvazujem kupu niakej bundy alebo supravy len neviem co je najlepsie aby mi nebola zima a aby som aj nepoprechladzala softsheel asi neni vhodny ze ☹

Strana
z2
adamkofjo
autor
26. jún 2015

este sa spytam tie ktore behate ako ste spokojne s oblecenym s lidla ja mam niake na ruke len neviem ci je to dobra kupa ci sa v tom nepotite neni to len reklamny vystrelok alebo je to aj funkcny material skratka ako ste s tym spokojna som totalne nahnevana kupilasom si v sportissime funkcne tricko na beh adidas a ked mi prislo bol to totalny silon , cista umelina uz len ked som si ho skusala tak som sa v nom zle citila neviem si predstavit ze by som v nom behala chcela som to na jesen pod sustiacku , uplne som sklamana a to ze adidas stalo 20 € estia climacool a na stitu bolo zlozenie polyester no hnus

sisaka
26. jún 2015

@sassenna
@nair zienky, asi budem vyzerat ako blbec, mozete mi vysvetlit, co znamena funkcne tricko, nohavice ...nerozumiem slovu FUNKCNE. Diky

prasiatko30
26. jún 2015

@jabadaba dajs i urobit studium naslapu - ja som si takto kupila tenisky asics ktore sa mi pacili len ja proste naslapujem inak ako asi 80% populacie a po dvoch tyzdnoch co som sa pokusila behat mi odisla noha - mam vysoku klenbu a est k tomu naslapujem na vonkajsiu cast nohy a tenisku som mala na uplne iny typ naslapu - cize ked ma potom videl traumatolog tak mi hned povedal ze som si najprv mala dat urobit studium naslapu lebo zlou teniskou som si vlastne narobila peknu neplechu - asi tyzden som nemohla vobec chvodit takze si davaj pozor hlavne ak mas klby a nohy trosku citlivejsie tak si ich mozes uplne odrovnat - behat je sice pekna vec ale ........

prasiatko30
26. jún 2015

@sisaka odsava pot a nepstava mokre - dalo by sa povedat v skratke.

jabadaba
26. jún 2015

@prasiatko30 fuha, tak to si mala riadny pech. 😒 O tomto som vobec nepocula. Je fakt, ze tiez naslapujem nie velmi zdravo, doslapujem ja zasa skor na patu a nezapajam svaly prednej casti chodidla. Z toho aj problemy s platnickou. Plus mi pada chodidlo do vnutra, no som capta captava co si budem nahovarat. 😅 Hm, hotova veda taka spravna teniska na nohu. 🙄

prasiatko30
26. jún 2015

@jabadaba tu v okoli je tiez riadny boom runningu tak teraz je tu aj vela specializovanych predajni a tam aj robia tueto studie mne to uz povedal trauma - som supinador - cize naslapujem vonkajskom slapy a topanku by som mala mat taku aby mi to vykompenzovala alebo neutro. Ja som si pravdepodobne kupila tenisku pre pronador - cize pre takeho co doslapuje vnutornou stranou chodidla a mi to vlastne este zhorsovalo - takze po vlastnej skusenosti ti radim poradit sa s odbornikmi lebo to moze zle dopadnut

sisaka
26. jún 2015

@prasiatko30 diky za vysvetlenie. 😉
S tymi teniskami suhlas - ked na beh tak tenisky na to urcene a poradit sa v sportovom obchode ...
oblecenie pre mna je menej dolezite ako obuv, da sa behat aj v obycajnom tricku a kratasoch a neposkodime si tym telo, s topankami je to uz ine

nair
27. jún 2015

@sisaka Presne tak, ak sa zle oblecies max sa spotis alebo nachladnes.. Ale zla obuv moze mat dlhodobe nasledky..

pumpkincake
27. jún 2015

Zase kupit si pekne veci to je tiez motivacia na beh. Pri behu je obzvlast dolezite sa citit pohodlne. Nemohla by som behat v teplakoch, ci sustakoch...by ma porazilo. Nielen ze by som nemala zo seba dobry pocit, ale v obtiahnutych bezecky nohaviciach, spravnej obuvy a najma podprsenke je to uplne o niecom inom. Nie som nejaky vytrvalostny bezec, ale kupila som si adidas tenisky na beh, v tescu bezecke leginy s vreckom (to vrecko je vyborna vec), dobru bezecku podprsenku, aby ma neskriabala a netlacila a je to neporovnatelnea ako bezat len tak v hociakych leginach ci normalnej podprsenke. Ked prsalo supla som si normalnu vodeodolnu vetrovku..no otras..furt ma nieco ominalo, nieco mi vadilo a znemoznovalo mi to beh. Kdezto lahucka bezecka bunda sa mi pekne zapla v pase a nesla hore takze som si ju nemusela kazdy chvilu tahat dolu a pekne sa mi v nej behalo. Netreba podcenovat oblecenie. V detailoch je uspech. ... a nemusis si znackove veci.. tesco ma fajn veci na beh (okrem tych podprseniek, mna skriabali po dlhsej dobe) alebo vychytaj akciu v tchibo...uvidis aky to bude rozdiel.bhudes chciet len kvoli tomu , ze si tie pekne veci oblecies behat mozno este viac... nie je to o povrchnosti,ale o pohodli a to , ze v tom clovek vypada dobre je bonus navyse.

pumpkincake
27. jún 2015

@adamkofjo osobne z lidlu velmi nie. Ale ono by to mal byt sami "silon" 🙂 ten kvalitny je sama umelina, ale vyrobena tak, aby si neprechladla ked sa spotis a pot odviedol na povrch tricka nie vo vnutri. Ja osobne, ale nemam v laske tricka tohto typu aj keby boli neviem ake. Vzdy si dam bezecku podprsenku a bavlneno-elastanove tricko. Mne to vyhovuje viac lebo ja sa ani velmi nepotim v podpazusi aj keby bolo vonku 40stupnov 😀.

adamkofjo
autor
27. jún 2015

a termo pradlo tiez neni dobre na jesen na beh ked si dam pod sustacku termo pradlo budem sa velmi potit 🙂

adamkofjo
autor
28. jún 2015

A ten polyestreer aku ma funkciu na funkcnom tricku ja som v tomto laik vie mi to niekto vysvetlit lebo mam adidas teicko ale pride mi to taka umelina

pumpkincake
28. jún 2015

@adamkofjo polyester je 100% umele vlakno. Aby bolo funkcne musi byt umele. Nato ho vytvorili..

adamkofjo
autor
28. jún 2015

a ako to funguje lebo ja sa v nom citim dost zle je mi neprijemne na telo kupila som ho v sportissime original na beh ale zvazujem ci ho vratit , neskusala som v nom behat ale neviem si to ani predstavit ked si ho dam na seba vsetko mi vadi

pumpkincake
28. jún 2015

@adamkofjo tie umeliny su rozne polyetylen, polypropilen, polyester..niektore su hnus. Ale kvalitne polyesterove vlakno je v textilii velmi dolezite ak chces mat sportove funkce oblecenie, ktore pot dokaze zvnutra vyviest napovrch a co najskor vyschnut.

adamkofjo
autor
28. jún 2015

ved to je pisany 100 percent polyester ale mne to pride ako totoalna umenila

pumpkincake
28. jún 2015

@adamkofjo uz som to pisala 3x, ze to je umele..je to umele vlakno z kt sa vyrabaju dolezite obleceniepre sport.

adamkofjo
autor
2. júl 2015

zienky dnes som bola behat rano , bolo to super len skoda ze po 3/4 hodine mi volal muzik ze mala sa zobudila a hrozne place to ste mali vidiet tie sprinty , ale stalo to zato ten vychod slnka ovela lepsie sa mi dychalo nebolo take teplo a este sa chcem spytat co robite cez zimu chodite tiez behat

dudelka
25. feb 2017

Pokiaľ chceš dobre poradiť obráť sa na www.sportos.sk Majiteľ je dlhoročný bežec, poradí čo sa týka oblečenia i výberu vhodných tenisiek 😉

Strana
z2