Oblečenie na beh
chcem sa spytat uz dva mesiace beham bolo teplo ale teraz ked sa ochladilo ma napadlo v com budem behat na jesen zienky ktore behavate co nosite zvazujem kupu niakej bundy alebo supravy len neviem co je najlepsie aby mi nebola zima a aby som aj nepoprechladzala softsheel asi neni vhodny ze ☹
@jabadaba dajs i urobit studium naslapu - ja som si takto kupila tenisky asics ktore sa mi pacili len ja proste naslapujem inak ako asi 80% populacie a po dvoch tyzdnoch co som sa pokusila behat mi odisla noha - mam vysoku klenbu a est k tomu naslapujem na vonkajsiu cast nohy a tenisku som mala na uplne iny typ naslapu - cize ked ma potom videl traumatolog tak mi hned povedal ze som si najprv mala dat urobit studium naslapu lebo zlou teniskou som si vlastne narobila peknu neplechu - asi tyzden som nemohla vobec chvodit takze si davaj pozor hlavne ak mas klby a nohy trosku citlivejsie tak si ich mozes uplne odrovnat - behat je sice pekna vec ale ........
@sisaka odsava pot a nepstava mokre - dalo by sa povedat v skratke.
@prasiatko30 fuha, tak to si mala riadny pech. 😒 O tomto som vobec nepocula. Je fakt, ze tiez naslapujem nie velmi zdravo, doslapujem ja zasa skor na patu a nezapajam svaly prednej casti chodidla. Z toho aj problemy s platnickou. Plus mi pada chodidlo do vnutra, no som capta captava co si budem nahovarat. 😅 Hm, hotova veda taka spravna teniska na nohu. 🙄
@jabadaba tu v okoli je tiez riadny boom runningu tak teraz je tu aj vela specializovanych predajni a tam aj robia tueto studie mne to uz povedal trauma - som supinador - cize naslapujem vonkajskom slapy a topanku by som mala mat taku aby mi to vykompenzovala alebo neutro. Ja som si pravdepodobne kupila tenisku pre pronador - cize pre takeho co doslapuje vnutornou stranou chodidla a mi to vlastne este zhorsovalo - takze po vlastnej skusenosti ti radim poradit sa s odbornikmi lebo to moze zle dopadnut
@prasiatko30 diky za vysvetlenie. 😉
S tymi teniskami suhlas - ked na beh tak tenisky na to urcene a poradit sa v sportovom obchode ...
oblecenie pre mna je menej dolezite ako obuv, da sa behat aj v obycajnom tricku a kratasoch a neposkodime si tym telo, s topankami je to uz ine
Zase kupit si pekne veci to je tiez motivacia na beh. Pri behu je obzvlast dolezite sa citit pohodlne. Nemohla by som behat v teplakoch, ci sustakoch...by ma porazilo. Nielen ze by som nemala zo seba dobry pocit, ale v obtiahnutych bezecky nohaviciach, spravnej obuvy a najma podprsenke je to uplne o niecom inom. Nie som nejaky vytrvalostny bezec, ale kupila som si adidas tenisky na beh, v tescu bezecke leginy s vreckom (to vrecko je vyborna vec), dobru bezecku podprsenku, aby ma neskriabala a netlacila a je to neporovnatelnea ako bezat len tak v hociakych leginach ci normalnej podprsenke. Ked prsalo supla som si normalnu vodeodolnu vetrovku..no otras..furt ma nieco ominalo, nieco mi vadilo a znemoznovalo mi to beh. Kdezto lahucka bezecka bunda sa mi pekne zapla v pase a nesla hore takze som si ju nemusela kazdy chvilu tahat dolu a pekne sa mi v nej behalo. Netreba podcenovat oblecenie. V detailoch je uspech. ... a nemusis si znackove veci.. tesco ma fajn veci na beh (okrem tych podprseniek, mna skriabali po dlhsej dobe) alebo vychytaj akciu v tchibo...uvidis aky to bude rozdiel.bhudes chciet len kvoli tomu , ze si tie pekne veci oblecies behat mozno este viac... nie je to o povrchnosti,ale o pohodli a to , ze v tom clovek vypada dobre je bonus navyse.
@adamkofjo osobne z lidlu velmi nie. Ale ono by to mal byt sami "silon" 🙂 ten kvalitny je sama umelina, ale vyrobena tak, aby si neprechladla ked sa spotis a pot odviedol na povrch tricka nie vo vnutri. Ja osobne, ale nemam v laske tricka tohto typu aj keby boli neviem ake. Vzdy si dam bezecku podprsenku a bavlneno-elastanove tricko. Mne to vyhovuje viac lebo ja sa ani velmi nepotim v podpazusi aj keby bolo vonku 40stupnov 😀.
a termo pradlo tiez neni dobre na jesen na beh ked si dam pod sustacku termo pradlo budem sa velmi potit 🙂
A ten polyestreer aku ma funkciu na funkcnom tricku ja som v tomto laik vie mi to niekto vysvetlit lebo mam adidas teicko ale pride mi to taka umelina
@adamkofjo polyester je 100% umele vlakno. Aby bolo funkcne musi byt umele. Nato ho vytvorili..
a ako to funguje lebo ja sa v nom citim dost zle je mi neprijemne na telo kupila som ho v sportissime original na beh ale zvazujem ci ho vratit , neskusala som v nom behat ale neviem si to ani predstavit ked si ho dam na seba vsetko mi vadi
@adamkofjo tie umeliny su rozne polyetylen, polypropilen, polyester..niektore su hnus. Ale kvalitne polyesterove vlakno je v textilii velmi dolezite ak chces mat sportove funkce oblecenie, ktore pot dokaze zvnutra vyviest napovrch a co najskor vyschnut.
ved to je pisany 100 percent polyester ale mne to pride ako totoalna umenila
@adamkofjo uz som to pisala 3x, ze to je umele..je to umele vlakno z kt sa vyrabaju dolezite obleceniepre sport.
zienky dnes som bola behat rano , bolo to super len skoda ze po 3/4 hodine mi volal muzik ze mala sa zobudila a hrozne place to ste mali vidiet tie sprinty , ale stalo to zato ten vychod slnka ovela lepsie sa mi dychalo nebolo take teplo a este sa chcem spytat co robite cez zimu chodite tiez behat
Pokiaľ chceš dobre poradiť obráť sa na www.sportos.sk Majiteľ je dlhoročný bežec, poradí čo sa týka oblečenia i výberu vhodných tenisiek 😉

este sa spytam tie ktore behate ako ste spokojne s oblecenym s lidla ja mam niake na ruke len neviem ci je to dobra kupa ci sa v tom nepotite neni to len reklamny vystrelok alebo je to aj funkcny material skratka ako ste s tym spokojna som totalne nahnevana kupilasom si v sportissime funkcne tricko na beh adidas a ked mi prislo bol to totalny silon , cista umelina uz len ked som si ho skusala tak som sa v nom zle citila neviem si predstavit ze by som v nom behala chcela som to na jesen pod sustiacku , uplne som sklamana a to ze adidas stalo 20 € estia climacool a na stitu bolo zlozenie polyester no hnus