icon

Oddych od deficitu pre efektívne chudnutie

charlottelavender
3. máj 2025

Ahojte riešil tu niekto oddych od deficitu? Opíšem moju situáciu. Podarilo sa mi schudnúť 14kg ale váha sa na mesiac zastavila. Chcela by som zhodiť ešte 4-5kg ale nejde to. Premýšľam na 2 týždne oddych od deficitu a potom opäť nabehnúť ako doteraz. Máte s tým niektorá skúsenosť?😊

Strana
z3
paulinkaa2
3. máj 2025

@charlottelavender určite nie. Aj moje telo si dalo pauzu, za 3m som neschudla nič ale deficit dodrziavam. Potom sa to znova rozbehlo. Možno to nevidíš na váhe ale treba sa pomerať.

biba_18
3. máj 2025

zaraď do rutiny raz za týždeň, raz za 2 týždne 2 za sebou idúce tzv refeed days. je to niečo ako cheeting days, ale nie je to nekontrolované jedenie - ale budeš jesť zdravo a kontrolovane - zvýšiš príjem sacharidov a znížiš príjem tukov - tak, aby si mala celkový príjem na tvojom udržiavacom príjme. teda ak máš deficit -400 kcal, počas refeed days tých 400 kcal prijmeš formou sacharidov - najlepšie v prílohách - ako ryža, zemiaky, quinoa - a budeš používať menej tučné jedlá…

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@paulinkaa2

@charlottelavender určite nie. Aj moje telo si dalo pauzu, za 3m som neschudla nič ale deficit dodrziavam. Potom sa to znova rozbehlo. Možno to nevidíš na váhe ale treba sa pomerať.

@paulinkaa2 nevidím to ani na váhe ani na meraní nič sa nehýbe

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@biba_18

zaraď do rutiny raz za týždeň, raz za 2 týždne 2 za sebou idúce tzv refeed days. je to niečo ako cheeting days, ale nie je to nekontrolované jedenie - ale budeš jesť zdravo a kontrolovane - zvýšiš príjem sacharidov a znížiš príjem tukov - tak, aby si mala celkový príjem na tvojom udržiavacom príjme. teda ak máš deficit -400 kcal, počas refeed days tých 400 kcal prijmeš formou sacharidov - najlepšie v prílohách - ako ryža, zemiaky, quinoa - a budeš používať menej tučné jedlá…

@biba_18 skúšala som nepomohlo

biba_18
3. máj 2025

🤷‍♀️ ja by som bola konzistetná a zaradila by som tie refeed days. iné riešenie neviem. mne by sa nabeton stalo že po 2 týždňoch bez deficitu by to skĺzlo do nekontrolovania, keď už tak už… ty neviem akú máš povahu že by si zvládla kontrolovať príjem len tak … alebo sús pridať šport. alebo zmeniť … nepíšseš aký šport robíš…

terry658
3. máj 2025

@charlottelavender ja som to spravila a mám naspäť všetko čo som schudla

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@terry658

@charlottelavender ja som to spravila a mám naspäť všetko čo som schudla

@terry658 za 2 týždne 15kg nepriberiem naspäť mám 56kg posledné kilá idú ťažšie neviem ako si ty s váhou

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@biba_18

🤷‍♀️ ja by som bola konzistetná a zaradila by som tie refeed days. iné riešenie neviem. mne by sa nabeton stalo že po 2 týždňoch bez deficitu by to skĺzlo do nekontrolovania, keď už tak už… ty neviem akú máš povahu že by si zvládla kontrolovať príjem len tak … alebo sús pridať šport. alebo zmeniť … nepíšseš aký šport robíš…

@biba_18 teraz cvičím len 3x do týždňa činky polhodinu a beh tiež predtým som cvičila 6x do týždňa kardio, hiitko a tabatu ale keďže to už nefunguje ani s kalorickym deficitom telo asi potrebuje vydýchnuť. Mám 56kg posledné kilá idú ťažšie no

biba_18
3. máj 2025

a rokov máš koľko? a prečo chceš mať menej ako 56 kíl? akú máš výšku?

rosavia
3. máj 2025
@charlottelavender

@terry658 za 2 týždne 15kg nepriberiem naspäť mám 56kg posledné kilá idú ťažšie neviem ako si ty s váhou

@charlottelavender
Mas 56 a este chces 4-5 kil schudnut? Kolko merias?

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@biba_18

a rokov máš koľko? a prečo chceš mať menej ako 56 kíl? akú máš výšku?

@biba_18 28 rokov a mam 160cm preto chcem mať menej ako 56kg

biba_18
3. máj 2025

ok. takže ja by som sa zamerala viac na svaly ako na kardio. ale to som ja. mne ide o zdravie a funkčnosť, nie o kilá… nepoznám ťa ale možno tvoje telo k plnej funkčnosti potrebuje práve 56 kíl - ktoré keď cvičíš je iných 56 kíl ako keby si necvičila a nemala svaly…
moja jedna trénerka mala 60 kíl - a pritom štíhlunka baba… 🤷‍♀️

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@biba_18

ok. takže ja by som sa zamerala viac na svaly ako na kardio. ale to som ja. mne ide o zdravie a funkčnosť, nie o kilá… nepoznám ťa ale možno tvoje telo k plnej funkčnosti potrebuje práve 56 kíl - ktoré keď cvičíš je iných 56 kíl ako keby si necvičila a nemala svaly…

@biba_18 pred troma rokmi som mala 50kg vždy pôvodnú váhu

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@biba_18

@biba_18 keby mi svaly rastú vidím to na váhe a cm ze šli dolu ale nevidím takže mne sa váha nehýbe vôbec

biba_18
3. máj 2025

no ako vravím - máš iné ciele ako ja 🤷‍♀️

sense
3. máj 2025

Kľudne si daj dva týždne pausu a choď na udržiavacie kalórie, plus cvic naďalej tých 3x do týždňa a tiež môže kľudne raz za 10-14 dni pridať cheat meal

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@sense

Kľudne si daj dva týždne pausu a choď na udržiavacie kalórie, plus cvic naďalej tých 3x do týždňa a tiež môže kľudne raz za 10-14 dni pridať cheat meal

@sense ďakujem skúsim lebo pre mňa je normálne ťažké zjesť viac kalorii už mi nechutí normálne sa trápim 😀

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@sense

@sense mám problém zjesť že 2000-2100kcal

sense
3. máj 2025
@charlottelavender

@charlottelavender tak neviem aký máš jedálniček , aký príjem máš teraz, môžeš skúsiť navýšiť o 100-200 kcal, to máš hrsť orechov, trochu avokáda naviac, miesto nízkotučného syru plnotucny,

biba_18
3. máj 2025
@charlottelavender

@charlottelavender takže máš problém zjesť 2000 kcal… to máš v hlave…

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@biba_18

@charlottelavender takže máš problém zjesť 2000 kcal… to máš v hlave…

@biba_18 nemám to v hlave ale zvyklo si telo na deficit

biba_18
3. máj 2025
@charlottelavender

@biba_18 nemám to v hlave ale zvyklo si telo na deficit

@charlottelavender ☺️ tak ako si zvyklo, tak si odvykne (aj keď to s telom nemá nič, ale kľudne si to mysli..)

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@biba_18

@charlottelavender ☺️ tak ako si zvyklo, tak si odvykne (aj keď to s telom nemá nič, ale kľudne si to mysli..)

@biba_18 keď sa naučíš jest nespracované potraviny tak aj má lebo ťa viac zasýtia ako spracované

biba_18
3. máj 2025
@charlottelavender

@biba_18 keď sa naučíš jest nespracované potraviny tak aj má lebo ťa viac zasýtia ako spracované

@charlottelavender roky jem na 90% nespracované potraviny 😂 nevynašla si nič nové… a aj tak tvrdím že to nie je o tele ☺️ nedáš si 1/2 zemiaku ale 2 a 1/2… za tých 8-10 hodín tie zemiaky navyše si schopná zjesť…

lucia13022023
3. máj 2025

Zvys príjem kcal. Koľko prinmes teraz? Ako cvičíš? Koľko cvičíš?

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@lucia13022023

Zvys príjem kcal. Koľko prinmes teraz? Ako cvičíš? Koľko cvičíš?

@lucia13022023 prijem mam 1600kcal cvičila som kardio a hiitko na hodinu a pol ale zmenila som to týždeň teraz beh a činky striedam 3x do týždňa

biba_18
3. máj 2025

podľa mňa máš nízky príjem…

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@biba_18

@charlottelavender roky jem na 90% nespracované potraviny 😂 nevynašla si nič nové… a aj tak tvrdím že to nie je o tele ☺️ nedáš si 1/2 zemiaku ale 2 a 1/2… za tých 8-10 hodín tie zemiaky navyše si schopná zjesť…

@biba_18 no vidíš ty roky ja som to tak roky nemala jem ich teraz 5ty mesiac poctivo. Samozrejme ze som nič nové nevynašla len poukazujem na to že je oveľa ťažšie spapať tvaroh ako napríklad dva čokoládové jogurty len si si to nejak zle vzala ako urážku 😊 Áno pre teba je to jednoduché pre niekoho to tak nemusí byť pretože čo? To čo na teba platí na iných nemusí preto sa pýtam na to tých ktorí to majú odskúšané a nie kto sa tu bude povyšovať ale k danej téme mi povie svoje recenzie ako mu to šlo

majamat
3. máj 2025
@charlottelavender

@charlottelavender a aky ams deficit. jes stale rovnakO, znizenim hmotnosti sa musi znizit prijem kalorii. mas to upravene?

charlottelavender
autor
3. máj 2025
@majamat

@charlottelavender a aky ams deficit. jes stale rovnakO, znizenim hmotnosti sa musi znizit prijem kalorii. mas to upravene?

@majamat áno znížila som o 200kcal mala som 1800kcal teraz 1600kcal

Strana
z3