Opät do formy po cisárskom

auberggine
27. feb 2017

Ahojte baby kolko mesiacov po sekcii ste zacali cvicit? A hlavne ako na to. Co cvicit a ako casto. Moj maly ma 3 a pol mesiaca. Pred porodom som chodila cvicit 3 x do tyzdna a mala som 58 kg teraz mam 67 a vsetko mi je este male 😞 dakujem vam

sykorkauhliarka
27. feb 2017

ja som nemala chut ani cas do roka som schudla na povodnu vahu ;)

auberggine
autor
27. feb 2017

@sykorkauhliarka
Ja som nejake kila nechala v porodnici ale odvtedy sa nic nepohlo. Jem nepravidelne niekedy ranajkujem o 6 niekedy o 9 kedy ako stiham a vsetko podla maleho

siska53
27. feb 2017

@auberggine ja so mohla pol roka po cisarskom. Ale po malom som necvicila. Pri malej mi este 7.m.poporode operovali zlcnik a pruh,takze som musela zas cakat. Ale ked mala mala rok,zacala som.chodit na pilates raz do tyzdna. To mi tak fajn stacilo a nabilo energiou. Mne sli ale kila same dolu,pri malom som bola do 9m.na povodnej vahe a pri malej do roka,hoci som.menej pribrala,dlshie to slo dole. A to som po operacii bola aj na zlcnikovej diete skoro 2mesiace..

luxus10
27. feb 2017

najskor sa moze, resp. lekari odporucaju 6 mes. po sekcii, skor sa neodporuca, kvoli hojeniu rany-v celej hlbke...predtym si vsak nechaj cez usg skontrolovat v ako stave je jazva, a zrast maternice.....to je najdolezitejsie...

katrin21
27. feb 2017

@auberggine cvicit sa neodporuca urcite 6 mes na brucho a ani cviky, pri ktorych brucho zapajas, tych je dost vela.. cokolvek tazke zdvihat tiez pol roka....
vnutri sa to hoji dost dlho.. aj ked navonok mas pocit, ze je vsetko super uz...
Ja som pol roka nerobila nic, ani sa mi nedalo, citila som pri nejakom nahodnom brusaku hned brucho... takze neviem, ake cvicenie by bolo vhodne...mozno plavanie?
inak 70% schudnutia je aj tak strava... takze.....
a ak si mlada baba, vacsinou do roka alebo 9mes schudnes aj sama.. bez nicoho... MNe kedysi svokra povedala : 9mes si priberala, 9mes budes chudnut. a aj tak bolo... same to odislo pekne. zostalo mi vtedy 10kil a pohoda potom povodna vaha...

petulik1991
27. feb 2017

Ja som 2 mesiace po sekcii a akurat som mala v utorok min.tyzden aj kontrolu po 600nedeli, kde som s doktorky pytala aj na cvicenie a vravela, ze mnohi sice odporucaju 6mesiacov, ale to sa jej zda byt dlho. Mam po 3 mes.zacat cvicit a zacat postupne zapajat brusne svalstvo. Nie hned. A ze sama uvidim. Pokial sa budem citit nepohodlne, mam s cvikom este pockat, vraj ak by bolo nieco tak, ako byt nema, urcite to ucitim 🙂 kazde telo je individualne. Ja napriklad pri ziadnom pohybe ranu uz necitim, ani pri brusaku nahodnom

celasapremenim
27. feb 2017

no najprv si pekne skontrolujte, ci nemate napr. diastazu este a podla toho si upravte kazde cvicenie, kym sa tie svaly zopnu.....a tiez si myslim, ze pol roka od cvicenia najskor
ak aj hento odporucila nejaka lekarka, ze po troch mesiacoch, tak sa cudujem, ze aspon nedoporucila pozriet priame brusne svalstvo v akom je stave
lekarky su rozne a vacsina sa zaujima len uzko o odbor v ktorom pracuje a vsetko okolo berie laxne
vnutri sa jazva hoji dlhsie
aby potom este neboli kvoli tomu problemy s dalsim tehotenstvom, lebo lekarka sikovne poradila

lavender273
28. feb 2017

Ja som si naivne myslela ze par mesiacov po cisaraku zacnem s lahkymi cvikmi, ale realita bola taka ze som nevladala a nebolo mi to cvicenie ani prijemne. Teraz som uz 5 mesiacov po takze okrem kazdodennej chodze zacnem zapajat nejake cviky na spevnenie tela. Rada by som zhodila 10kg ( naivita haha ) aby som sa mohla vopchat do svojich veci. Nosim dvoje nohavice do nicoho ineho sa nezmestim 😅 Ja si myslim ze vsetko ma svoj cas.

sykorkauhliarka
28. feb 2017

@auberggine strava spravi vela ...najprv popracuj na strave na ranajky vlocky a jablko a poleti to dolu

yanni
28. feb 2017

@auberggine 6 mesiacov cakat je hlupost. Zalezi ako sa citis, ako mas zahojenu ranu a ako si sportovala pred tehu a hlavne ako dlho v tehu. telo si pamäta. Cize ak nemas nejake problemy, rana zahojena, nie je ti cvicenie neprijemne, tak do toho.
Ja som po copani zacala v jej dvoch mesiacoch zase behat (v tehu som behala po 10 km viackrat tyzdenne do 25tt a plavala 1000 m az do porodu). V jej 6. mesiacoch so odbehla polmaraton a odvtedy kazdy tyzden nejaka sutaz (beh, triatlon). Podotykam, som LEN hobbysportovec.
Teraz, v copaninych 18 mesiacoch som odbehla maraton (par dni dozadu je tomu).
Ja striedam beh a plavanie (podla toho na co trenujem) a pomedzi pilates.

Ono, ak nie su problemy, treba zacat cim skor. Mne to dr. po 600nedeli pozitivne odklepol.
Cim skor sa zacnes hybat, tym skor budes fit. Kila nemusia ist rychlo dolu ale cm urcite pojdu. A taktiez strava. Pravidelne jest je zaklad.