icon

Osvedčený spôsob straty hmotnosti - jesť pomaly a pokojne

dora281
8. dec 2025

V posledných dňoch som zaregistroval vraju odbornú informáciu a radu, ako zaručene začať chudnúť.
Je to síce iba oprášená známa zásada, že sa má jesť pomaly, v kľude, vychutnávať si každé sústo.
Takže už nie je potrebné :

1. riadiť sa zásadou za 8 hodín zjesť všetko, čo na daný deň chceš zjesť a 16 hodín nechať
pečeň a tráviaci trakt odpočíavať,
2. nepočítať počet prežutí jedného sústa jedla na 60 x, či na 30x

Nie je to tak. Treba sa vraj vrátiť k osvedčenej zásade :

JESŤ POMALY - MINIMÁLNE 20 MINÚT AJ VIAC.

Môžte jedlo prerušiť, položiť príbor na stôl, vstať od jedla a o chvíľu sa vrátiť.
A začnete chudnúť.
Až po 20 minutách zašle žalúdok informáciu do mozgu, že už stačí, zjedol/la si už dosť.
Je to už známe dlho, že napríklad jogíni žujú jedlo tak dlho, až je z neho takmer tekutina a až potom prehltnú.

Predávam, ako som kúpil.
Možnože výživové poradkyne na koníku tento príspevok primerane okomentujú.
Príjemné chudnutie.

mandzula
8. dec 2025

Vždy je to len a len o tom, koľko a čoho človek zje. Stačí mať v hlave brzdu, že mi stačí určité množstvo jedla - bez ohľadu na to, či ho zjem pomaly alebo rýchlo. A práve vďaka tomuto chudnúť nepotrebujem, lebo sa proste nevyžeriem.

dora281
autor
8. dec 2025
@mandzula

Vždy je to len a len o tom, koľko a čoho človek zje. Stačí mať v hlave brzdu, že mi stačí určité množstvo jedla - bez ohľadu na to, či ho zjem pomaly alebo rýchlo. A práve vďaka tomuto chudnúť nepotrebujem, lebo sa proste nevyžeriem.

@mandzula Východniar by povedal : I tak še da ... Áno, na to som už myslel aj ja. Jesť vždy iba toľko, koľko som pravidelne zvyknutý, už či pomaly, či rýchlo. A netrepať sa do šoru na duplu. Múdro.