icon

Ozempic verzus Mounjaro: Ktorý funguje lepšie?

Dnes o 18:32

Ahojte, nedávno som čítala, že niektorí ľudia, ktorí chceli schudnúť, radšej brali Ozempic ako Mounjaro, keďže Ozempic je o dosť lacnejši. Myslíte, že je rovnako účinný? A že ho lekár predpíše aj bez dg. cukrovky?

anonym_7dc75a
Dnes o 18:43

@anonym_autor kalorický deficit 😉

anonym_31f6e1
Dnes o 18:49

Zo skusenosti okolia Mounjaro. Kadekto kadeco predpisuje ale Ozempic bez indikacie diabetes skor "po znamosti". Ale tak mam par znamych v okoli, ktori maju skusenost, len podla nich sudim.

anonym_140916
Dnes o 19:04

@anonym_autor retatruid je trojitý agonista takže ten.

anonym_dd50cd
Dnes o 19:16

Divím sa že to niekomu stojí za tie vedľajšie účinky. To naozaj sa neviete zatnut a trošku si odoprieť aby ste zhodili kilá ?

anonym_06e78c
Dnes o 19:25
@anonym_dd50cd

Divím sa že to niekomu stojí za tie vedľajšie účinky. To naozaj sa neviete zatnut a trošku si odoprieť aby ste zhodili kilá ?

@anonym_dd50cd keby to bolo take lahke, tak nie je tolko obeznych…

ivicatolic
Dnes o 19:32

@anonym_autor podľa mňa ten prvý.... veď už názov hovorí.... že ťa o zem picne.....😭👽😭👽

fidorka7
Dnes o 19:41
@anonym_dd50cd

@anonym_dd50cd no daj, aké sú vlastne tie vedľajšie účinky, lebo ja za pol roka žiadne nemám, tak ma o nich pouč...

anonym_8b6d33
Dnes o 20:01

Beriem Mounjaro 18 týždňov. Absolútne ho odporúčam. Nežiadúce účinky prakticky žiadne, úvodné prvé dva týždne som mala mierne tráviace problémy, potom to ustalo. Schudla som zatiaľ 18 kg. Už mi zostavajú len 4 kg do cieľovej hmotnosti. Od začiatku roka cvičím dvakrát týždenne vo fitku, aby som nabrala svaly a aby som hmotnosť po vysadení Mounjaro udržala.

anonym_78eeaf
Dnes o 20:05
@anonym_dd50cd

@anonym_dd50cd hmm, to sú tie isté vedľajšie účinky ako tie o ktorých bliakali antivax pri Covid očkovaniach?
Všetci čo sú proti ich majú, poznajú, zažívajú ale iba tí čo lieky/vakcíny skutočne majú ich nezažívajú? 😁

Mounjaro z osobnej skúsenosti odporúčam. Ozempic som nikdy ani nezvažovala

anonym_27b356
Dnes o 20:15
@fidorka7

@anonym_dd50cd no daj, aké sú vlastne tie vedľajšie účinky, lebo ja za pol roka žiadne nemám, tak ma o nich pouč...

@fidorka7 a dokedy to chces brat, resp ako si chces udrzat vahu potom? Lebo len hltaniˇ tabletiek to ozaj nejde. Zmenila si aj stravu, hybes sa?

anonym_4104b2
Dnes o 20:15
@anonym_dd50cd

@anonym_dd50cd máš osobnú skúsenosť, alebo si len počula a čítala na Facebooku babky? Ja poznám asi šiestich ľudí, ani jeden nemá nežiadúce účinky. Jeden človek mal asi dva- tri týždne nevoľnosti a potom to prešlo. Niektorí schudli celkom pekne a asi dvaja schudli šesť kil za pár mesiacov, čo si myslím, že by mohli dať aj bez toho lieku. Milujem keď sa niekto vyjadruje bez toho, aby mal osobnú skúsenosť, alebo niekoho poznal kto to užíva.

anonym_29e902
Dnes o 20:17

Mojej kolegyni to nukala obvodna doktorka, lebo ma zvysene BMI. Nie je vsak nejak obezna, proste zena krv a mlieko + velke prsia. Ona odmietla, stoji to vraj 200€ mesacne a poriadne nici pecen a ktovie ktore vsetky organy. Ja by som neriskovala pripadne zdravotne problemy v buducnosti. Hlavne ze tu pol Slovenska mala problem s ockovanim a ruskami ked bol kovid, ale inu pliagu si kludne pichnu.

fidorka7
Dnes o 20:23
@anonym_27b356

@fidorka7 a dokedy to chces brat, resp ako si chces udrzat vahu potom? Lebo len hltaniˇ tabletiek to ozaj nejde. Zmenila si aj stravu, hybes sa?

@anonym_27b356 pýtam sa ťa na tie vedľajšie účinky tak tu neodbočuj od témy. Jáj, ty vlastne nevieš, ty sa len domnievaš lebo si čítala niečo čomu ani nerozumieš...
a čo ťa do toho, dokedy to chcem takto riešiť? - dovtedy dokedy lekárka uzná za vhodné. Mimochodom, nič nehltám, pichá sa to, ty odborníčka. A áno, chce to aj zmenu stravy a životného štýlu ale to teba trápiť nemusí, ty moju liečbu nemenežuješ, len kecáš do toho, čomu vlastne ani nerozumieš. Tak čakám na tie vedľajšie účinky ...

fidorka7
Dnes o 20:26
@anonym_29e902

Mojej kolegyni to nukala obvodna doktorka, lebo ma zvysene BMI. Nie je vsak nejak obezna, proste zena krv a mlieko + velke prsia. Ona odmietla, stoji to vraj 200€ mesacne a poriadne nici pecen a ktovie ktore vsetky organy. Ja by som neriskovala pripadne zdravotne problemy v buducnosti. Hlavne ze tu pol Slovenska mala problem s ockovanim a ruskami ked bol kovid, ale inu pliagu si kludne pichnu.

@anonym_29e902 "vraj" to ničí pečeň??? Nuže daj nejaký relevantný odborný názor... Moje pečeňové testy sa po pol roku výrazne zlepšili, takže nekecaj aspoň do toho, čomu nerozumieš. a mimochodom, vieš, aké vedľajšie účinky má na zdravie človeka obezita? A ako sú "ničené" orgány nefunkčným metabolizmom a zvýšeným cukrom a inzulínovou rezistenciou? tak ak sa to niekde dočítaš, že "vraj" tak nám zasa napíš.

anonym_31f6e1
Dnes o 20:40
@anonym_27b356

@anonym_27b356 uz len to, ze spominas hltanie tabletiek svedci o tom, ze evidentne ziadnu skusenost nemas 🤷‍♀️

fidorka7
Dnes o 20:45
@anonym_31f6e1

@anonym_27b356 uz len to, ze spominas hltanie tabletiek svedci o tom, ze evidentne ziadnu skusenost nemas 🤷‍♀️

@anonym_31f6e1 presne. Najprv vypisuje o vedlajších účinkoch a potom ani nevie, aké sú... zasa ďalšia doktorka google s atestáciou z facebooku.
Rýchlo otázka od veci. Mám pocit, že sa tu k tomu zásadne vyjadrujú len tí, čo o tom hovno vedia.

svetlonos
Dnes o 20:49
@fidorka7

@fidorka7
Teším sa s tebou, že nič nemáš. Pozerala som podkasty so ženami, ktoré to brali a tie mali tie vedľajšie účinky. Jednu museli preto operovať, myslím že to bol zápal slinivky. Povedala, že keby bolo v budúcnosti treba, znova si pichne. I napriek vážnym vedľajším účinkom ..

anonym_465fc0
Dnes o 20:54

Ja som Ozempic mala predpísaný na diabetes, musela som prejsť na inú liečbu pre šialené nevoľnosti a neustály pocit na zvracanie, únavu a závrate. Pravdepodobne to bolo spôsobené kombináciou s inými liekmi, ktoré užívam a nemetabolizovali ako mali. Tým nechcem strašiť ani nič podobné, iba povedať, že všetko to poriadne konzultuj s lekármi.

fidorka7
Dnes o 21:03
@anonym_465fc0

Ja som Ozempic mala predpísaný na diabetes, musela som prejsť na inú liečbu pre šialené nevoľnosti a neustály pocit na zvracanie, únavu a závrate. Pravdepodobne to bolo spôsobené kombináciou s inými liekmi, ktoré užívam a nemetabolizovali ako mali. Tým nechcem strašiť ani nič podobné, iba povedať, že všetko to poriadne konzultuj s lekármi.

@anonym_465fc0 viete čo? čítate niekde že som samouk, samoser a samoužívateľ? Píšem že mi to menežuje lekár, takže mám to zo zdravtnej indikácie pod dohľadom. Či máte pocit že len vo Vašom okolí sa vyskytujú lekári a na zvyšku slovenska vyhynuli?
Ja nemám žiadne vedľajšie účinky, tie tvoje ma mrzia. a áno, konzultujem asom pod dohľadom.

fidorka7
Dnes o 21:04
@anonym_465fc0

@anonym_465fc0 a ešte jedna vec, ozempic má časté vedľajšie účinky, aj preto som s mojou lekárkou volila Mounjaro. Moja diabetologička nemá pacienta s tak výraznými vedl.účinkami pri Mounjare, že by musel liečbu ukončiť.

anonym_465fc0
Dnes o 21:05
@fidorka7

@anonym_465fc0 viete čo? čítate niekde že som samouk, samoser a samoužívateľ? Píšem že mi to menežuje lekár, takže mám to zo zdravtnej indikácie pod dohľadom. Či máte pocit že len vo Vašom okolí sa vyskytujú lekári a na zvyšku slovenska vyhynuli?
Ja nemám žiadne vedľajšie účinky, tie tvoje ma mrzia. a áno, konzultujem asom pod dohľadom.

@fidorka7 Predo mnou sa vôbec nemusíš obhajovať, nereagovala som vôbec na tvoj komentár, ani som prechádzajúce komentáre poriadne nečítala. Zdieľala som iba svoju skúsenosť s autorkou, ktorá sa na skúsenosti pýtala. Nikoho som neoznačila, na nikoho som neútočila, nikoho iného skúsenosť som nespochybňovala, tak nádych a výdych.

fidorka7
Dnes o 21:10
@svetlonos

@fidorka7
Teším sa s tebou, že nič nemáš. Pozerala som podkasty so ženami, ktoré to brali a tie mali tie vedľajšie účinky. Jednu museli preto operovať, myslím že to bol zápal slinivky. Povedala, že keby bolo v budúcnosti treba, znova si pichne. I napriek vážnym vedľajším účinkom ..

@svetlonos zápal slinivky sa spravidla neoperuje, len ak je spôsobený žlčovými kameňmi - vtedy sa operuje žlčník. A to je potom otázne, či to súvisí s Mounjarom- ten nespôsobuje vznik kameňov a ak ich pacient už má, tak by sa prejavili aj bez liečny...

zmrzlinka8
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
Dnes o 22:06
@fidorka7

@svetlonos zápal slinivky sa spravidla neoperuje, len ak je spôsobený žlčovými kameňmi - vtedy sa operuje žlčník. A to je potom otázne, či to súvisí s Mounjarom- ten nespôsobuje vznik kameňov a ak ich pacient už má, tak by sa prejavili aj bez liečny...

@fidorka7
Možno som sa pomýlila v probléme aké mala to potvrdené lekármi, že je to tou injekciou. Mňa to zaujímali tak som si to pozrela. Viaceré tam hovorili o rôznych vedľajších účinkoch a samozrejme boli aj tie bez akýchkoľvek. A hlavne, u týchto liekov ide aj o zmenu životného štýlu, nie že sa človek napicha, prestane a začne jesť ako predtym. Len to si mnohí nechcú uvedomiť žiaľ.

anonym_91d37f
Dnes o 22:52

Nerozumiem, čo sa zavzdušňujete tie, čo ste už tak mega veľké, že vám to dal lekár. To je úplne iný prípad, ako keď to niekto chce bez lekárskeho dohľadu lebo čítal, počul , že keď si bude niečo pichať, tak schudne a môže sa ďalej prežierať a sediet na zadku pred telkou.
Ozempic je brutalna záťaž na tráviaci systém, nevolnosti, zvracanie. A jojo efekt.
Niektore si myslia, že schudnú pichanim liekov z xxxxl na l a môžu pokračovat v tom, čim sa na tu velkost dostali. Ale omyl, zmizne liek, zmizne aj chudnutie.
Keď vypukol ozempicovy ošial, tak sme mali problem ho zohnat pre pacientov, ktori ho realne potrebovali.